reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dobry wieczor Mamuski!!!
Az milo sie czyta takie wiadomosci!!! Gratuluje Mlodym Malzonkom!!! Szczesliwym Mamom, ktore maja te pewnosc, ze z Nimi i Dzieciaczkami wszystko w porzadku. I z tego co widze, praktycznie kazdego dnia ktoras z nas bedzie miala USG.
Wspolczuje tym, ktore maja remonty czy przeprowadzki. Niedlugo ja do Was tez dolacze:-) Moze nie az tak do konca, bo postanowilismy, ze na ten czas pojade do swojej mamy. Martwi mnie tylko to, ze "nie bede miala oka" na wszystko. Bede zmuszona do monitorowania wszystkiego przez telefon, ale to nie to samo co byc na miejscu:-)
Dzisiaj bylismy na dluuuugim spacerze po lesie. Pogoda cudowna! Ten zapach! Swieze powietrze! Szkoda, ze nie kazda z nas ma taka mozliwosc, aby w kazdej chwili moc sie wyrwac ze zgielku miasta do dobrodziejstwa jakie daje natura.

Witajcie,
ja dzisiaj od 8 rano poza domem byłam, ale juz zaraz na szczescie zmykam spac. Otrzymałam dzisiaj dwie super wiadomości : moja koleżanka urodziła synka nad ranem, a druga koleżanka mieszkająca w Londynie jest w ciązy, a długo sie starali i w końcu się udało. I tak mi dzisiaj wesoło było z powodu takich wieści.
Kacha87 wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Męża. Zmykam spać, mam nadzieje, że do 10 mnie nikt nie obudzi!! pa

Witam porannie :):*

Gratuluje młodej parze! :) i nie martw sie, bo to napewno ruchy ;]
Ja czuje ruchy juz dosc długo, a od jakiegos czasu takie mocne kopniaczki hi hi :) ojj, jak ja kocham tego mojego dzidzie :):*

Pozdrawiam cieplutko :):*

Cześć Dziewczyny, właśnie piję sobie herbatkę z cytryną i cieszę się, że dziś wieczorem mam wizytę i USG :-) Zobaczę, co u malucha, bo przez ostatnie tygodnie nie leżałam "pełnym plackiem", siłą rzeczy nie mogłam (zresztą leżę od początku sierpnia i już mi to uszami wychodzi).
Ciekawe, czy będę musiała leżeć dalej, i czy szyjka się nie skróciła a rozwarcie nie powiększyło...

W DDTvn mówią o tym, że Polska jest na 41 miejscu krajów w których żyje się najlepiej (na 180). Kurcze, ja kocham ten kraj, ale mnie boli, że urzędnicy na każdym kroku kładą zwykłym ludziom kłody pod nogi, że ludzie pozostawieni są samym sobie (jak patrzę jak pomoc społeczna funkcjonuje w Niemczech, to nie mogę w to uwierzyć, bo u nas jej tak naprawdę prawie brak!!!), że normalnych rodzin nie stać na budowę domu (my!!!), a kredyty mają takie warunki, że tylko się powiesić... To nie jest kraj przyjazny obywatelom...

Ok, koniec marudzenia, życzę Wam miłego dnia!

Cześć,
U mnie bez zmian, no może troche mniej zatoki szczękowe bolą, i nawet udało mi się troche pospać w nocy...
Któraś z Was, chyba Czarnuszka88 pytała się co mogę brać, ja dostałam Bioparoks(taki do psikania do gardła i nosa), Sinupret-taki lek na zatoki ,septolete do ssania no i oczywiście domowe sposoby, czyli herbata z cytryną i miodem, i wczoraj robiłam sobie inhalacje....
Zmykam dalej sie kurować, mam nadzieje że Gabrysi, te moje przeziębienie nie zaszkodzi:-(
Miłego dnia brzuchatki

Acha, u nas leje od samego rana, ale podobno ciepło jest...

Witajcie

byłkam wczoraj u gina i mi powiedziała że przy następnej wizycie za miesiąc czyli już w 23 tyg będę miała usg(mówiła, że usg robi sie między 20 a 24 tyg:-))a mnie dzisiaj nad ranem rozłożyło niedość że gardło to głowa mnie napiernicza :-( ehh a tak pozatym to jakoś leci hehe najlepsze że jak się położę lub marudzę to lenusia zaraz przychodzi i mnie obejmuje rączkami za szyje i mówi musiu mamusiu:-) hehe a wczoraj jak mój zapytał się gdzie jest dzidzia to powiedziała że w bziusku:-) :tak::-D

Kacha87 Wioloczela to zupełny przypadek, impuls podświadomości:) jestem zupełnie nieinstrumentalna nawet nie wiem co to są nuty:):) tak w ogóle mam na imię Patrycja. Gratuluję zamążpójscia, ta obrączka ma jednak znaczenie. Co do ruchó dziecka to też nic nie czuje, a już rawie koniec 17 tyg

Witajcie u nas szaro i ciemno na dworze, brrrr..:-(
M mi jajecznicę z cebulką, kiełbaską smażoną robi:happy: Mniam:-D
Wszystkim, ktore choruja życze zdrówka:tak: A tym które ida na usg pięknego widoku i oby wszystko było oki:tak:
A! wiecie co? Wczoraj kupiłam gazete wyborczą bo była pierwsza częśc "czekając na dziecko":tak: Gazetka dla przyszłych rodziców wraz z skoroszytem do wpinania:tak:Co wtorek z gazeta wyborczą:tak:Pierwszy numer był o emocjach:tak:
Agniesiak - dziekuje :) no mam taka nadzieje ze to takie delikatne ruchy hihi :) a czy Ty jakos nie mialas byc niedlugo na USG? Cos mi sie przypomina ze ja mialam miec polowkowe w podobnym czasie, a mam jutro :) To jeszcze nie wiesz czy Tomaszek?:p
Usg miałam w poniedziałek:tak: Wszystko oki, dzidzia rozwija się książkowo:-) I termin z usg pokrył sie z terminem ostatniej @, co jak mówi lekarz rzadko sie zdarza:-D Dzidzia ma 12,7 cm do główki do pupy i waży już 273gramy:tak::-) Zdjęcia nie dostałam bo kiepski monitor i nie było ładnie widac;-)
Także płci tez nie znam..No ale kolejna wizyta 3 listopada:tak:

reklama
witam sniadankowo ;-)przy herbatce niestety bez cytrynki, salatce i witaminkach :-)

kacha87 sto lat mlodej parze !! :-)

marti8szybko wracaj nam do zdrowia , a gabrysi napewno nic nie bedzie :tak:

wiecie co chcialam bardzo pojsc na usg 4d i moj gin mi polecil (pewnie jego kolege) ktory blisko mnie przyjmuje ale jka kol mi powiedziala ze 200zl bierze za samo usg to mnie wmurowalo i chyba sobi epodaruje :-( chcialabym bardzo miec taka pamiatke filmik zdjecia takie no ale chyba wole kupic lozeczko za te pieniadze ... :-(

ale ja bym chciala dziewczynke... moze jeszcze pod ta pepowina zle popatrzyl i malo co bylo widac bo powedzial ze pozniej jeszcze mi dokladniej powie... tez kocham Antosia ;-) ale chyba za bardzo sie nastawilam na dziewuszke... tylko nie bierzcie mnie za zwyrodniala matke :no: poprostu teraz musze sie przestawic :happy:

Do góry