reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

polusia znam ten syrop co ajentka poleca - moi rodzice mają go w domu jakby ich bezsenność dopadła i czasem go stosują. Co do szkoły to skoro ponad połowa dzieciaków się pochorowała po tym obiedzie to zdecydowanie coś musi być na rzeczy i nie można tak tego zostawić! Działaj!
madzia kciuki zaciśnięte!

Witajcie:-) U nas nocka ok - Młody spał od 20 do 7.30. Co prawda wiercił się w nocy na maksa, ale nic to - dało się wytrzymać. Ja dziś mam w planie spotkanie z babcią i trochę prania i małe porządki. Franio śpi. Powinien już godzinę temu, ale wpadła niespodziewanie jego mama chrzestna bo dawno go nie widziała, więc dałam mu dyspensę na spanie co by się sobą z ciocią nacieszyli:-)
Miłego dnia:-)

reklama
witam :-)

Olcia pięknie dziękuje Redankowi za pocztówkę!! :-D
ruszające się oczy to hit ;-)
polusia, a nie możesz iść bezpośrednio do dyrektorki?? to jakies duże przedszkole, że ona tak jest obwarowana przez sekretarki? ja bym sie umówiła najpierw na osobistą rozmowę z dyrekcją, a jak to nie poskutkuje, to pismo. bo to rzeczywiście paranoja, żeby dzieci się truły w przedszkolu.​

ionka to szkoła i dyrektorka ma godziny przyjęć wtedy kiedy ja fizycznie nie dam rady podejść, ale chyba będę musiała jeżeli nikt nie zadziała.

madzia kciuki zaciśnięte &&&&

ja już umyłam podłogę, zrobiłam Poli zupkę i ugotowałam makaron na obiad bo dziś robię makaron z jabłkami :)

Alan spi w samej pizamce , tzn tylko koszulce lub jak zimniej pajacyku, nie mam jakos serca wkladac mu spodni jeszcze. Zreszta i ja i M spimy w koszulkach bo nam spodnie przeszkadzaja ;) wiec i małego tak ubieramy, fakt faktem rozkopuje sie co chwila ale ze ja z nim spie to czuwam aby choc poł nocy przespal przykryty ;) no i raczej w pokoju mam na noc troszke cieplej niz powinno byc wiec nawet jak sie rozkopie to bardzo nie zmarznie ;) Śpiworek niestety nie uzywany, mały wierzga kopie i sie rozbudza - to akurat ma po mamusi , ja bym nie przespała w spiworze 5 min- odrazu czuje ze sie dusze , duszno mi sie robi , słabo .

Mały teraz spi , ja ogarnelam kuchnie . Przynajmniej mozna przejsc. Reszta nie jest juz tak tragiczna.

Yra- ja wiem ze lepiej miec dzieci z niewielka róźnicą wiekowa i sama tak chce ale nieraz dopada mnie taka niemoc że mam jednego dość. Mój M pomaga ale np. wczoraj szykował sie pół dnia do pracy i fakt faktem zostałam sama. Nieraz mółby ktoś pomyśłeć że sobie nie radzę ale np. wczoraj poszlam rano do kościoła na godzinkę i jak wróciłam to mały zapłakany i duży prawie też , tak się wymęczyli razem ;), że M odrazu połozył się bo nie miał na nic siły ;) No niestety trafiło mi się łobuzerskie dziecko , 5 sekund nie moge go samego zostawić. A do tego nie che mi nic jesc od dwóch dni . Tylko cyc i cyc . Ale nie ma sie co dołowac - niedlugo z tego wyrosnie ;)

A ja właśnie popijam kawke ;)- zbieram siły bo czas drzemki małego nie ubłagalnie dobiega końca ;)

polusia- aby nie zostaw tej kwesti nie rozwiązanej , bo następnym razem skutki mogą być jeszcze gorsze.

ionka, polusia, k_aralajna, owlrene, sylusia spóźnione życzenia dla Maleństw !

wow ... już pocztówki urodzinkowe się zaczęły ? suuuper :-)

Ja na sekundę laski wpadłam, słonko pięknie świeci ! spacerek pt "w poszukiwaniu wit. D" musi się odbyć :tak:

Uciekam pod prysznic i poogarniać kilka spraw. Miłego dnia Marcówki miłe :)

edit:

madzia trzymamy kciuki !

polusia walcz :happy: ... 4 na 7 ... spororawo :oo:

Ostatnia edycja:
Dobry!

polusia biedaku, moze wybierz sie do lekarza, taka bezsennosc to chyba na tle nerwowym? Ja bym pismo wreczyla osobiscie dyrektorce...

madzia kciuki zacisniete!

ionka alez prosze bardzo!:-) ale szybko doszla!!!tak mnie nastraszylas, ze kartki z Polski szly miesiac, wiec wolalam miesiac szybciej wyslac, ale widocznie jeden kanal nie jest straszny poczcie, dopiero dwa kanaly robia utrudnienie..hehehehe

marela tez czasami tak mysle, jak radza sobie mamy z dwojka, trojka dzieci....ja ledwo wyrabiam, jak jeszcze teraz jest chory, to tylko raczki i jeki...do tego M calutki tydzien pracowal i spal....dopiero w srode ma wolne,kiedy my idziemy do zlobka/pracy...ech...ale pewnie praktyka czyni mistrza...

no z Anglii mają bliżej, hehe ;-) może tez traktują je priorytetowo ;-)

Ol śpi w body z krótkim i na to piżamka 2częsciowa, bez skarpetek :-)

witajcie:-)

malo jakos czasu zeby wejsc na bb, tzn wczoraj wieczorem przeczytalam co u was ale juz sil zeby odpisac brak,
dzis juz po spacerku, mlodemu sie odmienilo i od paru dni spi do 8:szok:
ja ide dzis do ksiedza wszystko pozalatwiac, dowiedziec sie gdzie na nauki mamy sie zglosic i kiedy sa
wczoraj kupilam zaproszenia, tez musze na dniach wypisac...:tak:

a teraz obiad gotuje, mlody zaraz spac mysle to chwilka spokoju bedzie na 2 kawke i komputer;-)

dziekuje za wczorajsze zyczonka i rowniez spoznione dla coreczek polusi i ionki, oraz synka mcgosi:tak:

milego!!

ło matko bosko....musze leciec kupic karkti urodzinowe :-):-D

ale cudnie. Bylismy 15 h na spacerku w Poznaniu potem zakupki i w domku na 17 ide do kosmetyczki wkoncu :D a pt fryzjer:))))
teraz kawka i czekam az dziecie sie obudzi aczkolwiek sie gmera....

polusia makaron z jabłkami noooo powiedz jak robisz

reklama
Do góry