reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzien Doberek:)

Nocka mineła taka sobie kilka razy wstawałam zeby dac smoczek,pobudka o 7.30 na mleko i pogawedki do misia i pospalismy do 9.Teraz drzemkuje,ale powoli sie budzi.Bartus juz nie kaszle tzn nie słyszałam jak narazie,ale ma taka chrypke,ale robie inhalacje z pulmicortu i daje syropek,oby mu przeszło do swiąt.

Dobrego dnia:)

reklama
dużo tego mleka je, mój mały nigdy w życiu by nie zjadł tyle mleka, wtedy napewno nie miałby ochoty i nawet miejsca na inne posiłki. ja daje mleko na noc i rano. no i w nocy jak się obudzi ( ale walczę z tym) jak dla mnie to za dużo mleka, u mnie na puszce nawet jest napisane że powyżej 7 miesiąca 3 x 210.
moje dziecko jakby moglo to jadloby i mleko i jedzenie normalne, nie wazne ile.
Przez 3 dni dostawal 4-5 raz mleko plus obiad.. i tego mleka pil po 210 ml. Takze troche moze.
Na puszce mleka jest napisane pow 6 miesiaca, ze dawac 2-3 porcje mleka po 210,
moje dziecko zjadalo 4-5 porcji po 210 i 4 miarki kleiku..
no.. tylko ze 2 razy w nocy :eek:

kupilam dzisiaj kaszke na noc z bananem.. tylko ze ona jest na mm nie dla alergikow. No nic.. sprobujemy..

Je nutramigen bo kiedys miala kolki i juz tak zostalo. Ona je tych 5 posilkow bo to sa jej stałe a sloiczkow niechce jesc tylko to co ja gotuje i takie jedzenie tylko podjada miedzy mlekiem. Moze juz ma za duzo tego mleka. Musze jej zmienic diete moze ktos podpowie. Moze ktos ma dziecko co nie je słoiczkow

Byłam u lekarza i cale gardlo zainfekowane a niedawno miala zapalenia ucha i zeby sie nie wrocilo bo mogło by byc jeszcze gorzej. Tak przynajmniej mi powiedzial lekarz w przychodni, zrerszta tam zawsze daja antybiotyki

moze nie ma miejsca w brzuszku po tym mleku :-) starcza tylko na przekaski.
moja pije mleko średnio 3 razy (czasami 2x- wtedy je jogurt): na kolację przed snem (180) i w nocy (210). do tego rano kaszka z mlekiem. obiad, podwieczorek i jakies tam chrupacze między albo jabłko w kawałku albo rodzynki.
zdrówka dla małej :-)

Witajcie mamuśki.

My dzisiaj juz zaliczylismy swiateczne zakupki, takie rzeczy co moga sie popsuc to K kupi w srode, oczywiscie nikt sie nie dolozyl do zakupów a poszlo 300 zł, mam na mysli brata K i tescia :/ przyjda na gotowe i na sępa a ja debilka jeszcze iim prezenty kupilam.
Dzieciom tez drobizagi kupilam, Sebiemu ciastoline a malemu autka takie fajne do gryzienia.
Wymusilam na K zeby mi kupil czarne platformy w tesco, byly przecenione z 89 na 20,70 zł wiec nawet sie nie zastanawialam ,bedzie jak znalazł na sylwestra !! A co tam ze maja 13 cm !!:szok: ale mega wygodne.
Lece dac jesc krystiemu bo beczy

Madzia84- witajcie z nami, dobrze ze odpoczelas.
Tabasia dobrze, że Alowi nic się nie stało ! Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ... mój M. by ich zmiażdżył :wściekła/y: kretyni ! Może jednak coś z monitoringu ustalą.

myszowata a to dobre z tą 3dniówką - a diagnozy cudaczne były :dry: super, że powoli po :happy2:

polka do dzieła ! szukaj środków i czym prędzej choinkę przytaszcz do domku :tak::tak:Jak są dzieci w domu to święta będą zawsze magiczne :biggrin2:

Antoni spał od 22:30 do 6:30 :eek: ... z paroma przerwami na piciu i smoczka - zaczynam się poważnie zastanawiać czy to nie wina tego, że się cycusiem nie najada ... a w nocy potrzebuje czegoś treściwego :confused:

Teraz zrobił sobie drzemkę Misio mój i ja też pójdę w jego ślady ;-)
moze dawaj mu w ciagu dnia jesc wiecej, moj maly jak zje mniej w dzien to potem sie budzi w nocy na mleko

Niko tez tylko o meble a ja tylko latam przerazona zeby nic sobie nie zrobił...nogi mu sie rozjezdzaja abs na kolana by musiał miec :)
i latam na dodatek z kamerą ;-)

Polusi gratulujemy zębolka
jak ubieracie teraz maluchy pod kombinezony?
ja ubieram grube rajtuzki jak body z krotkim rekawem to jeszcze koszulke z dlugim i bluze a jak body z dlugim to tylko bluze i rajstopki aaa i skarpety

witam wieczorkiem :)

moje dziecko dziś usnęło prawie bez krzyków, mam nadzieję że nocka będzie udana.
choinka ubrana ale Pola miała ubaw z bańkami ( plastikowymi ) :)
była u mnie koleżanka z małą córeczką i wiecie troszkę się martwię bo chyba ma depresję. małą położyła na puzzlach wzięła ją na ręce tylko aby ją nakarmić i przewinąć. nic nie je a karmi piersią, do tego malutka strasznie ulewa a ona tak podchodzi do tego jakby to była norma. tak mnie to martwi i nie daje spokoje.powiedziała nawet że ona nic nie robi na święta nawet choinki bo nie chce jej się. jeszcze jej mąż 9 stycznia wyjeżdża do Holandii na 5 tygodni a ona zastanie sama z dwójką dzieciaków. dobrze że ma do niej jakieś 20 min samochodem bo chyba będę częściej ją odwiedzała. mam nadzieję że nic złego się z nią nie podzieje

madzia Witajcie :) to dziadki rozpieściły wnusia :)

nesiaa zazdroszczę tej randki :)
moj sebek jak zobaczyl bombki to porozwalał na podlodze wszystkie i sie cieszyl na szczescie mam plastikowe, a krystian jak najszybciej polecial do sebkowych zabawek i sie bawil zeby brat mu nie zabrał hehe

my jeszcze pierzemy w lovelli
witajcie
nocka srednia
przeniosłam młodego do nas nad ranem obudzil nas prostych nogach... :))
cos cienko sniadanko jadł ale wypił btle kompotu po nocy więc pewnie przez to
jakiś niedospany jest...
ja piore w E sensitive i vizir sensitive ju od dawna.

Bardzo dziekuje za wszystkie zyczenia :happy2:

Z usypianiem mamy tez ciezko. Caly czas by stal :-D Ale ja mam sposob. Biore go do nas do lozka i Al szaleje, wstaje, przewala sie, przytula, siada itp. Jak juz sie tak porzadnie zmeczy, to zaczyna sie klasc, wtedy hop w spiworek i do lozeczka. Po czym znowu wstaje pare razy, pozniej juz mu sily brakuje i wstaje tylko na kolankach, po czym sie kladzie i zasypia.
Dzisiejsza nocka w miare, pare pobudek, wstalismy po 8, wiec sie ciesze. No i gorne dwojki juz prawie sie przebily. Biedne to moje dziecie, zabkuje parami...
Teraz slodko spi, od rana ubieralismy choinke, zaraz musze isc posprzatac jeszcze, chociaz mam lenia okropnego i na jakis spacerek trza wyjsc :tak:

Ciazadorotki mi tez sie wydaje, ze troszke duzo tego mleczka. Moj je 3x210ml, ale czasem i z pol butelki zostawi. Do tego obiadek i podwieczorek.
No i jezeli Twoj Maluszek nie jest alergikiem, zmienilabym mu mleczko.

My pilismy Nutramigen (skaza bialkowa), po czym pediatra powiedziala, zeby sprobowac z Nan HA, pil przez miesiac i go wysypalo :-( Teraz jestesmy na Bebilon Pepti. I mimo, ze tez hydrolizat to smak o niebo lepszy niz nutra.

Poza tym wazylam dzis Ala - 10kg. Wyglada na to, ze przez ostatnie 2 miesiace nic nie przybral. Ja sie tym na razie nie martwie, bo lekarz mowil, ze jak nie traci na wadze to jest ok. Do tego widze, ze rosnie na dlugosc. Zdrowy, ruchliwy pewnie dlatego trzyma linie ;-) A mi sie wydawalo, ze duzo je :-D

Ale mi sie nic nie chce!!!!!!!!!!!!!

Tabasia spóźnione, ale szczere :-) Wszystkiego naj!
polusiu gratuluje ząbka!
Madziu dobrze, ze już jesteście w domku.
ionka gratuluje postępów, Z czasem będzie coraz lepiej.
Kurcze nie było mnie 2 dni i ciężko Was nadribic. My wcziraj ubralismy choinkę, a Przemek nie mógł oderwacwzroku od światełek.

Tabasia ode mnie też wszystkiego naj naj !! Troszkę się spóźniłam :p

Witam wieczorkiem :) dzień znowu zalatany.

Czy wasze dzieciaki też takie muzykalne? Natalka gdy słyszy muzykę, se "podśpiewuję" i tańczy :D słodko to wygląda :)

Dobry wieczór :) ale cisza w niedzielne popołudnie :) wszyscy zajęci rodzinkami :)
Ja dopiero usiadłam. Kurcze choinkę ubieralismy 2godziny. Zdobiliśmy pierniki też ponad 2 godziny :) ale w domu wreszcie pachnie świętami. Franko myśli że choinka to zabawka dla niego :) siedzi pod nia i wali w bombki!!! U nas chyba grypa idzie. łamie mnie coś, Oliwka już w łóżku :( Wiktor febrę ma :( ble on rzadko chory tylko to paskudstwo mu wychodzi :(
Frani jak by tasiemca mial :) tyle już dziś zjadł. A jak pytamy dziś o coś to kiwa głową że "nieee" :) pociecha ma !!! No i coraz śmielej się puszcza sam do chodzenia nawet w łożeczku jak stoi to w ogóle już się nie trzyma.
Kurde tęskno mi za siostra :( dziś wrzuciła tyle zdjęć na facebooka i wydaje mi się jakbym jej wieczność niebyło ...

reklama
hej.
no, ja dzisiaj mialam ustrajac pokoj, to niestety musze zrobic to sama jutro, bo mojemu mezowi sie nie chcialo.
Mielismy ogarnac w pokoju, przede wszystkim pod lozkiem, bo tam syf i zapewne wiele potrzebnych rzeczy lezy i nikt o nich nie wie.
Ale moj maz zaprosil swojego brata, zrobilismy obiad, zjedlismy no i ... pozniej szykowanie dziecka do spania i oczywiscie nic nie zrobione.

dziewczyny u nas wychodzi druga dwojka gorna i wyobrazcie sobie ze dzisiaj pokazal sie na dziaselku krwiaczek... taki ciemny siniak.. ja juz sie przerazilam, ze moze idzie Pawelkowi CZARNY zab.. ale poczytalam w necie, ze tak moze byc.
Mialyscie cos takiego?

Ostatnia edycja:
Do góry