reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

źleto mało powiedziane jakie,ś jazdy miała nie wiem czy brzuch po grillu czy coś jej się śniło:-:)-:)-(

a my na działce to z musu bo do jutra musimy opuścić mieszkanie nasze bo je sprzedajemy a na kupno nowego mamy jazdy z kredytem szkoda gadać a mieliśmy się już przeprowadzać 6 czerwca:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
To nie zazdroszczę... I na działce bedziecie mieszkac?Mam nadzieję, że macie tam wszystko co potrzeba do funkcjonowania, cio? Trzymam kciuki byście szybko dostali kredyt i mieszkali juz na swoim:tak:

reklama
To nie zazdroszczę... I na działce bedziecie mieszkac?Mam nadzieję, że macie tam wszystko co potrzeba do funkcjonowania, cio? Trzymam kciuki byście szybko dostali kredyt i mieszkali juz na swoim:tak:
tak mamy tam wszystko full wypas:-):-):-)
a my już kredyt mamy, ale nie możemy go wziąć dopóki jesteśmy właścicielami obecnego mieszkania jakiś koszmar nie polecam:no::no::no:

mam pytanko bo nad suwaczkiem masz opis Tomuś a jak będzie dziewczynka???

Witam Was :)

Objawow ciazowych jakis potwornych raczej nie mam...Czasami mnie mdli, ale tylko mdli, czasem mi sie dziwnie odbija :p Poza tym zasypiam w pracy i jak jezdze samochodem ;o

Ogolnie to ja jestem w Norwegii i jestem zalamana tutejsza opieka nad ciezarna, jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to byl 4 t.c , a ze planowalismy to dlatego tak szybko to odkrylam, poszlam do lekarza bo mialam plamienia, a lekarka mi odpowiedziala: to naturalne, byc moze wlasnie traci Pani ta ciaze. Zapytalam czy moge jakos ja utrzymac, a ona mi na to, ze nie, ze jesli ja strace to albo ciaza byla chora i lepiej jak jej nie bedzie lub moj organizm produkuje za malo hormonow i to natura taka moja...Powiedziala ze jedyne co mam zrobic to powtorzyc test ciazowy domowy za dwa tygodnie. Powtorzylam dzis i jest pozytywny bardziej niz byl, dwie kreski sa tego samego mocnego koloru i jestem przeszczesliwa :)

Jutro ide do lekarza powiedziec mu o warunkow w mojej pracy zeby dal mi zwolnienie, bo jak nie da to musze zrezygnowac z pracy, bo jest ciezka fizycznie i mnie brzuch pobolewa od wysilku ;/

Czy ktoras z Was ma problemy z wypadaniem wlosow? Moje wypadaja garsciami normalnie, jestem w szoku, tak juz gdzies od 3 tygodni jest ich z dnia na dzien coraz mniej, czy to ta ciaza to powoduje? Jestem zalamana tym, w calym mieszkaniu leza na podlodze kłęby moich wlosow :(

kacha no to faktycznie opieka fatalna
co do włosów to nie mam pojęcia u mnie na odwrót wręcz sa lepsze i z tego co pamiętam to mi się posypały po zakończeniu karmienia więc może za chwilę wszystko się zmieni i będzie ok, może powiedz o tym na wszelki wypadek lekarzowi

Hej Dziewczynki :)
Ja nie mam zadnych objawow jak na razie :-D
No moze tylko od piatku boli mnie brzusio jak przed albo w trakcie miesiaczki. I czuje troszke, ze jest taki lekko nabrzmialy. No i piersi mi ciut urosly :-) Spie dobrze, jem wszystko, ogolnie czuje sie swietnie. Nudnosci mam od jakis 2 lat, nie wiem czym sa spowodowane, czasem jak siedzialam w pracy to mi bylo tak niedobrze, ze myslalam, ze bede leciec do kibelka :p tak chyba juz mam, bo robilam badania i wsio jest w normie.
Kacha87 - mnie za granica to juz chyba nic nie zaskoczy :baffled: W Irlandii ciaze prowadzi Ci lekarz rodzinny :szok: Czasami nawet przez cala ciaze nie bada sie kobiety ani raz! Oni twierdza, ze jak czujesz sie dobrze, to z dzidzia tez wszystko ok. Tylko rutynowe badania, mocz, krew i usg. No i tez maja takie podejscie, ze jak na poczatku jest cos nie tak, to zamiast ratowac stawiaja na selekcje naturalna :/ Dobrze, ze sa tu tez polscy lekarze. Ja chyba wybiore sie w czwartek.
A w jakim miesie mieszkasz? Ja pare lat temu spedzalam kazde wakacje w Oslo :tak:

Witam Was :)

Objawow ciazowych jakis potwornych raczej nie mam...Czasami mnie mdli, ale tylko mdli, czasem mi sie dziwnie odbija :p Poza tym zasypiam w pracy i jak jezdze samochodem ;o

Ogolnie to ja jestem w Norwegii i jestem zalamana tutejsza opieka nad ciezarna, jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to byl 4 t.c , a ze planowalismy to dlatego tak szybko to odkrylam, poszlam do lekarza bo mialam plamienia, a lekarka mi odpowiedziala: to naturalne, byc moze wlasnie traci Pani ta ciaze. Zapytalam czy moge jakos ja utrzymac, a ona mi na to, ze nie, ze jesli ja strace to albo ciaza byla chora i lepiej jak jej nie bedzie lub moj organizm produkuje za malo hormonow i to natura taka moja...Powiedziala ze jedyne co mam zrobic to powtorzyc test ciazowy domowy za dwa tygodnie. Powtorzylam dzis i jest pozytywny bardziej niz byl, dwie kreski sa tego samego mocnego koloru i jestem przeszczesliwa :)

Jutro ide do lekarza powiedziec mu o warunkow w mojej pracy zeby dal mi zwolnienie, bo jak nie da to musze zrezygnowac z pracy, bo jest ciezka fizycznie i mnie brzuch pobolewa od wysilku ;/

Czy ktoras z Was ma problemy z wypadaniem wlosow? Moje wypadaja garsciami normalnie, jestem w szoku, tak juz gdzies od 3 tygodni jest ich z dnia na dzien coraz mniej, czy to ta ciaza to powoduje? Jestem zalamana tym, w calym mieszkaniu leza na podlodze kłęby moich wlosow :(
Kochana to gratuluję, że wyszły te piękne mocne krechy:tak: Teraz dbaj o sibie i fasolkę. A do lekarza to może idź do jakiego polskiego jak masz taką mozliwośc:tak: I koniecznie niech da Ci zwolnienie z pracy. Nie można dźwigac, o matko aż zadyszki dostałam, nie dźwigaj kobieto bo można sobie zaszkodzic. CO do włosów to moje są chyba mocniejsze i mniej ich wypada. Ale jednak wypadają. Są za to bardziej lśniące i ładnie sie układaja:tak:

Kurka co tu takie pustki dziś?? Kochane gdzie się podziewacie:-(
Ja już zdążyłam byc w sklepie i zupkę kalafiorową ugotowac i zjesc, pozmywac.. Co prawda zupa z mrozonki z Hortexu bo ja talentu kulinarnego nie posiadam;-) Eh.. ale dobrze ją doprawiłam i zaprawiłam, także wyszła pycha:-D Nie moge się doczekac kiedy ten mój M wróci z koloni to wreszcie będą normalne obiadki:tak::-D On tak wyśmienicie gotuje:-) M wracaj!!!;-)

Agniesiak85 - dziekuje :) Wlosy tez mi sie ladnie ukladaja, ale czemu tak wypadaja to nie wiem...Rodzinka cala mowi ze bedzie dziewczynka, bo oczekuja dziewczynki (siostra urodzila dwa miesiace temu chlopca i to pierwszy wnuk moich rodzicow, to teraz chcieliby dziewczynke :) I pewnie mi ''wykrakaja'' ta dziewczynke, bo ja coraz brzydsza sie robie, cera sie popsula, te wlosy wypadaja i ogolnie nieciekawie wygladam. A ponoc to na dziewczynke, bo zabiera piekno ;-)

A moja praca jako tako na dzwiganiu tylko nie polega, bardziej stoje w miejscu non stop na nogach i musze szybko rekami pracowac, by nadazyc tempu innych, to tak jakby byla praca na tasmie ale niezupelnie. Czasem musze cos podniesc, jakies 7-10 czasem 15-20 kg ;/ Ale i przed ciaza ta praca byla dla mnie za ciezka, mam 156 cm wzrostu, waze 50 kg no i jestem takiej troszke drobnej budowy, male raczki male nozki jak u dziecka, wiec czego oczekiwac w sumie, praca fizyczna nie dla mnie....

Tabasia - milo ze sama nie jestem na obczyznie, u nas w Norwegii to samo, ginekologicznie nie badaja ani razu, ciaze prowadzi lekarz rodzinny lub polozna, na wizytach tylko badaja krew i mocz, mierza cisnienie i to wszystko. Mowia ze jakby cos nie tak bylo to wtedy konsultacja z ginekologiem, tylko ciekawe skad oni wiedza ze cos jest nie tak???? USG robia tylko raz w ciagu calej ciazy, mniej wiecej po 4 miesiacu, a jak chcesz wiecej to musisz placic slono. Bardzo bym chciala znalezc polskiego ginekologa, ale mieszkam na wiosce, w okolicach Bergen, do ktorego mam ok. 3 h drogi i nawet tam nigdzie na internecie nie moglam polskiego ginka znalezc a tak jechac i w ciemno to nie ma jak :( Martwi mnie tez to, ze oni stwierdzili ze ta moja praca niczemu nie zaszkodzi wiec ciezko mi bedzie dostac to zwolnienie, chyba zrezygnowac bede musiala.

Najwazniejsze ze fasolka jest, juz nie moge sie doczekac USG, w PL jak bede za dwa tygodnie to sobie zrobie :)

Pozdrawiam Was goraco :)

reklama
Kacha może jednak dostaniesz to zwolnienie.. Trzymam kciuki by wszystko ulozyło sie po Twojej myśli:tak:

Kurka a gdzie reszta dziewczyn? Czyżby jeszcze wypoczywały weekendowo?;-):-)

Do góry