reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie dziewczyny:)
Wpisałam sie juz na Waszą listę marcóweczek, ale chciałabym być z Wami także w tym wątku.
Ostatnią @ miałam 11 czerwa, a pierwszy teścik zrobiłam w piatek 10 lipca. Wyszła bardzo blada kreseczka. Powtórzyłam teściki wczoraj i dzisiaj i krechy robia sie coraz mocniejsze:)
Jutro idę na betę, ale chyba juz moge napisać, że jestem w ciąży:)
Wg kalkulatora termin - 20 marzec:)

Ale super Kejcik :-)
Ja tez test robilam w piatek i w sobote - jasno rozowiutkie kreski dwie :tak: Kupilam test, ktory wykrywa 5 dni przed spodziewana miesiaczka. Dodam, ze w tym samym dniu zrobilam rano taki normalny i wyszedl negatywnie, a popoludniu ten nowy. Wiec test testowi nie rowny :baffled:
Miesiaczke mialam 14 czerwca, wiec termin wyszedl na 23 marca :-D
Czyli chyba bedziemy w tym samym tygodniu teraz :-D
Ja jeszcze suwaczka nie wklejam, bo czekam na wizyte u lekarza.
Jak sie czujesz?

Pozdrawiam i zycze Wam spokojnej nocki Dziewczynki!!! ;-)

reklama
Witam:)
Byłam dzisiaj zrobić betę i progesteron. Wyniki dopiero jutro.
W sumie czuje sie dobrze:) Latam tylko czesto siusiu, piersi mam dużo większe i bolesne. Nieraz poczuję lekkie mdłosci, ale to nic:)

o ranyyyy dziewczyny ale z was gaduly nasmarowalyscie stron ;-)
witam wszystkie nowe marcoweczki i zycze spokojnego ciazowania

ja bylam w weekend na weselichu troszke sie wybawilam i musialam odespac. pogoda dzis nie zaciekawa pewnie beda nudy. a co u was kobitki slychac?

Dzień dobry :-)

Uzupełniłam listę :tak: Jeżeli o kimś lub czymś zapomniałam, to proszę mnie ścigać ;-).

A poza tym to jestem niewyspana, bo synek w nocy się obudził i nie mógł zasnąć przez katar (alergia jakaś chyba). I musiałam znowu z nim spać w jego małym łóżeczku :baffled:. Co to będzie jak mi brzuch urośnie...

blueberry77- mysle ze lekarz moglby mi wystawic zaswiadczenie ze nie moge nosic nic ciezkiego. Tylko ze ja nie chce takiego wyjscia z sytuacji, pozostawiajac mnie tam na tej hali pracowniczej, niby ze zmniejszonymi obowiazkami, nie wyborazam sobie tego...bo bede dla nich ciezarem, co chwile ktos bedzie musial do mnie podchodzic i mi pomagac,a kazdy ma woje stanowisko, ktore jak na chwile opusci to produkcja staje. Takze moim zdaniem to jest bez sensu, jezeli lekarz powie ze on tylko takie wyjscie widzi, to ja zrezygnuje z pracy. Bo nie mam zamiaru robic z siebie jakiejs ofiary, mowic co chwile kazdemu : przepraszam, ale nie zrobie tego, bo w ciazy jestem...Nie kazdy musi o tym wiedziec, tymbardziej ze z wieloma ludzmi nawet ani slowa nie zamienilam nigdy. Poza tym wiem ze dla nich zmniejszony zakres obowiazkow dostosowany do kobiety w ciazy napewno nie bedzie rownal sie temu co ja oczekuje i i tak bede sie przemeczac, bo ta praca jest naprawde ciezka, chociazby sam fakt ze stoje na nogach non stop w jednym miejscu, teraz jakos daje rade, ale co bedzie za 3,4 miesiace jak juz zaczna mi nogi puchnac, zylaki i te sprawy...Ahh szkoda gadac jak oni uwazaja ze dam rade to niech spadaja, bo ja nie dam rady. Jade wlasnie do lekarza, zobaczymy co powie. Dam znac jak wroce, trzymajcie sie cieplo :)

Ktoras z Was pisala o tym, ze byla na nocce w pracy, z tego co wiem to w polskim prawie odnosnie kobiet w ciazy jest punkt, ze w zadnym wypadku kobieta nie moze pracowac w nocy. Ale to tylko tak jakby ktos sie interesowal ;)

Witam was dziewczynki!
Nie było mnie parę dni bo była u mnie rodzinka i nie miałam nawet czasu zerknąc. Biorę się do nadrobienia, troche tego jest :)

witajcie w kolejnym pięknym letnim tygodniu:-):-):-):-)

witam raz jeszcze nowe mamy

u nas nocka też kiepska Natalka oststnio bardzo źle sypia i nie wiemy dlaczego:no::no::no:

poza tym u nas akcja wyprowadzka z domu do mnie do szkoły:tak::tak::tak:
współczuję mamą pracującym:baffled::baffled::baffled:lekko nie macie ale pamiętajcie, że ciąża to jedyny czas kiedy zwolnienie wam się należy i płacą 100% i nikomu nic do tego

mnie brzusio coś tam pobolewa ale znośnie mdłości są ale do wc się jeszcze dziś nie przytulałam:-D:-D:-D

miłego dnai

MAM PROPOZYCJE

może stworzymy jakiś wątek o nas co robimy czym się zajmujemy do lubimy ....jakiś mamy partnerów( można do woli narzekać);-);-);-);-)

co wy na to???

Ktoras z Was pisala o tym, ze byla na nocce w pracy, z tego co wiem to w polskim prawie odnosnie kobiet w ciazy jest punkt, ze w zadnym wypadku kobieta nie moze pracowac w nocy. Ale to tylko tak jakby ktos sie interesowal ;)

Tak w polskim prawie kobieta w ciąży nie ma prawa pracować po nockach i nie więcej niż 8 h, a co do zwolnienia, każda ciężarna ma prawo o nie poprosić lekarza ginekologa, ten nie powinien odmówić. Sama przy Dawidku poszłam od razu na zwolnienie, ponieważ pracuję w warunkach, gdzie jest dużo chemicznych zapachów. Najważniejsze jest zdrowie fasolki!

MAM PROPOZYCJE

może stworzymy jakiś wątek o nas co robimy czym się zajmujemy do lubimy ....jakiś mamy partnerów( można do woli narzekać);-);-);-);-)

co wy na to???

Ciekawy pomysł, widziałam w innych miesiącach, takie wątki, opisane jest hobby, zawód, stan cywilny i takie tam, zresztą nie każdy musi wpisywać :) Będziemy więcej o sobie wiedziały :)

reklama
A ja z objawów mam zatwardzenie ( sorki za wyrażenie ale nie wiedziałam jak to ując ), bolące piersi.
Dziewczyny a co myślicie o alkoholu w ciązy? Czy można pić piwo bezalkoholowe?

Do góry