reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie:-)

moni to skad moglam wiedziec, ze tak przeplacilam, kupowalam w osiedlowym sklepiku ten sinlac, ale coz dobrze ze malemu smakuje

n&h oczywiscie pamietam ze polecalas dr drzewiecka nawet wchodzilam na jej strone, ale... w pon idziemy do lekarki mojej kolezanki,zalatwila mi, za darmo, wiec moze najpierw zobacze co ona nam powie... ale dzieki moze skorzystamy!

u nas nocka na szczescie spoko, tzn bez pobudek, ale o 6 juz ostateczne obudzenie, juz po kaszce, mrozno u nas okrutnie -11 wiec na pewno nie wyjdziemy chocbym chciala...

cc glosik oddany

zapomnialabym te klocki ktore zamowilam we wtorek doszly do mnie wczoraj, jestem pod wrazeniem, ale oczywiscie nie poczta polska tylko kurier siodemka;-):tak: fajne sa:-)

sylusia zdrowka dla dziewczynek!!

myszowata
ciesze sie ze sie poprawia:tak:

heronek ja tez zauwazylam ubytek kg, zazdroszcze!!! bo u mnie waga stoi, ale nie bez powodu:zawstydzona/y:

milego dzionka!!:tak:

reklama
dziewczynki mam pytanie za 100 punktów: używała bądź używa któraś z Was plastrów Evra? muszę teraz zrobić tą 7 dniową przerwę i właśnie się zastanawiam co będzie jeżeli jej nie zrobię tzn, założę kolejne 3 plasrty i potem dopiero przerwa. kurcze jadę do tego spa i wypada mi wtedy ściągnięcie plastra a tego nie chcę. może któraś tak robiła ? poradźcie :)
Polusia ja mam plastry Evra, ale szczerze powiem Ci , ze nie mam pojecia jak przesunac okres. Zadzwon do gina albo sprawdz ulotke.
Pamietam ze przy tabletkach bylo to tak, ze poprostu bierzesz dwa opakowania pod rzad.
Ale przy plastrach nie mam pojecia

U nas dzisiaj znowu zasikana noc.. zwariuje...

edit:
Polusia cos takiego znalazlam -> http://kobieta.dlastudenta.pl/artykul/Urlop_od_miesiaczki,22533.html

Ostatnia edycja:
Franio połknął może z połowę dawki antybiotyku, reszta wylądowała na ubraniu tak się wiercił - co zrobić???uzupełnić jakoś te dawkę czy co?

No właśnie ale o ile uzupełnić to jest ten problem - nie chcę, że tak powiem "przedobrzyć":confused:Nie wiem, wczoraj jakoś połknął bez problemu obie dawki, a dziś....No i zasnął i nie mam jak mu dać - następna za 8h. W ogóle to się zastanawiam czy ten antybiotyk nie jest na wyrost...A tak z innej beczki to wczoraj w ddtvn była etatowa mama pani Reni J. i mówiła, że w pierwszym roku życia nie poddała swojego syna ani jednemu szczepieniu...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
pawelek nienawidzi lekow i przyjecie kazdej dawki to dla niego dramat:-D ale co zrobic
jak juz daje to daje tak jak powinnam, dzis uzupelnilam o polowe, 1 ml chyba takiej roznicy nie zrobi...

a z tymi szczepieniami to wiesz... ja akurat jestem innego zdania - bardziej balabym sie nie zaszczepic dziecka :szok:

nesia już raz się pytałam ale chyba przeoczyłaś, mieszkasz na śląsku tak jak ja? tj ja na zagłębiu ... ale co to za różnica ;)
Przepraszam, ze nie odpisalam. Mialam na mysli ale jakos wylecialo mi z glowy. Nie, ja mieszkam na podkarpaciu. A dokladnie miedzy Dębicą a Milecem.
Witajcie:-) Nocka ok, Franek nie budził się wcale, poza tym, że o 1 został obudzony na antybiotyk. Przy okazji zmierzyłam mu temp i miał 37,6 - a i pytałam wczoraj pediatrę od jakiej temp zbijamy gorączkę i mówi, że to zależy od dziecka. Jeśli widzimy, że już przy 37,5 dziecko źle się czuje to nie ma co czekać. Natomiast jeśli dopiero przy 38,5 widzimy, że jest dziecko inne to wtedy dajemy...A teraz Franio ma 36,8 i ładnie zjadł śniadanko, więc chyba jesteśmy na dobrej drodze - oby!!!
Życzę Wam miłego dnia:-)
Super, ze z franiem juz lepiej. Oby szybko wyzdrowial!! Moja Ola tez nie nawidzi lekarstw. W szpitalu byl koszmar, musielismy ja we dwoje trzymac.
Witam sie! U nas nocka srednia. Oli zle oddychac przez ten katarek. A nasz p. pediatra nic nie polecila. Tylko woda morsta i odciaganie. Niestety katar gesty i gleboko, ciezko wyciagnac:( Moze cos doradzicie??!!
My dzis z M idziemy do kina. Taki maly prezent z okazji rocznicy slubu od siostry. A ona zajmuje sie Ola:)
Milego dnia!

reklama
reni jusis to mnie po prostu leczy, aż się słuchać jej nie chce, nie szczepi bo przecież jej dziecko do 1 roku życia jest tylko na piersi i nie wychodzą z domu, to ciekawe jak jest na wizji a ciągle w tym DDTVN jest to ciekawe co to dziecko je jak jej nie ma, denerwuje mnie po prostu, nie bylo o niej slychac nic, urodzila dziecko zrobila sie eko mama i teraz jest bardzo medialna co nie.

Do góry