reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie!!

Myszowata super że Franio czuję się lepiej:) jeśli chcesz mieć pewność ze wypije wszytko to podawaj strzykwką-polecili mi to w szpitalu:) kup strxykwke 5ml i bezposerdnio do buzi wcisnij antybiotyk ale tak na policzek:) połknie napewno calosc i sie nie zakrztusi:)

Karolajna jak plamki Pawełka?? Dzis posmarowalam 3 raz Elidelem i widze duuuuuuza poprawe:) zaczewienienie zbledło a w niektorych miejscach wogle znikneło:) masc dziala cuda:):)

Nessia super że poczujecie się znowu małzenstwem a nie tylko rodzicami-nam brakuje czasem tego - niestety nie mam tak wspanialomyslej siostry:/ bo ma 13 lat:):)

Ostatnia edycja:
reklama
Nesia, kiedys pytalas o to czy ktores dziecko butelkowe wstaje w nocy.. owszem.
moje wstaje i to kilka razy.
Nie na jedzenie, na picie. Czasami smok mu wypada. Nie wiem o co chodzi.
Nie jest mu chyba goraco, bo na noc rozszczelniamy okno.
Je tak okolo 23 i potem np dzisiaj jadl o rano. Po tym jak go przebralam jak sie przesikal.

nie wiem o co chodzi. Dzisiaj albo jutro.. nie, jutro wyjde do sklepu to kupie mu jakas herbatke. Moze to pomoze na dluzszy sen... a jak nie to sprobuje dodawac jakiejs kaszki do mleka.. moze to pomoze.. nie wiem juz jak to zrobic, zeby on chociaz pol nocy spal bez pobudek.

no my dziś po dalszej walce obudził się przed 3 w nocy i 30 minut marudził, zaczął nawet płakać, woda herbatka nic nie pomogło, butla pomogła, zjadł całą i spał dalej,. na szczęście do 8.

no nic będę próbować dalej, moniska z bobowity jest kaszka na noc, dzięki niej jasiu w końcu zaczął jeść odrazu przed snem i budzi się ok 3-4 w nocy a jak nie do tej pory już ok 23 .

reni jusis to mnie po prostu leczy, aż się słuchać jej nie chce, nie szczepi bo przecież jej dziecko do 1 roku życia jest tylko na piersi i nie wychodzą z domu, to ciekawe jak jest na wizji a ciągle w tym DDTVN jest to ciekawe co to dziecko je jak jej nie ma, denerwuje mnie po prostu, nie bylo o niej slychac nic, urodzila dziecko zrobila sie eko mama i teraz jest bardzo medialna co nie.
a , szkoda gadac.
ja to nawet jej nie slucham.

Yra no wlasnie musze czegos poszukac, bo u nas nie ma problemu z jedzeniem przed snem. Ale te kilkanascie pobudek w nocy mnie wykonczy...

dronka my podajemy strzykawka a i tak jest problem, wije sie jak piskorz i pare razy sie zakrztusil:szok:

a co do plamek to nie jest zle, wiem ze po masciach przechodzi, na pewno
my dajemy syrop i jakby co moge smarowac ale... ja chcialabym wiedziec co te plamki powoduje?? i na tym zamierzam sie skupic...

yra oddałaś to co myślę, oczywiście ekologia jest ważna, zdrowe życie też, ale nie przesadzajmy...mnie kompletnie nie przekonuje jej gadanie...
monia my mamy kaszkę na noc hipp, zauważyłam, że niektóre firmy mają też specjalne mleko na noc, ale Wasze to apteczne mleko pewnie niestety nie...

no my dziś po dalszej walce obudził się przed 3 w nocy i 30 minut marudził, zaczął nawet płakać, woda herbatka nic nie pomogło, butla pomogła, zjadł całą i spał dalej,. na szczęście do 8.

no nic będę próbować dalej, moniska z bobowity jest kaszka na noc, dzięki niej jasiu w końcu zaczął jeść odrazu przed snem i budzi się ok 3-4 w nocy a jak nie do tej pory już ok 23 .

yra oddałaś to co myślę, oczywiście ekologia jest ważna, zdrowe życie też, ale nie przesadzajmy...mnie kompletnie nie przekonuje jej gadanie...
monia my mamy kaszkę na noc hipp, zauważyłam, że niektóre firmy mają też specjalne mleko na noc, ale Wasze to apteczne mleko pewnie niestety nie...
no nie ma czegos takiego jak Nutramigen na noc, niestety.

Yra no wlasnie musze czegos poszukac, bo u nas nie ma problemu z jedzeniem przed snem. Ale te kilkanascie pobudek w nocy mnie wykonczy...
U nas tez nie ma problemu z jedzeniem przed snem. Ola zjada 210 ml mleka plus trzy miarki kleiku kukurydzianego lub ryzowego i co i dalej sie budzi:-( Dwa dni temu w nocy zjadla 3 butle mniej wiecej po 150 ml:szok: Dzis tylko jedna 180 ml, ale pobudek bylo wiecej:-(

A co do Reni to nawet tego nie slucham. Ciekawe czy naprawde sie stosuje do wszystkich tych zasad czy tylko mowi tak bo dobrze jej placa.

Witajcie!

Dzieki dziewczyny, mam nadzieje waga bedzie litosciwa...-1kg w tydzien dla mnie moze byc, zeby tylko tak jeszcze te 12 tygodnii byly takie same....

myszowata dobrze, ze goraczka schodzi...

Sylusia zdrowka dla corek!!!

nesiaa na katarek polecam jeszcze inhalacje, ja robie saune w lazience i siedzimy tam troche, to powinno rozluznic glutki...a i zazdroszcze kina!!!dzisiaj moja siostra sie zaoferowala, ze posiedzi z Mlodym w jednym z wieczorkow, ale ona zawsze wiecej gada niz robi...zobaczymy

dronka super, ze masc pomaga, oby tak dalej!

A nocka koszmar, siedzialam wczoraj dlugo wieczorem, bo Mlody budzil sie rowno co 15 minut :szok:, po 2 godzinkach bylo lepiej, ale o 2 pobudka na godzinke, harce w lozku, no i pozniej juz co godzinke budzenie...ech...Nawet karmienie nie pomaga, wiec nie jest glodny, ani spragniony....taki typ...hehehehe

reklama
dzień dobry :)
ale produkcja postów :):)
nocka dziś przespana cała, nareszcie od długiego czasu :) pobudka o 7:10 ale mała coś nie wyraźna jest, mam nadzieję że to tylko ząb a nie kolejna choroba.
u nas dziś bardzo mroźno -19 , kurde nawet samochód mi w środku zamarzł :(

na katarek polecam jeszcze nasivin soft dla dzieciaków do 1 roku życia, odetka nosek a potem inhalacja aby to spłynęło.

lecę bo maruda płaczę, jak ją położę to Was nadrobię :)
miłego dzionka :)

Do góry