reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Myszowata czyli jednak gardło :-( U nas było wirusowe. Ciekawe czy ten antybiotyk to nie na wyrost. Tylko po badaniach krwii a dokładnie crp można stwierdzić czy to bakteryjne i czy faktycznie antybiotyk potrzebny. Większość lekarzy niestety daje antybiotyk na każdą chorobę.
Zdrówka dla Frania!

reklama
oj ramari ma rację, u nas w przychodni jest jeden taki lekarz który z tego słynie. na wszystko podaje antybiotyk, dosłownie na wszystko: katar, gardło, biegunka, jak leci tak zapisuje i to najlepsze że jeden i ten sam :)

Ccaroline super pierniki! My też już pierniki mamy, tzn. moja mama piekła, a ja dekorowałam, ale nie są tak ładne jak Twoje. My pieczemy na Boże Narodzenie w zasadzie tylko drobne ciasteczka w dużych ilościach. Taki zwyczaj Śląska Cieszyńskiego:)
A z jedzeniem ciastek przez Szymcia też mam podobnie, boję się dać mu np. całego piernika, żeby się nie zakrztusił.

Frotka dziewczyny mają rację - zagoń męża do pomocy, a co do jeżdżenia po rodzinie, to całkowicie Cię rozumiem, też najchętniej zostałabym w domu. U teściów pewnie jak co roku będą tłumy gości, a dla dziecka to będzie z pewnością męczące:(

K_aralajna mój się drze przy jedzeniu, jak jest zmęczony. Pewnie Pawełkowi to przejdzie. U nas kilka dni był ciągle wrzask, ciągle coś mu się nie podobało, a dzisiaj humor super.

Ramari dzięki za info odnośnie paczek. A chciałam jeszcze coś zamówić na allegro:(

Tabasia
oby te zęby szybko wyszły i Alex lepiej się poczuł!

Myszowata czyli jednak u Franek chory:( Zdrówka!!!

A nas dzisiaj odwiedziła moja kuzynka, akurat była przejazdem. Ma 3 miesiące starszą od Szymcia córeczkę Matyldę i też spodziewa się drugiego dziecka, ale w czerwcu. Tak się cieszę z tego spotkania. W dzieciństwie jeździłam do niej i jej rodziny na wakacje i to były zawsze najfajniejsze wyjazdy wakacyjne. A teraz jakoś rzadko się widujemy. Chyba czas odnowić kontakty.

kupilam dzis sinlac i mlody jadl az mu sie uszy trzesly, he he:-)
naprawwde dobre to, tylko 27 zl:eek:
dopiero jutro kolejna proba z butla... wydaje mi sie tez ze moze pawelek wkurza sie tym siedzeniem w domu,w koncu to nuuudy sa, a juz od tyg nigdzie nie bylismy i pewnie najwczesniej po likendzie, w zaleznosci od pogody i od tego czy katar sie skonczy bo nie chce ryzykowac, ile po chorobie wychodzilyscie?

moniska plecki sliczne!! u nas tez cos podobnego ale za to na twarzy czerwone placki, jak jutro beda jeszcze to wkleje fotki, to to juz nie wiem co jest...

myszowata w takim razie szybkiego powrotu do zdrowia, widzisz u nas akurat antybiotyk super zadzialal bo gardelko wyleczone szybciutko:tak:

tabasia jak sie okaze ze to zabki to sie bardzo uciesze:tak: ale u nas jeszcze ta wysypka ona tez moze pawelka irytowac, no nic do poniedzialku wytrzymamy, zreszta syrop na alergie dostaje i dietke ma wiec powinno zejsc...:tak:

ja dzis sama zostalam, wiec szybko pojde spac bo w nocy tylko na siebie skazana bede...;-)

karalajna Franko od miesiąca nie tknie butli z mlekiem! Zresztą ostatnio nic nie chce pić z butli! Przyszła ta niechęć nagle...teraz tylko szklanka i łyżka!
ramari faktycznie z tym czy antybiotyk rzeczywiście jest potrzebny czy nie należałoby poczekać do szczegółowych badań, których lekarze nie mają jak widać ochoty zlecać...Mój teść, który jest lekarzem (co prawda nie pediatrą) mówi, że antybiotyk to nie jakieś mega zło, ale widomo lepiej bez potrzeby wyraźnej nie dawać.

Kurdę będę musiała obudzić Frania o 1 w nocy na ten antybiotyk...

frotka kopniak i ode mnie! wspolczuje kostki....dziewczyny maja racje, nie zameczaj sie niewiadomo jakimi swietami, najwazniejsze, zebyscie byli razem!

myszowata oby Franko jak najszybciej wyzdrowial!

polusia dobre z ta szczeka...:-D

miki super pomysl z pamietnikiem, ja niestety nie jestem tak zdyscyplinowana...ja jedynie mam taka pamiatke-ksiazke, gdzie zapisuje najwazniejsze wydarzenia, jak oczywiscie sobie przypomne ;-)

Tabasia oj biedny Alex, zeby mu wyszly wszystkie zabki naraz!!!

cc sliczne Twoje pierniczki!jestes bardzo zdolna!u mnie co najwyzej kupne ciasto bedzie....

Monia plecki Pawelka wygladaja super, oby wyszlo co go uczula...

k_arolajna trzymam kciuki za spokojna nocke!

Marciaa ja wyeliminowalam w zeszlym tygodniu ostatnia drzemke (ok 4, godzinna), bo wlasnie mielismy problemy z usypianiem, teraz ma dwie, rano ok 9 godzinna i o 2 godzinna, poltorejgodzinna, na razie rezultatow w lepszym przesypaniu nocki nie ma, ale za to z usypianiem juz jest lepiej.

Okropny dzien, ale popoludniu wyszalalam sie z Mlodym, razem przeraczkowalismy cale mieszkanko z milion razy!caly stres ulecial...polecam!

myszowata dobrze że już wiesz co dolega małemu, teraz tylko zdrówka życzę *)

oj a z tymi paczkami to nie fajnie:( ja dziś wysłałam paczkę do polki z mlekiem dla Frania, mam nadzieję że dojdzie im na święta.

Dziękuję !!!. !!! !!! No ale poczta jest do d...polecone idą 7dni ?? :( to chore. Dziś doszedł polecony z US o planowanym zajęciu konta dopiero :( u mnie ciche dni od wczoraj. Oliwka chora :( Franko stoi już całkiem sam !!! I robi po 2 kroki !!! Jestem taka dumna. Muszę go nagrać ale jakoś instyktownie jeszcze go asekuruje :) wiecie dziś miałam takie fale złości i musiałam sobie popłakać :-(

Polusia, Mcgosia, K_aralajna, Ionka moc buziaków i uścisków od e-ciotki dla Waszych pociech !!!. ↲
W telefonie czasem nie mogę edytowac :( za pierwszym razem się nie udało a teraz tak buuuuu !!! Więc przepraszam że posta pod postem !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorowo. My jednak sie zmobilizowalismy z M i pojechalismy po prezenciki. Dzieci juz maja wszystko. Jeszcze tylko prezenty dla nas i ok. Swieta czas zaczac. A kilka minut temu zadzwonila do mnie kolezanka ktora tez tu mieszka , ze jutro jedzie z chlopakiem do Polski autkiem, wiec wezmie nasze kombinezony( naprawde sliczne) szkoda tylko ze na dzieci 6 lotnie. No, ale problem z dowozem sie rozwiazal. Mlody oczywiscie nie spi rozlegulowal sie na maksa:-)
A ja odkrylam powod mojego dzisiejszego dola. Pierwsza miesiaczka po ciazy.. o za tym to ja :no:wcale nie tesknilam

Do góry