reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kurcze ja tez na allegro zamawialam prezenty dla dzieciaczkow w Polsce no nic mam nadzieje, ze przyjda. A jak nie to dostana po swietach. Powiedza ze z Norwegii mikolaj jest spozniony:-)

reklama
boje sie ze pawelkowi cos jest, zachowuje sie tak jak nigdy, jeszcze te plamy na policzkach, a my do tej pory nie trafilismy na kompetentnego lekarza...:-(

w pon moja przyjaciolka umowila mnie ze swoja lekarka, ponoc jest bardzo dobra, mam nadzieje ze bedzie mogla nam pomoc, a najbardziej to chcialabym sie dowiedziec ze tak naprawde nic mu nie ma...

k_aralajna - Ja tez jak nie jestem pewna diagnozy zawsze konsultuje to z innym lekarzem. Tu niestety nigdy nie moge byc pewna diagnozy bo tutejsi lekarze nie znaja sie na niczym. Mlody na szczescie oby nie zapeszyc nie choruje , a i Natalka od kiedy sie tu przeprowadzilismy nie choruje. W Polsce co chwila byla chora i biegalam z nia od lekarza do lekarza i kazdy zawsze mial inna diagnoze. Lepiej idz sprawdz jeszcze do kogos uspokoisz sie

Nie bylo mnie chwile, a tu tyle naskrobane :-D
Frocia Ty sie niczym nie przejmuj. Wlasnie wkurza mnie takie gadanie, ze swieta i trzeba wszystko posprzatac i naszykowac :dry: To jest jakis obled, czasem lepiej zrobic skromniej, a na luzie, niz pichcic do rana, a pozniej umierac ze zmeczenia, zamiast odpoczywac. Niestety i ja tak mam, ze "zastaw sie a postaw sie". Charuje jak wol, a pozniej mnie te swieta w ogole nie ciesza :eek:
My w tym roku spedzamy je w trojke i jestesmy bardzo szczesliwi z tego powodu. W PL byloby jezdzenie pomiedzy jedna rodzina, a druga jak 2 lata temu, koszmar! Kiedys postanowilismy, ze bedziemy spedzac rok u mnie, drugi u M. No i caly czas jest moja kolej, choc to drugie swieta tutaj. Ja nie narzekam ;-) A Ty zrob tak jak dziewczyny radza, wyslij M po zakupy i zagon do roboty :tak: Na pocieszenie dodam, ze nasza Wielkanoc skonczylam sie fast foodem, bo ja po cesarce nic nie zrobilam, a M mi z dzieckiem pomagal. I przezylismy :-D
przed chwilką już miał 38,9 - dałam nurofen i śpi, oczywiście pediatra komórki nie odbiera (nasuwa się pytanie czemu dała mi w ogóle wizytówkę z numer tel skoro od wczoraj od 17 do teraz zgłasza się albo odrazu automat albo po kilku sygnałach). Dziś przyjmuje od 12 do 18, a od 16 chore dzieci - rzecz jasna numerków nie ma ani na dziś ani na jutro, więc idę ok 16 (jak już dostanę ten wynik moczu) i mam nadzieję, że nas przyjmie...
Ojjj biedny Franko :-( Ja jak bylam w PL ponad tydz. sie probowalam dodzwonic do mojej pediatry, napisalam jej nawet sms, oczywiscie bez odpowiedzi... Zawiodlam sie wtedy...
Daj znac jak po wizycie!

u mnie wariactwo, pawel zasnal po raz drugi, wszystko mu sie poprzestawialo, buu
ja nie chce znow pobudki o 4 rano
hehe u nas tez troche sie pozmienialo, czasem ma 3 drzemki, jakby mial 4 miesiace znowu :-D

myszowata ja bym poszła do lekarza, może to ta cholera trzydniówka. nie martw się podaj małemu lek na zbicie temp.

a my po spacerku. krótko tylko 30 min bo mroźno bardzo na zewnątrz -11 stopni, dobrze że słoneczko świeci :)
U nas ponoc ida mrozy od soboty... brrrrrrrrrrrrr

barszczyk ugotowany, więc jak Pola wstanie to będzie miała zupkę :) a z tymi zębami u teściowej to było tak że Julka jak była malutka to też sie bała babci w zębach a bez nie, ciekawe dlaczego?
hahahaha, jak ja bylam z Alem u jego prababci, to ta do zdjecia wkladala szczeke i prawie jej z rak wypadla, dziecko by w nos dostalo :-D:-D

N&h mysle nad imieniem, zawsze podobalo mi sie Marta i Hania, ale teraz sama nie wiem. Kiedys dawno temu marzyla mi sie Sara, ale moj P kategorycznie sie sprzeciwil.

Szymcio siedzi w kojcu i sam sie bawi. Szok. Ja tez niestety nauczylam, ze bawimy sie razem.
I u mnie jest tak, ze bawie sie z Alem, a pozniej nic nie moge w domu zrobic...
A Sara podoba mi sie strasznie, ale do nazwiska nie pasuje ;-)

Tabasia, Myszowata - to ja chce z Wami ;) tez chce byc podwójną marcówka ;) a 2012 mi pasuje ;)
No to Dziewczynki bierzemy sie do roboty :-) Myszowata jeszcze nie przekonana na 100%, ale ja urobimy :-D
Fajnie by bylo!

Polusia wszystkiego naj naj dla malutkiej.

My tez juz od kilku dni nie jemy w nocy. Od narodzin Tomasa pisze mu pamietnik. Wczoraj czytalam przed snem i az lzy w oczach mialam jak moj malutki synus sie zmienial przez ten caly czas. Mam nadzieje, ze jak kiedys go przeczyta bedzie wiedzial jak dorastal i jaki jest wazny dla nas. Teraz u mikolaja( czytak M) zamowilam kamere wiec do pamietnika dodam jeszcze nagrania i jak mlody bedzie mial 18 lat dam mu wszystko. Mam nadzieje , ze wytrwam w pisaniu do tego czasu
Super sprawa. Zycze wytrwalosci! Z moim zapalem byloby ciezko ;-)

A ja dzis oszaleje :sorry2: Alex tak strasznie plakal, nie moglam go uspokoic. Darl sie po prostu. Jesc nie chce, zaczal ulewac. Tak koszmarnie przechodzi zabkowanie, ze ja mam juz dosc :-:)-:)-( Nie umiem mu pomoc :-( Przeciez nie moge go faszerowac prochami od rana do wieczora :no: Mam dola jak patrze jak sie meczy :-( Plakalam dzis razem z nim z tej bezsilnosci :-(

dziewczyny nie wiem co jest pawel od jakiegos czasu tak sie drze przy butli ze juz nie wyrabiam:-:)-:)-:)-(, nie wiem o co chodzi, nie o zmiane mleka (bo wczesniej mielismy bebilon a teraz to gerber) bo jak zalapie to zjada prawie wszystko albo i wszystko, ale w przerwach potrafi sie drzec jak opetany, czy by przestal lubiec butle??
U nas jest identycznie!! Ja znowu zwalam na zeby, bo jak mu dziasla posmaruje, to przewaznie je spokojniej. A najczesciej albo go nie zmuszam, albo go zabawiam i je. Masakra!!!!!!!!!!! Mam dosc tego zabkowania!!!!!!!!!!!! Dlaczego dzeciaczki musza sie tak meczyc?!?!?! :-(

ja sie piszę na marzec albo kwiecien 2013 ;-P po ślubie aczkolwiek w mojej sytuacji to juz nie wiadomo
Nikodem śpi 3 razy. Rano po 9 potem ok 12.30-13 i 16 ale te o 16 musze mu wyeliminować bo zasypia mi po 21. W ogóle muszę pochawlić moje dziecko je za dwóch od tygodnia. Codziennie wcina duze obiady i kasze nawet rano 180ml zje. Mam nadzieje, ze mu tak zostanie i to przez to, ze teraz tkai ruchliwy jest.
Czy Wasz dzieci też przysłu****ą się rozmowom? My jak gadamy to Niko patrzy z takim zaciekawieniem jakby kumał o co chodzi :))) pocieszny:))

Tabasia a Wy co z tymi zmianami płci raz cora teraz Oscarek :p
kurcze chrzstna Nikosia za 3 godziny bedzie w Wenezueli. Wraca za 3 miesiace a dzien przed roczkiem Nikiego wylatuje do Turcji na połroku. Ominie ją wszystko. No i moi rodzice tez na roczek Nikiego wyjezdzaja. Bu.

dziewczyny na poprawe humoru
[video=youtube;GELdVl5Z_rI]http://www.youtube.com/watch?v=GELdVl5Z_rI&feature=related[/video]

Ostatnia edycja:
Marciaa to może my przekonamy Tabasię i marelę na marzec 2013?;-)
karalajna mam nadzieję, że w końcu wszystko się wyjaśni u tej lekarki!
Tabasia biedyny Mały:-(

My już po lekarzu.Przyjęła nas, nie odbierałatel bo ponoć zarobiona - jakoś nie zauważyłam, ale ok...Na przyszłość kazała pisać smsy jeśli nie będzie odbierać. Mocz wyszedł ok, ale gardło mega czerwone, więc antybiotyk na 6 dni i następnie kontrol - gdyby coś się w między czasie zmienieło tzn jakaś wysypa wyszła czy inne coś by sie pojawiło to mam się pokazać. Dzięki Kochane ze wszystkie słowa otuchy!

reklama
myszowata dobrze że już wiesz co dolega małemu, teraz tylko zdrówka życzę *)

oj a z tymi paczkami to nie fajnie:( ja dziś wysłałam paczkę do polki z mlekiem dla Frania, mam nadzieję że dojdzie im na święta.

Do góry