reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moniskabe ja przy braku kupy masuje malej brzuszek, podaje syropek na kupe, na czczo daje herb.rumiankowa, lekarz polecił podac jej na czczo przegotowanej wody z cytryna a połozna soku z pomaranczy tymi cudami na nastepny dzien kupa wyskakuje, daje tez suszone sliwki.
co do drzemek to moja ma 3 , jakpo uspieniu ja odkładam to spi max 30 min, jak mi na brzuchu to czasem przeszło 2 godz.
Dostałam mleko ze strettcom gerbera powiem wam ze fajniutkie miło pachnie i co najwazniejsze mozna je kupic za 10 zł a nie jak moje nan za 13

reklama
Wpadam na chwile proszic o race. U nas mega biegunka, mega odparzenie i mega placz przy kazdym przemywaniu:((((((( POradzcie cos na odparzenia. Wiem, ze ten temat byl juz tysiac razy ale nei mam sily szukac. Stosujemy make ziemniaczana i smaruje kremem niwea na odparzenia, ale on raczej dziala zapobiegawczo i na isteniejace odparzenie nie pomaga:(

Wpadam na chwile proszic o race. U nas mega biegunka, mega odparzenie i mega placz przy kazdym przemywaniu:((((((( POradzcie cos na odparzenia. Wiem, ze ten temat byl juz tysiac razy ale nei mam sily szukac. Stosujemy make ziemniaczana i smaruje kremem niwea na odparzenia, ale on raczej dziala zapobiegawczo i na isteniejace odparzenie nie pomaga:(

ja stosuję sudocrem i pomaga nam bardzo

Na odparzenia wszystko dobre, tylko stosowac trzeba na bardzo sucha skórke.Umyj w chłodnej wodzie i susz , susz, i susz:)Wietrzenie pomaga :)

Na odparzenia wg mnie najlepszy jest Bepanthen. No i trzeba odstawić chusteczki, myć pupę wodą i mydłem, a potem wysuszyć dobrze.

U nas się dzisiaj okazało, że Adasia nie da się zapiąć w foteliku w kurtce. Musiałam go w aucie rozbierać... No więc czeka nas zakup fotelika.

a u nas był pan doktor i okazało się że osłuchowo jest czysta ale za to ma gigant biegunkę i leczymy na razie ją. dostaliśmy orsalit, zmieniamy mleko na specjalne w trakcie biegunki, probiotyki na osłonę brzuszka i zbijamy temperaturę tak aby nie dopuścić żeby nam urosła. na katar mamy kropelki, sól i nawilżanie w gigantycznych ilościach. diagnoza wstrętna wirusówka :(
kurka a ja się boję co to w nocy będzie, trzeci nieprzespana noc :(
we środę zaglądnie do nas i zobaczymy czy się poprawia czy nie.

u nas też było pierwsze w życiu odparzenie i sudocrem pomógł, naprawdę polecam.

u nas kilka godzin bez temperatury a teraz znowu przyszła, jasiu poszedł spać, wymęczony jest, a ja bym naprawdę wolałabym mieć sama tą gorączkę niż widzę jak on się męczy. jutro lekarz. ehhh te choróbska.

Na odparzenia wg mnie najlepszy jest Bepanthen. No i trzeba odstawić chusteczki, myć pupę wodą i mydłem, a potem wysuszyć dobrze.

U nas się dzisiaj okazało, że Adasia nie da się zapiąć w foteliku w kurtce. Musiałam go w aucie rozbierać... No więc czeka nas zakup fotelika.

podpisuje sie reka i noga: od kiedy uzywam bepanthen nie ma odparzen, no chyba, ze biegunka to sie wtedy zdarzy, sudokrem to sobie moglam gdzies wsadzic, nic nie pomogl. Ja myje pupe tylko przegotowana woda, bez mydla, osuszam chusteczkami higienicznymi i jest git.

Co do fotelika to zakupilismy maxi cosi tobi, dzis byla pierwsza proba maly w jedna strone troche poplakal, ale to chyba dlatego, ze go kambinezon wkurza, a w druga byl bardzo zadowolony :)

u nas bepanten działa. Ja na noc uzywam talk nivei i nie mamy odparzeń.
U nas dzis Niko ok za to nocka katastrofa. Dzisiaj ładnie spi w dzien katarek mniej meczy juz..nawilzacz sie spisuje. Zakrapiam mu poduszke olbasem albo do nawilzacza wkrapiamy.
Kurcze dzisiaj mało znowu zjadł...tylko sloik jagod caly serek homo i co zwymiotowal wsio po syropie.........ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh;-(

reklama
Witam się kochane :-)
Miałam weekendową przerwę, ale widzę, że nie naprodukowałyście zbyt wiele.
n&h moja mama też Basia i wczoraj spędziłyśmy bardzo miły dzień.
yra jak z tą gorączką u Jasia. Ja ostatnio też bardzo się denerwowałam jak Przemek gorączkował. Tymbardziej, że była to jego trzecia gorączka w życiu, a dwie poprzednie to był objaw żakażenia układu moczoweo i dwa razy szpital. Stres był gigantyczny i ta wizja szpitala... Zdrówka dla Jasieńka.
polusia to nieciekawie z Polą. Mam nadzieje, że szybko minie. Ja też zaraziłam Przemka, nocka była fatalna. Płakał, płakał i jeszcze raz płakał. Teraz naszczęście jest OK. Zdrówka dla Was.
marcia zdrówka dla Nikosia.
nesia na odparzenia rewelacyjny jest tormentiol. Ostatnio wypróbowałam i pupa odparzona prawie do krwi szybciutko wróciła do normy.
Wczoraj powiedziałam mojej mamie o ciąży. Zrobiłam jej podwójny prezent imieninowy. Najpierw dostała pięknego storczyka, a potem powiedziałam jej, że mam coś jeszcze. Ona na to, że po co i wogóle. Wyciągnęłam zdjęcie z USG, dałam jej i powiedziałam, że będzie babcią po raz drugi. Ale się cieszyła...
frotka 100 lat dla Milusii zdrówka dla synka
ionka mój Przemek super zniósł budyń, ale wiadomo dzieci różnie reagują...

Ostatnia edycja:
Do góry