reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Polusia zdrówka kochana:*
Wszystkim dzieciom i mamom tez zdróweczka zycze:)
Monia Pawełkowi buziaka proszę daj:*U nas dzisiaj było cudnie i zimno tak nie dokuczało.Milenka strasznie marudna, od dwóch dni spi raz dziennie, zęby znowu męczą.W marketach promocje na zabawki przed mikołajem, jutro chce pojezdzić, Musze kupic cos dzieciom i do empiku po ksiazeczki dla synka.Fajnie ,bo T teraz w domu pracuje, bo dojazdy utrudnione...

reklama
Witam,
Nie dam rady Ws nadrobić bo padam. Mała od wczoraj ma gorączkę:-( Byliśmy wczoraj u lekarza i kazała zrobić badanie moczu ale ono nic nie wykazało - wsi ok. Osłuchowo dobrze, buzia i uszka czyste.Jutro jak nie pojawi się wysypka lub jak temp. się utrzyma mamy zrobić badanie krwi- morfologie, ob i crp czy coś takiego.
Dziś cały czas na rękach tylko trochę się bawiła. Boję się nocki żeby temperatura nie rosła:-(

Kasiu moze to trzydniówka?? ostsnio sporo dzieci choruje na nią ... moja tez 3 dni goraczkowala i tez osłuchowo czysta, do tego marudna, brak apetytu i śpiąca po czym powinno wysypac ja ale niestsy niedopatrzylam sie albo nie potarfilam odróżnic wysypki od uczulenia które ma i teraz sie boje ze tak zbagatelizowalam badanie moczu:/ mam nadzieje ze to to...bo moje dziecię zapomiało o przebytej chorobie i tryska energią jak zawsze:) i dzis dosłuszałam sie wkoncu pierwszej samogłoski GA:) i cały czas ga-ga-ga...mam nadzieje ze sie szybko rozręci i bedzie ma-ma:D

Hejka!
Zdrówka chorym mamom i maleństwom!!!:**

Co do gorączkujących dzieciaczków to może to trzydniówka. My ją przeszliśmy prawie miesiąc temu. Ale Olek nie miał jakiejś strasznie wysokiej gorączki, tzn. ja mu cały czas zbijałam i nie dopuszczałam, żeby bardzo wzrosła, najwyższą miał 38,9. Ale wysypka nie pojawiła się odrazu. Od środy do piątku miał temperaturę, a wysypało go w niedzielę. Wogóle byłam przekonana, że gorączkuje na zęby bo mu się wyrzynały, a jak go wysypało, to że coś go uczuliło, dopiero potem wpadłam, ze to trzydniówka.

Dzisiaj po kąpieli znalazłam dwie krostki u Olka, jedna na rączce, a druga bardzo malutka na nóżce. Ta na rączce też dość mała, a ta na nodze to ledwo widoczna. Boję się, że się właśnie zaczyna ospa. Jak narazie więcej krostek nie ma. Zobaczymy jak będzie przez noc. A tu dzisiaj właśnie minęło 2 tygodnie od kontaktu z chorym na ospę. A już miałam nadzieję, że jednak się uchowamy:-(

ufff uspokoiłaś mnie tą opóżnioną wysypką ,.... mam nadzieje ze i u nas obsypie:) to jakaś trzydniówka z opóźnionym zapłonem:)

Co do ospy kąp Olka w nadmanganianie potasu, do tego smaruj krosteczki gencjaną - najlepsze do tego są patyczki od uszu a wtedy po ospie nie bedzie śladu:) małe dzieci takie choroby znaszą dzielniej niz my zamartiwjący sie rodzice!!

Wszytkim innym chorowitkom ZDRÓWKA!!

Ostatnia edycja:
Nie ma za co cc fajnie że się odezwałaś :) Faktycznie to nie pogoda na spacery na rehabilitację :( jeszcze może Ci się coś po drodze stać :( a co do dzieci to jak tam buntownik Dawidek ?

moniskabe- buziaki dla Pawełka :tak:

u nas wyskoczyly nastepne dwa zebicha i jak dobrze mi sie udalo zerkanac to ida nastepne - dwa - tzn dwojki na gorze . Ale mojemu zajrzec do buzi to niemozliwe tylko jak sie smieje :-D

Nie mam jak was nadrobic, jutro chcemy sie przeprowadzic i spac u siebie- jakos trudno mi sie z tym pogodzic, strasznie przywiazuje sie do miejsca , zobaczymy, no i nie bedziemy miec internetu , ale mam nadzieje ze zaloza nam w przeciagu kilku dni , bo chyba zglupieje .

Pozatym w sobote wraca moja mama wiec bede miala dwie nianie dla Alana .

A dzis wracajac z pracy - przy prekdkosci 40 na godzine - zaliczylam rów i to dosc głeboki :angry:, bus nie dal rady mnie wyciagnac , szczere pola , zaczelo sie robic ciemno:szok:,sniegu po pachy, samochod w zaspie do polowy zasypany , wkoncu zatrzymalam tira i dzieki niemu sie udalo, bo bym chyba tam nocowala .Godzine meczarni i nic. Jutro boje sie do pracy jechac :szok:, zatrzymało sie ok 5 samochodów do pomocy- takze ludzie ok sie zachowali ale osobowkami to niewiele dali rade zrobic :baffled:. POtem jechalam ok 30 na godzine i tez lekko mna rzucalo , mam zimowki . Najgorzej to boje sie -bo sa na trasie takie miejsca ze te rowy to maja chyba ze 4 metry w dół wtedy to normalnie bym koziolkowala :szok::no:. Na szczescie z naprzeciwka nic nie jechalo , odrazu sciagnelo mnie do rowu no i ani mi ani auto nie ucierpielismy , no moze ja psychicznie bo na sama mysl o jutrzejszej podrozy mam ciarki.

marela to jazda była, kochana najważniejsze że nic się nie stało Tobie

a ja wstałam i idę spać dalej, mogło mnie strasznie i najgorsze to to że nic nie chce popuścić i do tego jeszcze chyba mam ropę na migdale. może znacie jakieś domowe sposoby na gardło. bo ja tylko pukam wodą z solą .

spokojnej nocki

Polusiu angina ropna?Do lekarza lepiej sie wybierz kochana.Marela a może poprostu załóż sobie łańcuchy na przednie koła?My mamy naped na cztery koła i spoko. Ciezko sie po mieście jeździ,kiedy co chwile kogos rzuca na srodek jezdni albo poprostu auto staje...Nic nie posypane , jedynie odgarniają śnieg.Dobranoc

reklama
Nie ma za co cc fajnie że się odezwałaś :) Faktycznie to nie pogoda na spacery na rehabilitację :( jeszcze może Ci się coś po drodze stać :( a co do dzieci to jak tam buntownik Dawidek ?
Lepiej :) wie, że jak nabroi ma karę, staje w koncie na 2 min, po chwili się uspokaja i jego cudne słowo LEPIEJ! hAHA :) nie wiem skąd on czasem pomysły bierze:)

Do góry