reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

surowka prosta jak sama nazwa mowi seler x2 szt brzoskwinia albo zamiast brzoskiwni jabłko albo rodzynki albo orzech włoski skropic cytryna mozna dodac cukru troszke sol piperz troszke majonezu z jogurtem voila :-)
jak kto woli

z tymi pieluchami fajna sprawa. Zaglebiam sie. Ciagle rozmyslam. No wlasnie koszta na raz mnie troche rozbrajają

najlepsza dieta to ruch i nie zrec slodyczy i ciezkich rzeczy - ta south beach mnie rozbraja ...tak smao dukan i inne wynalazki

ja od stycznia sie ostro zabieram za zmiany zywieniowe. jogurty naturalne otreby owoce wiecej sałatek i miejsze porcje. chude serki i szyneczki. zero slodyczy rogalikow.
jedyna slodycz to orzechy albo suszone owoce mniam.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja od soboty jestem codziennie z małym w domu i powiem Wam że podziwiam mamy które nie pracują. Mimo że kocham moje dziecko nad życie cieszę się że jutro już idę do pracy i trochę oderwę się od życia domowego. Ja się jednak nie nadaję do etatu gospodyni domowej, przeraźliwie potrzebuje kontaktu z ludźmi! Stąd m.in. taki a nie inny zawód.:-D W domu jeszcze dużo pracy papierkowej, pogoda taka a nie inna, żądanie mego syna o mamę na wyłączność i ból głowy murowany:-D;-)
Dziewczyny zwróciłyście już uwagę którą rączką dzieci chętniej chwytają zabawkę itp.? Mój M jest leworęczny i zauważyliśmy że jak coś małemu pokazujemy to zawsze wyciąga najpierw lewą rączkę i płynniej nią manipuluje, wychodzi na to że będzie leworęczny po tatusiu.
ja jestem leworeczna i moje dziecko najprawdopodobniej tez bedzie. Wiekszosc chwyta lewa, jak lapie np chrupka to tez pierwsza idzie lewa.
o tak oglądałam ten horror kiedyś z M a parę dni później jechaliśmy do letniego domu moich rodziców w lesie brrrrr Mieliśmy pełno w gaciach.:szok:
ha, ja kiedys uwielbialam horrory, teraz mi sie poprzestawialo, bo potem boje sie wyjsc do kibelka w nocy.
dzień dobry:)
a u nas super biało, słonko świeci temp -1. pięknie :)
po syropie nocka bez zmian no ale może trezba podawać kilka dni aby były zmiany, mam nadzieję.
wstałyśmy o 6 zjadła, Julkę do szkoły wyprawiłam i położyłam się z małą, do 8:30 spała. teraz niszczy gazetkę, wandal mały:)
obiadek trzeba zrobić, małej zupkę a potem na spacerek pewnie się wybierzemy. trzeba korzystać jak tylko się da:)
a co spa to podejrzewam że mój M sam tego nie wymyślił tylko podpowiedziała mu moja szwagierka:) kochana kobita:)
dobra lecę coś robić, do później :)
ha, no wlasnie, facet pewnie by nie wpadl na taki pomysl sam. :-D
Witajcie,
Oj dziewczyny nie mowcie mi nic o ziemniakach, slodyczach, makaronach etc bo ja na diecie south beach a tam takie przysmaki zabroniona:-(
Chociaz sama dieta podoba mi sie bardzo i bardzo polecam, nie tylko tym co chca sie odchudzac, ale zmienic styl zycia, bo mi to akurat glownie na tym zalezy :tak:
Zaczynam czuc sie coraz lepiej i tak lekko :tak:
no to ja nie wiem czy bym wytrzymala, uwielbiam ziemniaki.ale zaciekawilas mnie kochana ta dieta... az zaraz poszukam w necie coz to :-)

Frankowi też wychodzi druga górna dwójka - w zasadzie nawet się przebiła, ale o dziwo ma tylko jedną jedynkę - co mnie zastanawia i martwi....Wiecie coś może o takim aymetrycznym wychdzeniu zębów?
Ja wiem że różne cuda się zdarzają, ale jeżeli cię to martwi, to możesz uderzyć do jakiegoś stomatologa.

blu dzięki za odpowiedź, byliśmy w poniedziałek u otopedy (nie wiem czemu, ale zajrzała mu do buzi). No i zwróciła na to uwagę tzn powiedziała właśnie, że Franek ząbkuje asymetrycznie. Spytałam czy świadczy to o czymś złym i powiedziałam mi, że raczej nie, ale to stomatolog musi się wypowiedzieć. M idzie w następnym tyg to powiem, żeby się wypytał....Szukam w necie jakiś informacji na ten temat, ale nic nie znajduję:-(

najlepsza dieta to ruch i nie zrec slodyczy i ciezkich rzeczy - ta south beach mnie rozbraja ...tak smao dukan i inne wynalazki

ja od stycznia sie ostro zabieram za zmiany zywieniowe. jogurty naturalne otreby owoce wiecej sałatek i miejsze porcje. chude serki i szyneczki. zero slodyczy rogalikow.
jedyna slodycz to orzechy albo suszone owoce mniam.
ja tak jadlam przez miesiac i co? pstro.. mialam wrazenie ze jest odwrotnie.
slodyczy nie jem, bo mnie na nie nie stac.
a jakos i tak mam wrazenie ze puchne..
chcialabym zaczac na basen jezdzic, ale to tez kasa...
kurde wszystko to ta kasa... poza tym moja dzidzi ma alergie i nie wiem kiedy zaczac jezdzic.
poza tym jak ja mam sie wbic w kostium.. afe...

My juz po szczepieniu. Ola wazy 8 kg i ma 72cm:) Nasza blyskotliwa pani dr oznajmila mi, ze dziecko w tym wieku nie powinno byc ani karmione ani dopajane w nocy. A co lepsze, powiedziala ze juz od 3 miesiaca powinnam wyeliminowac karmienia nocne. Ale nie oswiecila mnie jak mam to zrobic:( wrrrrrr

Witam się mroźnie ale bezśnieżnie :)

My z Franiem przyjechaliśmy do dziadziusia do Kalisz. Umyliśmy okna, zmieniliśmy pościel, ugotowaliśmy obiadek :) i teraz Franko śpi, a ja zasiadłam przed komputerem bo nie ukrywam, że odwiedzinki na bb na komputerze są o wiele przyjemniejsze niż w komórce :) hehe. Ja też bym chciała się zmobilizować na jakąś konkretną dietę, ale powiem szczerze, że jak gotuje dla naszej rodzinki to trudno nie spróbować tego co im robię. a jak już spróbuję to zjem z nimi i tak zawsze, a wszystkim diety nie zafunduję bo cała czwórka ma niedowage :) i muszą jeść pożywne rzeczy.
Moje dziecko od tygodnia prawie nawet na picie się w nocy nie budzi :) Dziś wstał o 8.00. Zjadł kaszkę i po 10.00 zaliczył drzemkę. Potem herbatka i chrupki. Jogurcik. I po 13.00 mleko i śpi w foteliku u dziadzi :) Mój tatko powiedział, że to złote dziecko. Zostawał ze starszymi ale on najgrzeczniejszy z nich i coś w tym jest. Mieliśmy wszyscy jechać jutro do Krainy św. Mikołaja ale po chorobie mamy unikać dużych skupisk ludzi, i Wiktor jedzie sam z klasą. Zastanawiam się czy dać mu aparat cyfrowy, niby wszystkie dzieci biorą. Ale ja nie jestem do końca przekonana.. Druga sprawa, wiecie jak tak to w szkole, zakaz sprzedaży chipsów, warzywa i owoce dostają dzieci codziennie od szkoły, co drugi dzień mleko. Ale w cenę wycieczki wliczony hamburger w mc Donald's po drodze :( nie rozumie tego pomysłu :(

stosowalam diete south beach i uwazam ze jest bardzo fajna:tak:,zdrowa a poza tym schudlam na niej znacznie:-). ale nie chce mi sie stosowac diet, moja dieta jest to ze malo jem, i niskokalorycznie, oczywiscie czasem wyskocze z jaks pizza albo ciasteczkiem:szok: ale rzadko, bardzo rzadko, poza tym ruszam sie, basen i sauna, czasem aerobic, cwicze w domu, no i chodze na spacery, dlugie spacery z malym, na razie waga stoi na 69 kg:szok: ale moze ruszy, teraz jakos caly czas mam ochote cos podjadac wiec sie nie dziwie:zawstydzona/y:, ale mysle ze to kwestia czasu, ja mam 173 wzrostu i ta waga juz moglaby byc ale chcialabym zrzucic jeszcze troche z brzucha tylko nie wiem czy to tluszcz czy taka skora zostala po porodzie:szok::-(

nesiaa a ty karmisz butla?

reklama
Do góry