reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Hej laseczki:-)Co za noc! Franko pokazał rodzicom co to znaczy mieć w domu małe dziecko. Miał 2h przerwy w spaniu (między 3 a 5) - najpierw się kręcił, pojękiwał, potem wykazywał chęć do zabawy a na końcu płakał bardzo - M ukołysał go na rękach. Spaliśmy do 8 po tych "szaleństwach" i zamiast o 7 śniadanie było o 8.30. Nie wiem jak tu teraz rozplanować dalsze posiłki dnia dzisiejszego....Co do pogody to u nas nie pada ale gdzieniegdzie wiadać cienką wartwę śniegu.
e_kord zdrowia Kochana!
polusia i jak tam po syropie minęła noc? No i zabiegi brzmią rewelacyjnie! Też chcę!:tak:
Marciaa jak tam po ginie?
ajentka nadaję Ci tytuł Mistrzyni Trafnej Konkluzji:tak:
Miłego dzionka Wam życzę:-)

edit: Marciaa doczytałam się na top secret co i jak

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam!
Ola ostatnio wybrala sobie godzine 2 w nocy na mleczko, i nie pomagaja zadne herbatki, wody, przetrzymywanie. Wydulda 180 mm z kleikiem kukurydzianym i spi dalej do rana. I zauwazylam, ze nie zrobi inaczej kupki niz na brzuszku. Czy Wasze tez tak maja?
Ja gotuje zupke dla niej i sie ogarniam bo jedziemy na szczepienie na 12.
Milego dnia!

dzień dobry:)
a u nas super biało, słonko świeci temp -1. pięknie :)
po syropie nocka bez zmian no ale może trezba podawać kilka dni aby były zmiany, mam nadzieję.
wstałyśmy o 6 zjadła, Julkę do szkoły wyprawiłam i położyłam się z małą, do 8:30 spała. teraz niszczy gazetkę, wandal mały:)
obiadek trzeba zrobić, małej zupkę a potem na spacerek pewnie się wybierzemy. trzeba korzystać jak tylko się da:)
a co spa to podejrzewam że mój M sam tego nie wymyślił tylko podpowiedziała mu moja szwagierka:) kochana kobita:)
dobra lecę coś robić, do później :)

ionka, ja też miałam ten problem z za dużą kurtką - na początku jesieni nie mogłam Niniego dopiąć a teraz jak dorósł do kurteczki zapina się pięknie, nie ciśnie i nie uwiera ;-)

no mam nadzieję, ze będzie tak samo, bo juz się wczoraj nasłuchałam :angry:

poza tym witam :-)
u nas ziiiimnooo, Ol jadła dopiero o 5:30 więc jeszcze chwilke poczekamy ze śniadankiem. pogoda piękna, kurcze jakos będe musiała wyjść na spacer, tylko tak cholerna kurtka :baffled: no a innej nie założę, bo bedzie zimno. nic to, jakoś sobie poradzimy.

najlepszego wszystkim Kasiom! :-D

Hej,
No, no, no Polusiu super :-) Na pewno sie zrelaksujesz.
Moni27 Alex identycznie przechodzi zabkowanie! Z tym krwawieniem tez przerabialismy...
N&H ja tez tylko niemieckie. Sami mamy i jestesmy mega zadowoleni :tak:

U nas noc fatalna :-( Prawie jak u Myszowatej.
Alex od 20-tej przez pol godziny obudzil sie 4 razy z placzem. Pozniej 2h spokoju, nastepnie 2h pobudek, no i jak sie rozplakal przed polnoca, tak nie moglismy go uspokoic :-( Dostal Calpol, zel na dziasla, wzielam go do nas do lozka i placz, placz, placz :no: Jak go tulilam i spiewalam, to na chwile byl spokoj, a jak tylko kladlam miedzy nami, zaczynal znowu. Pozniej bol go puscil i zaczal szalec, wspinal sie na mnie, gadal... Nie moglam go uspic. Odlozylam wiec do lozeczka, tam pojekiwal i za pare minut usnal sam :szok: O 6 jednak wyladowal u nas w lozku, bo znowu zaczal poplakiwac i spalismy do 8.
Juz sama nie wiem jaki jest powod. Chyba te zeby go tak mecza :baffled: Najgorsze, ze spi sobie grzecznie, a za chwile przewraca sie na brzuch i wybudza.
Jejku, nawet jak byl noworodkiem to nasze noce byly lepsze...
No i ulewa.
W sumie to wyszly mu 3 zeby na raz, a teraz pewnie ida nastepne.

Milego dnia Wam zycze, ja nadrobie reszte watkow i przymkne oko z Mlodym.

Dzisiaj znowu dzień lenia. Ładujemy bateryjki przed weekendem.
W ddtvn znowu reni jusis i jej eko pomysły.
macie te orzechy do prania, uzywacie? ja kiedys chcialam kupic malemu eko ciuchy ale cena mnie rozwaliła

Aloha dziewoje moje:) U nas noc masakracja, najpierw nie moglam zasnać zanęłam koło 1 potem wstałam do małej chyba ze 20 razy a teraz siedzę jeszcze w piżamie i jestem w proszku nic mi sie niechce i pogoda fujj.
Marcia ja sie chciałam skusić kiedyś na te pieluchy eko, bo też tak zachwalali w ddtvn ale jak zobaczyłam cene to już mi sie odechciało o znalazłam inne eko...z biedronki pieluszki dada eko...nomicznie hehehe, ta ekologia to jak na razie dla bardziej zamożnych eh:)
Miłego dzionka dziewczyny:*

reklama
czesc
wczoraj ni m oglam nic napisac bo mi forum powariowalo:szok:
przyszla zima dziewczeta ale jest pogodnie, zeby tylko nie byla za dluga...

pawelek spi, ja sie ogarnelam,
spal nam dzis do 7.30 ale faaajnie:-)
zawiesilismy dzis hustawke i spoko jest, pawelek lubi sie husiac dobrze ze juz mamy bo na dworze to juz za zimno mogloby byc, ja kombinezonu jeszcze chyba nie wyciagam, ale jutro spakuje, jade na tydz do rodzicow wiec nie chce zeby mnie mroz zastal bez, a dzis jeszcze w miare jest:tak:

ekologicznych akcji na razie nie wlaczylam, zreszta akurat nie widzialam zadnego odcinka z reni tylko od was sie dowiaduje, teraz pewnie jak wlacze to juz za pozno bedzie, ja tv wylaczam prawie zaraz jak stas do pracy wyjdzie, jakos mnie nie kreci, tylko topmodel wczoraj ogladalam;-)

pogodnego i milego dzionka:tak:

Do góry