reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
moja Milenka to przy pchaczu tańcuje po swojemu ,na piosence serialu Majka:) i zawsze jak widzi ,że ja tańczę czy się kiwam ,to ona też:)

pawelek uwielbia czolowke majki;-):tak::-D

Bardzo mi jednak smutno bo Przemuś jest chory. :-( Robiliśmy dzisiaj badania i mocz jest ok, crp podwyższone i dzisiaj zrobił z 5-6 kup. Gorączka ok 19tej to 39,1 stopni. Jutro z rana idziemy do lekarza. Jest szansa, że to ząbki? Czy któreś z Waszych maluchów tak miało?

z jednej strony to moglyby byc zabki bo pawelek tez robi duuuzo kup momentami, ale ta temp, takiej wysokiej to nigdy nie bylo,w kazdym razie mam nadzieje ze to nic powaznego, trzymam kciuki za przemka!!:tak:

My mamy identyczne placki na twarzy wiec i u nas pewnie są liszaje:/ Kochana mam pytanko a z tym byłąs u pediatry czy dermatologa!! Bo my wczoraj bylismy u naszej doktor i kazal sie zglosic do dermatologa...moglabys mi powiedziec jaki antybiotyk i jaka masc...my szykujemy sie do lekarza wiec wole juz wiedziec;-)

tak wiec: antybiotyk to Biodrolix zawiesina, a masc nazywa sie Baneocin, do tego jeszcze lakcid mam dawac, to nasz 1 antybiotyk w zyciu, zeby tylko pomogl
ale teraz wydaje mi sie ze te wieczorne placze moglyby byc spowodowane tym ze go swedzialo, dr powiedzial ze to musialo go swedziec, aha no i my bylismy u pediatry, tylko nie u naszej, bo u mnie w przychodni przyjmuje babka i jej maz i jakos raz jak u niego bylam, wydal mi sie sensowniejszy, i poszlam z tym do niego:tak: aha i za wszystko w aptece nie zaplacilam wiecej niz 30 zl:-)

Witam się wieczorowo:)
Olek już śpi, usnął godzinę temu, normalnie szok. Nie pamiętam kiedy tak wcześnie poszedł spać. Ale chyba trzeba mu przesunąć kąpiel na 18 tak jak dzisiaj, a nie o 19, to może już tak zostanie z tą porą usypiania. W nocy też się często budzi, wogóle strasznie się wierci. Dzisiaj w nocy karmiłam go na leżąco i mi się przysnęło, jemu zresztą też, niestety spał z brzegu i przez to wiercenie spadł z łóżka. Całe szczęście nic się nie stało, chwilę tylko płakał, a ja mało co zawału nie dostałam. Ostatni raz go karmiłam na leżąco. teraz tylko na siedząco, przynajmniej nie usnę. A ja jestem normalnie nieprzytomna w nocy, bo też się budzi kilka razy, bo a to mu sie nie odbije, a to cyc, a to się odkrył, a to nie wiadomo co....

kurcze pawelek tez nam kiedys spadl, duzo placzu ale nic powaznego z tego nie wyniknelo, nie da sie czasem dopilnowac...

Wpadam na chwilke! Jak milo jest gdy cala rodzinka jest w komplecie:) Olenka spi a my popijamy porto. M poszedl pod prysznic wiec wpadam zyczyc Wam milej i przespanej nocy!!

tez pije kieliszek wina wiec na zdrowie!!:-)

no to sie M postaral!! szczesciaro!!:-);-)

a ja z basenu wrocilam i sie relaksuje, dopijam winko i od lozeczka, wytrawne wiec nie tuczace;-)

milej nocki dziewczeta!:-)

Ja dzisiaj pojechałam na 3 godziny do pracy, a babcia chyba Adasia w kojcu zabawiała przez większość czasu, bo jak wróciłam i go dałam na podłogę to dostał speeda jak nie wiem co. Zachowywał się jak piesek, który wyszedł na spacer i musi obwąchać wszystkie zakamarki ;) A poza tym jak mnie zobaczył siedząc w krzesełku, to powiedział ma-ma i wyciągnął rączki. Pewnie to przypadek, ale i tak słodkie :)

Ja dzisiaj pojechałam na 3 godziny do pracy, a babcia chyba Adasia w kojcu zabawiała przez większość czasu, bo jak wróciłam i go dałam na podłogę to dostał speeda jak nie wiem co. Zachowywał się jak piesek, który wyszedł na spacer i musi obwąchać wszystkie zakamarki ;) A poza tym jak mnie zobaczył siedząc w krzesełku, to powiedział ma-ma i wyciągnął rączki. Pewnie to przypadek, ale i tak słodkie :)

slodkie Blu:tak::-), moj caly czas Tata i Tata;-) i Tatata;-)

blu słodkie tak słyszeć :) u nas jest cały czas papapapa babababa dziadziadzia ani tata ani mama nie słychać :( ale pewnie przyjdzie czas kiedy to powie już tak świadomie :)

Mi też się tak wydaje, że to infekcja.
Jednak napisała mi jedna z dziewczyn na czerwcówkach, że jej córcia właśnie tak przechodziła ząbkowanie- bardzo wysoka gorączka i biegunka. No nic zobaczymy co jutro powie lekarka. Strasznie się martwie :-(
Ramari pisalas , ze mieliscie podwyzszone CRP, a to objaw infekcji.

Polcia super !!!!!

hej hej:-)Miał dziś u nas padać śnieg z deszczem, ale jak narazie jest sucho:tak:Nocka w miarę tzn pobudek nie było, ale wstaliśmy już o 5.30:dry:Pewnie dlatego, że wczoraj w dzień Franio spał godzinkę dłużej niż to ma w zwyczaju, więc dziś musiał wstać ok godziny wcześniej. Oboje jesteśmy już po śniadanku i sobie siedzimy tzn ja siedzę przed kompem a Franio bawi się budzikiem:sorry2: Co do ulubionych piosenek to mój synuś jeszcze mi nie wskazał takowej, ale uwielbia reklamę tpsy z rozumem i sercem. A i muszę się pochwalić, że w końcu po 5 miesiącach kupiliśmy wczoraj autko!!!jupi!!!
Miłego dnia Wam życzę:-)

hej!
nocka dzis spokojniejsza, faktycznie moze antybiotyk zaczal dzialac i mlodego mniej swedzi? mam taka nadzieje, teraz juz tez kimie w lozeczku :)
pogoda do bani, nawet bym wyszla na spacer bo mlody spoko, tak go opatule ze nic go nie zlapie ale boje sie o siebie, ze zamarzne he he
no zobaczymy jak bedzie do 12 boniby ma sypnac sniegiem:-D

reklama
kurcze pisze na mamy laptopie io mi sie caly post skasowal...

Ramari oby to tylko zabki.

Myszowata super, jakie autko, pochwal sie :-)

Karalajna ja tez sie chyba wybiore, moja mama mowi , zebym nie wychodzila, ale kurcze... cieplej juz nie bedzie, opatule dziecko, kombinezon zimowy ( w koncu jest 2 stopnie i wiatr ), ja wyciagne swoja zimowke... kurcze trzeba sie hartowac (dobre h?)

Ostatnia edycja:
Do góry