reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja dzisiaj nakupilam mase pieluch, az 3 paczki bo w carefurze byly po 44,38, to strasznie tanio, zwykle placilam 54,99, kupilam 2 razy rozmiar 4 i jeden rozmiar 5, ja kupuje te pampers z serii dla chlopakow, bardzo zadowolona z nich jestem

reklama
dziewczyny mam pytanko moze ktoras z was zna sie na tym albo w rodzinie ma pielęgniarki albo lekarzy, jaka firma jest najlepsza jesli chodzi o cisnieniomierze, bo rodzicom planuje na swięta kupic, tylko nie bardzo sie na tym znam, i nie wiem ktore firmy robią dobre, musi byc elektroniczny i naramienny, nieważne ile on bedzie kosztował musi byc dobry

Mysz1978, Marciaa i Mirosia buziaki dla Waszych chłopców:):***Mirosia synek mysli,ja taki dorosły a mama mi spac każe :)
Skarby grzeczne dzisiaj były oba,Popołudniu gralismy w planszówki, a mała siedząc w krzesełku, ściagała nam wszystko ciagnąc za serwetę:)Dodatkowa atrakcja dnia to tarło rybek,ganiają się po całym akwarium zakochane :)
Pampersy teraz już uzywamy 5.Musze kupic bo kończą się. Milenka ma pierwszy raz troszkę odparzoną pupkę.Nie wiem sama jak to sie stało, zapewne wina częstych pryczków dzisiaj.
N&H fajnie,że u Was lepiej ze zdrówkiem.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.
Ja jak zwykle po dlugiej nieobecnosci ale wrocilam do zwyklej codziennosci i pracuje rano i wieczorem takze jak juz jestem w domciu to nie wiem za co sie zlapac:(
na szczescie moge sobiie tak zaplanowac prace ze ide tylko na kilka godzin i zazwyczaj miedzy 9 a 14:30 i moge starsze poodbierac ze szkoly.W tym czasie maly jest albo z jedna albo z druga babcia.Wieczorem to ide juz po kapaniu malego i uspieniu go wiec za bardzo tego nie odczuwa.
Oprocz pracy moje starsze maja jeszcze spiew balet i pilke nozna wiec caly dzien prawie w biegu.Dopiero w weekend mam wiecej czasu,ale wtedy musze was nadrobic i brakuje czasu czasem cos naskrobac.Wiec wybaczcie za rzadkie posty.

Z nowosci moj Maksiu ma wreszcie zebolka dzis go wyszukalam w jego paszczy i wiemy skad te jego marudzenia nocne.
A tak wogole Maksiu dziekuje za zyczonka.

CC pytalas sie chyba do kiedy dzieci powinny miec drzemke.
Mysle ze zalezy to od dziecka.Kuba majac 5 lat potrafil mi codziennie drzemac i 3h,a Karola mlodsza od niego o dwa lata ledwo zamknela oczka a juz byla wyspana. Zreszta ona to byla ewenement w spaniu. Jako noworodek bylo dwie godziny kolysania i 15 minut spania,w nocy zasypiala w mekach kolo 22 a budzila sie juz o 4-5 rano.

Co do papierosow ja palilam dwa lata i przestalam z dnia na dzien(chodz i dzis jak sie zdenerwuje to troszke mnie ciagnie,a nie pale juz 10 lat) Moj wujek palil z ciocia i to on ja nauczyl i po 30 latach tez zostawil z dnia na dzien a ona rzucala juz kilka razy i niestety do dzis popala w ukryciu.

mysza1978 buziaczki dla synusia!
owIrene gratki z okazji pierwszego ząbka!

Dzień dobry!U nas nocka o niebo lepiej! Mały dwa razy przebudził się na smoka, a spaliśmy do 6.15 - także bardzo ok, zwłaszcza w porównaniu z wczoraj. Franio już po śniadanku, a ja popijam herbatkę i nadal się budzę. Dziś mamy kontrolę stawów biodrowych u ortopedy, niestety wizyta jest o 16, czyli w porze Frankowego deserku, nie wiem jak to pogodzić, chyba wezmę słoik ze sobą i dam mu na miejscu...zapewne będą jakieś opóźnienia, więc chwila na to się znajdzie...No i bardzo chciałabym już wiedzieć kto wygrał wybory w naszymi mieście:tak::confused:
Miłego dnia Wam życzę Kochane!

Witam sie z rana:)Nocka wzorowa:)Chłopaki pojechali jednak do przedszkola,Miłoszek lekko kaszle ,ale od rana niegrzeczny ,a bardzo chciał juz do dzieci .
Heronek ,k_aralajna zdrówka kobietki:),mnie też jakby coś brało...
OwIrene gratulkuję zębolka:)
Myszowata weź deserek , napewno znajdzie się chwila żeby Franio zjadł:)
Zmykam bo moja mała ma ,aż plamę na plecach ,kupka rzadka nie wiem czemu od dwóch dni:(

Pytanie mam do mamuś starszych dzieciaków do ilu lat wasze pociechy robiły sobie drzemki w dzień? Dawid na siłe chodzi w dzień spać, później z kolei późno usypia na noc około 22, już nie wiem sama co mam robić, przynajmniej odpoczywałam te 2 h w dzień i on nie był taki zmęczony wieczorkiem.
moj sebek juz nie spi od jakies pol roku w dzien czasem mu sie zadarzy ale bardzo rzadko.

Witajcie.
MOje dzieci juz szaleją.
Ostatnio sie zastanawiałam dlaczego moj Krystiano ciezko zasypia a tu sie okazało ze poprostu przeszkadza mu tv !! wczoraj zgasilam tv a on zasnal w chwilke. Na szczescie juz przyszly meble i jedna komode skrecona , eszta dzisiaj moze nam sie uda i Krystianek bedzie u sebiego w pokoju.
A mam taki syf ze sie w glowie nie miesci hehe ciuchy porozwalane , bo i tak bede ukladac. Ale potem na swieta juz odpuszcze te sprzatanie.
Dzisiaj zabieram rzeczy z salonu. Do domu :( szkoda ...ale z drugiej strony sie ciesze :)
Milego dnia mamuśki

witam
u nas dzis w nocy bylo kilka przebudzen na smoka, mlody przekreca sie na brzuch a potem jest placz bo chyba nie umie tak spac, ale wstal koniec koncow po 7 wiec spoko
mi troche przeszlo, ale nie wiem co bedzie jak wyjde na spcer bo zimnica ohh

chyba do lekarza dam rade isc dopiero jutro

gratki owrlene z powodu zabka!!:tak:

no nic milego dzionka!!

Dobry!
Lo matko jaka jestem niewyspana :nerd:
Wstalismy o 7:30, ale w nocy pobudek co niemiara. Przespal chyba cala noc ze smokiem w buzi :baffled: Nie podoba mi sie to, bo chcialabym go powoli odzwyczajac i dawac cumla tylko do zasypiania...
No i o 4 sie rozbudzil, lamentowal, bo chcial do nas do lozka, ale ja z tych wyrodnych, wlaczylam ignora i zasnal ladnie sam ;-)
Teraz juz po sniadanku, ide sie myc, pozniej drzemka z Alexikiem i na miasto po obiedzie.
Owlrene gratulacje zabka :happy:

reklama
Witam:) nocka super, Natalka usnęła o 17, 24 zamiast mleka dałam jej soczku, pózniej pobudka o 6 na mleko i wstała przed 8 także super, oby tak dalej. Katarek nadal mamy, na szczęście nic po za nim się nie dzieję.

Miłego dnia!

Do góry