reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej Kochane :-)
Nareszcie chwila na forum!
Od czego tu zaczac? :szok:
Wiolonczela, moja blizna rano jest biala, a pozniej robi sie czerwona. No i mam w niektorych miejscach bliznowca, niezazbytnio to wyglada. Brzuch mam dalej odretwialy i ogolnie nie lubie jak mnie M dotyka w tych miejscach, bo przez ten brak czucia jest to troche nieprzyjemne. Czasem tez mnie tak dziwnie zakluje.
Marti spelnienia marzen! ;-)
Heronek moze u Was problem jest w tym, ze Redanek tak malo spi, bo po prostu nie umie? Pamietaj sen rodzi sen, a dziecko spania trzeba nauczyc. Moj spi okolo 11-12h w nocy (z przerwami na placz :-D) i 2-3 drzemek w dzien. Od 30min. do 2h.
Chce zrezygnowac z ostatniej drzemki, tej okolo 18-tej, bo mi pozniej chodzi wtedy spac okolo 21 :sorry2: No, a jak nie ma tego spania, to odplywa juz przed 20-ta.
Troche przeraza mnie zmiana czasu, bedziemy musieli powoli przesuwac plan dnia... Oby sie udalo!
Katrinka oczywiscie przeczytalam, ryczalam jak bobr, za co takie malutkie, niewinne dzieciatka musza tak cierpiec?! Jakie to niesprawiedliwe :(
Polusia gratuluje zebulca :-)
Ionka my jestesmy w VHI i za kazde 50e dostajemy 25e zwrotu. To przy GP, a za wizyty u specjalistow zwracaja wiecej. Jestesmy bardzo zadowoleni.
E_kord duzo zdrowka dla Taty!!
Yra no swietne wiesci!!! :-)
A moj Al tez sie buja na kolankach i ryje nosem po dywanie lub wszystkim innym :-D
Asia wspolczuje chorobska! Niech szybko mija!
Myszowata u nas tez siniory na nogach, ciagle nimi kopie we wszystko :-D
Ajentka super piesio, ja tez chce!!! Niestety warunkow brak na obecna chwile...

A ja dzis sie tak w pracy wkurzylam, ze ide na zwolnienie lekarskie. Pracuje juz tam 1,5 roku, dostalam pseudoawans, a dalej jestem na kontrakcie z agencja pracy :wściekła/y: Inni przyszli po mnie i od razu dostali umowy z firma :wściekła/y: Ja rozumiem, ze bylam na macierzynskim, ale cala ciaze przepracowalam, zostawalam po godzinach wiele razy, teraz wrocilam, juz trzeci miesiac leci i g****! A obiecywali juz dawno.
Za tydzien tesciu przylatuje na pare dni :-), wiec walne L4, mam ich gdzies! A jak mnie zwolnia, to bardzo sie uciesze, ale tez pojde do sadu, bo moje zmiany (3 dni po 13,5h) sa niezgodne z prawem pracy! Stracilam serce do tej firmy :/
No chyba, ze przemecze sie jeszcze troche do drugiej ciazy, ktorej juz sie doczekac nie moge :-)
Dobra, zmykam, bo M wocil ;-)
Jeszcze tylko sie pochwale, ze Alus zaczal robic papa :-) Troche niesmialo, ale sie rozkreca :-p

reklama
hej :-)
mojemu dziecku sie poprzestawialo i o 4,30 nowego czasu sie obudzil i juz nie chcial spac.
ale dziewczyny ...
od dwoch tygodni spal ze mna w lozku od godziny 3-4 (po drugim karmieniu), a dzisiaj stwierdzilam ze nie...
bo z poczatku zwalalam na zeby, ze go bola to chce byc przy mamie.
W swoim lozeczku to jak go tylko odlozylam, to od razu wstawal na rowne nogi, nawet majac zamkniete oczy, a w moim lozku zasypial od razu.

Dzisiaj sie wkurzylam, trudno.. mowie najwyzej sie nie wyspie. No i po karmieniu (zjadl mi malo, takze ten placz to pewnie bylo po to bym go wziela) odlozylam m wstal, wzielam na rece pobujalam, usnal odlozylam i znowu sie wiercil.. no to mowie o nieee... zdjelam swoja koszulke i pojezdzilam troszke lozeczkiem na boczki (delikatnie) i usnal...

czyli to jego wstawanie i spanie tylko u nas to musi byc efekt checi bycia przy mnie, skoro ta koszulka pomogla...

Monia zazdroszczę konsekwencji, ja nie umiem oduczyć Małego spania z nami, nie wiem ale nie radzę sobie z jego płaczem, więc nawet nie próbuję, a wiem, że z każdym dniem będzie gorzej go nauczyć....a i mamy tego typu butki tylko nie są ocieplone, czyli tak na teraz i rzeczywiście z pięt się zsuwają
ramari fajnie, że pisanie pracy dobrze idzie, 3 mam kciuki za dalszą wenę:-)
marti 100 lat!
Tabasia też nie mogę doczekać się następnej ciąży:tak:

No i witajcie przy niedzieli:-) Ja dzis ledwożywa. Franio chyba 2-3 razy budził się z płaczem, czemu? Nie wiem, pewnie ząbki, a ja i bez tego spać nie mogłam jakoś, nie wiem, o której zasnęłam, ale o 1 jeszcze się kręciłam a przed 22 byłam już w łóżku a do tego spałam jak zając czyli lekko bardzo, dziwne bo zwykle śpię kamieniem.
Wczora calutki dzień byliśmy u teściów. Obiadłam się jak szalona, teściowa powiem szczerze poszalała kulinarnie, wszystko było palce lizać, więc się jadło;-) A dziś idziemy do moich rodziców na obiad i zapewne tak samo będzie:-D A i Franio zwariował na punkcie psa teściów, raczkował do niego w tempie błyskawicy śmiejąc się przy tym w głos, a gdy go cofaliśmy był płacz:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie!
My tez dzisiaj od 4.30 na nogach, czyli 5.30 normalnie. Ale nawet sie wyspalam, bo Mlody obudzil sie tylko pare razy, do tego spal od 10 do 3!!!!

Tabasia wiesz, myslalam o tym, ale jakos ciezko mi sie zabrac do tej nauki, wieczorkiem zawsze jestem sama i nie znioslabym placzu Mlodego....

Wczoraj bylismy w centrum i pierwszy raz Redan zasnal mi w spacerowce!Az skakalam z radosci!Nie musialam jak glupia leciec do domu, zeby go polozyc w lozku...

marti wszystkiego Naj

Moni my tez mamy kozaczki i Mlody je sobie zdejmuje pocierajac nozka o nozke....

Milego Dzionka!

Witajcie.
Wybaczcie ze sie nie odzywałam , ale mialam sporo przygotowan do dzisiejszej imprezy. Mamy te chrzciny i sebusia urodziny i gdyby nie tesciowa byla bym daleko w tyle w przygotowaniami, najgorzej bedzie udawac przed rodzina ze jestesmy kochajacym sie malzenstwem, wiecie o co chodzi.
Wieczorem mamy tez ta impreze halloween nie chce mi sie na nia isc ale juz brat meza mnie zaprosil i bedzie ze 30 osob. Mamy tutaj taki stary dom i tam brat K z dziewczyna tak urzadzili super ze naprawde mozna zawalu dostac. Hehe Super normalnie. Bede miala fotki to pokaze. O ile wogole pojde.
Moj najmniejszy wreszcie spi cala noc. Ale nadal nie chce siedziec. Juz zaczynam sie niepokoic, bo procz pełzania i obracania sie z brzucha na plecy i odwrotnie nie potrafi nic.

No nic dziewuszki lece bo mam jeszcze troszke roboty a potem na 12 do kosciola. Boli mnie brzuch bo mam @ i nie mam wogole nastroju :eek:

Milego weekendu.

Cześć dziewczyny :happy2:

Tabasia pewnie, że idź na zwolnienie! A z Alusia dolegliwościami się poprawiło?

Moniska tego się obawiałam, że dziś pobudka będzie ok 4.30 :sorry2: Ale syn mnie miło zaskoczył i obudził się 6.20 :-) Życzę konsekwencji i sukcesu w oduczaniu Pawełka od spania z mamą. Ja czasami też mam pokusę, żeby zabrać Szymcia do łóżka jak się wierci i stęka, ale póki co nie daję się :-D

Myszowata nie rób smaka :-D Ja ostatnio cały czas jestem głodna. Teraz zjadłam bułkę z wędlinką, a jeszcze bym coś wcięła.

Heronek ale Ci Redanek zrobił niespodziankę :-)

Czarnuszka oby impreza się udała :tak:

Życzę słonecznego dnia!

Ostatnia edycja:
czarna moje dziecko też jeszcze nie siedzi, nie raczkuje aczkolwiek dzielnie próbuje ryjąc noskiem o dywan, bo nóżkami robi jak żabka podskakuje ale niewie co z rączkami jeszcze.

niewiem czym się martwisz, skoro wszędzie na portalach rozwoju dziecka, wszędzie trąbią że dziecko ma czas do 8-9 miesiąca.
nie oczekuj od niego zbyt wiele. ma czas. i nie porównuj do innych dzieci - bo każde dziecko rozwija się inaczej.

Hej
coś mnie głowa boli.. hmm..nocka wmiare wmiare. Niko mleka nie chcial kaszki wieczorem tez nie zjadł znowu zaczna strajkować a jadł pieknie 2 tyg eh:(
Tera grzecznie śpi Ł. ćwiczy a ja się ogarnełam. Mamunia ma dziś urodziny musze jechać do galerii po prezent -ale wczesnie co :-) potem na cmentarz do kochanej babci jechac i do domku z małym na spacer wyjść no i poćwiczyć.

Czarna ale masz dzisiaj zawrót głowy! Mnie też to czeka za 2 tyg :-) muszę tylko buciki i rajstopki kupić :-) bedzie ubrany na biało niebiesko.
Powodzenia! i idz na tą impreze na pewno fajnie bedzie o ile nie padniesz na twarz po całym dniu :-)

ale mi sie nic nie chce

reklama
Witam sie w piekny niedzielny poranek! My na nogach od 6, bo zapomnialam powiedziec Oli, ze jest zmiana czasu i trzeba pospac dluzej:p Nie wyspalam sie bo wczoraj mialam imprezke urodzinowa i pierwszy raz odkad zaszlam w ciaze moglam sie napic czegos mocniejszego:) Ale po trzech kieliszkach juz szumialo mi w glowie hihi
Przeczytalam Was ale chyba nie pamietam co ktorej odpisac.
Gratuluje nowych zabkow!
Gratuluje przespanych nocy ( u nas tez troszke lepiej i oby tak dalej)
Yra Super, ze fasolka ma sie dobrze!
Czarnuszka udanych imprez!

Do góry