reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A moje dziecie wstało na kąpiel,inhalacje i dalej spi.Mleka mu naszykowałam ale nie chce,pewnie jeszcze sie zbudzi.Ja za chwilke pójde sie wykąpac oile synus da mamie.

katrinka7 duzego buziaka z okazji 7 miesiecy:)

Ostatnia edycja:
reklama
Asia- na jakie płytki się zdecydowaliście w końcu?
yre ,madzia-
gratuluje zabków ;):tak:

sylviątko- ja taki prezent zrobilam teściom na święta jak AlLan siedział w brzuchu a byłam juz na poczatku 7 miesiąca i nie poznali :tak::-D, mówię Ci fajny pomysł na prezent.;-)

Ja dzis narwałam malinek- niewiele tylko ok łubianki;)bo juz koncówki zasypalam cukrem no i zabardzo niewim jak to kontunuować ;) A chcialam miec soczek dla małęgo na zime ;) Polusia- Ty jesteś dobra w te klocki weż mi napisz co dalej bo jakoś głupio mi dzwonić po rodzinie i pytać :-p,zawsze robiła mama ale pora się nauczyć :sorry2:

marela za mało masz aby puszczać przez sokownik, wrzuć do słoika, dodaj cukru i zagotuj tak ok 5 min od momentu jak się zagotuje woda w garnku, potem denkiem na dół przykryj szmatką i na jutro będzie denko trzymało :) jedynie co będziesz miała to pestki w soczku :)

chyba że masz garnek do robienia soku to wrzuć wszystkie maliny odparuj sok a później zagotuj i dodaj cukier tak aby był słodki wej wrzątek do słoiczków

polka, a poprzednie dzieci ochrzcili bez Waszego slubu?? matko, co ci księża wymyślają :/ a jeszcze wracając do Oliwki- w jakiejś gazecie teraz czytałam o problemach ze słuchem u dzieci i właśnie jest to często wynik wcześniejszych infekcji noso-gardła i tych przerośniętych migdałów. dlatego ważne, żeby dzieci kurować do końca nawet z małych katarków.będzie dobrze! :-)

mazia, gratki!

cc, to pewnie TYLKO ;-) bunt u Dawidka :-)

Witajcie
Ja jak zwykle późną porą. No i słuchajcie już chyba mamy zęba:-). na razie pękniecie dziąsełka jest tycie, ale to raczej już. Poza tym kupki luźne, a w nocy maruda. Zobaczymy jutro.
Polusia wszystkiego naj dla Julci z okazji jutrzejszych urodzin!
Mazia gratulacje ząbka!
Ccaroline to na 100% bunt dwulatka. Pamiętam to u Polci. Myślałam, ze mi dziecko podmienili:-D Zobaczysz minie, tylko to jest teraz próba charakteru dla Ciebie i męża. Bądźcie cierpliwi i nie pozwalajcie małemu za dużo. Dawidek dopiero teraz moze pokazywac w swoim zachowaniu jakies niezadowolenie z powodu pojawienia sie na świecie Natalki. Poczytaj zresztą w internecie. powodzenia!
zmykam.
Dobranoc!

Zapomniałam
Polka trzymamy kciuki za Oliwkę. Bądźcie dzielne!
Katrinka STO LAT dla synusia!

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :) Muszę być cierpliwa, bo zrobił się z niego niezły łobuz.

Tak, a pro po witam :) Pobudka przed 6, Natalka ma temperaturę 37,5, dałam jej syropek, nie mogła spać, pokołysałam ją i w końcu usnęła, natomiast ja spać już nie mogę.

Strasznie zimno jest na podwórku -3 stopnie.

Miłej niedzieli życzę.

katrinka buzialki dla synusia:-)
polusia
mycha_wpada_na_prezenty.jpg
a dla Julci moc prezentów i samych uśmiechów na buzi:-)
Cc moja siostra przy swoim dwulatku posiłkowała się książką "Język dwulatka", może warto spróbować
A tak w ogóle to witajcie:-) Franko znów często buził się w nocy - powód nieznany
Dziś idziemy na obiad do moich rodziców, a w menu zgodnie z moim zamówieniem schaboszczak i kapustka...mniam mniam:-)
Miłego dnia Wam życzę:-)

SIemka
my od pół godzinki nie śpimy - a szkoda bo jeszcze bym poleniuchowała :-D:-D:-D
młody wierci mi się za plecami na łóżku a mnie się ruszyć nie chce...

Cc... jesteś już na Ducanie? jak Ci idzie?
ja od jutra sie za zabieram za Ducana :-D

reklama
witam w mroźny!!! ranek :) Franko super zasnął po kąpieli o 20.00 i jedna pobudka na mleko o 3.45, zjadł 210 ml mm i rano punkt 7.45 obudził się na kupę :) jak codzień. M.go przebierał a ja w tym czasie odciągnęłam mleko i teraz zasypia z butla w rączkach:) zuch mój!!! A co do chrztu to tak było że Wiktora ochrzciłam bez problemu, bo pannie z dzieckiem łatwo :) chore! A Oliwkę też udało się ochrzcić bo cywilny był zaplanowany 3 miesiace później i nikt znowu nie robił problemu. teraz nawet nie mogę zostać chrzestna bo żyjemy w strasznym grzechu. I żeby nam ochrzcili Franko bierzemy kościelny ślub, który miał już być wcześniej faktycznie ale moja mama umarła:( [*] polusia 100lat dla 6latki :) spełnienia marzeń od eciotki i jej dzieciaków !!!↲
ccroline oj wiem coś o tych buntach :( ale dałam radę, trochę cierpliwości i jeszcze więcej miłości:) ja miałam podobną różnice wieku to doszła zazdrość o rodzeństwo jak u ciebie skoro jest niegrzeczny w stosunku do Natalki. Musisz poświęcić jemu samemu choć 1godzinkę dziennie i przy okazji tłumaczyć, tłumaczyć i tłumaczyć. minie mu to, ale następne bunty przed Tobą, ja mam teraz trudny orzech do zgryzienia przy Wiktorku :) ale to kiedyś przy okazji napisze. trzeba się brać za śniadanie.

Ostatnia edycja:
Do góry