reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dzien dobry:)
nocka wmiare wmiare
Synus na nogach od 6 powariował i pewnie zaraz padnie spać. Chciałam isc na spacer ale jest mega zimno poczekam jeszcze :)
mykam jesc sniadanko :)
i powtorki m jak milosc hehe ogladac

faktycznie hehe :) dla mnie połowa maja to jeszcze dużo czasu, jedne święta bożego narodzenia, potem drugie wielkanocne i dopiero maj.

Ja też się wolę nie nastawiać, że coś z tego cycowania wyjdzie.
A ja myślę, że jeżeli ci zależy i dobrze się przygotujesz (teoretycznie), to wyjdzie na pewno. Problemy z karmieniem rzadko są spowodowane przez naturę, częściej są konsekwencją jakichś tam naszych błędów (do których mamy prawo), wystarczy je zidentyfikować i wyeliminować ;) Przy drugim dziecku jesteśmy mądrzejsze - wiem co mówię, bo też miałam problemy z karmieniem starszego synka :)

Podziwiam te mamy, które karmią piersią... ale podobno pierwsze trzy misiące są najgorsze...
Cóż, nie chcę się zarzekać, ale zdecydowania wolę butel

a ja podziwiam te mamy butelkowe - i to bardzo, jak sobie mysle ze musze w nocy robic mu mleko, umyc butle , trzymac itp, a do tego gotowac wode to na sama mysl mnie odrzuca. Przeciez to min 30 min spania nocnego ;)))) o ile po karmieniu by zasnął szybko. A tak to wystawiam cyca i zasypiam a mlody jak skonczy jesc to sam wypluwa i sobie dalej spimy ;)) , prawie nigdy sie nie rozbudzam na dluzej niz 5 min. A zazwyczaj to ja pierwsza zasypiam niz mlody ;)

Dla mnie to wygoda. I mam nadzieje ze przynajmniej w nocy bedzie wcinal cyca - do momentu az przestanie sie w nocy budzic ;)

A wczoraj mialam serwisanta do piecyka gazowego i pan stwierdzil ze moj Alan ma 1 rok - nieco go zaszkoczylam jak dowiedzila sie prawdy , stwierdzil ze jago córa ktora ma 9 miesiecy jest duzo mniejsza , a pan do karzelkow nie nalezal;)

oj kochana to aż tak nie jest. trwa może to maksymalnie z minutę.

butelki są gotowe z dnia. ja mam np. 4 duże.

woda jest już przegotowana - włączam tylko na kilka sekund aby podgrzać.

wsypuję mleko wstrząsam i gotowe

potem butla w zlew na następny dzień przy pomywaniu będzie umyta.:)

Blu masz rację. Wiesz, ja bardzo chciałam karmić piersią. Niestety szybko po przyjeździe ze szpitala do domu wylądowaliśmy znowu w szpitalu. Okazało się, że mały był odwodniony, a ja miałam śladowe ilości pokarmu. Minęło już tyle czasu, a mnie nadal chce się ryczeć, jak o tym pomyślę. Na dokładkę ja tydzień później wylądowałam na ginekologii ze stanem zapalnym macicy. Odciągałam pokarm, ale mały tego nie dostawał, bo brałam taki antybiotyk, po którym nie można karmić. Także mieliśmy trudny początek.

reklama
ja mam 6 butelek wieczorem sterylizuje w nocy zejscie na dol zrobienie mleka nakarmienie zajmuje 8minut:) jak odciagalam schodzilo mi 40:)
co nie zmienia faktu, ze chcialabym karmic piersia :) moze przy drugim bedzie inaczej

Do góry