reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej dziewczęta;-)u nas nocka b.dobrze. Franek przebudził się raz czy dwa ale smok załatwił sprawę. Spaliśmy razem do 7, więc fajnie. Mały już jakby nie miał obiawów przeziębienia, nic z noska nie leci, nie kaszle, ale podałam mu wit c i maść majerankową pod nosek. Nia ma dziś niestety apetytu, zjadł ledwo 90ml mm, ja za to czuję, że mnie ssie i muszę szybko coś zjeść.
Miłego dzionka Wam życzę:-)
blu dzięki za informację i życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia
polusia 3mam kciuki za dzisiejszy dzień i jestem pewna, że przekażesz nam same dobre wieści
ionka zastanawiałam się właśnie co u Ciebie, gratuluję ząbków i nowych osiągnieć ruchowych Oleńki, Franko też ma dwie dolne jedynki:-)
sylviontko z tego co się orientuję to w momencie urodzenia się drugiego dziecka wychwawczy, na którym przebywasz zostaje przerwany i zaczyna Ci się macierzyński

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ionka- zazdroszcze że juz po porzeprowadzce , mnie to w niedlugim czasie i jakos niechętnie pałam entuzjazmem , ale juz chcialabym tam mieszkac ;)
sylviatko- chyba nie musisz wracacx do pracy aby dostac macierzynski, na 100 % nie wiem ale to było by bez sensu. Mozesz sobie do konca siedziec na wychowawczym, choc lepiej jak masz szanse iedz na zwolnieniach od jakiegos czau, wtedy bedziesz miala płatne, a tak to marne grosze na wychowawczym. A co do świadczeni to nie wiem - ale wątpię. To jest Polska ;). A w czoraj słyszałam że chcą zabrać becikowe i wprowadzić podatek od nie posiadania dzieci dla ludzi po 40 r życia .

Alan tez budzil sie nad ranem kilka razy , smoka niby doil ale nie umial z nim zasnac - tylko cycek dzialal cuda i dzieki niemu pospalam do 7:30 .

e-kord, ja się na tym nie znam, ale to nie jest choroba jako taka, tylko raczej stan wywołany zwykłą infekcją wirusową. Podobno u maluchów dość często się to zdarza - taka specyfika młodego układu oddechowego. Powstaje obrzęk oskrzeli i problemy z oddychaniem. Znajoma która była przede mną u lekarza dostała dla synka ten sam zestaw leków - inhalator, lek wziewny w aerozolu i steryd w tabletkach (jedyne 140 zł za wszystko). Do tego mam jeszcze syrop wykrztuśny Flavamed i Clemastin dla Karolka.

sylviontko, macierzyński tak jak myszowata napisała, ale jak chcesz iść na L4 to musisz przerwać wychowawczy.

Dzien Dobry Kochane:)

U nas nocka ok,spalismy do 7 potem mleczko i ja wstałam po 8 a Bartus drzemkuje,ale pewnie tez sie zbudzi.Pogda wietrza deszczowa siedzimy w domku.

ionka witaj i gratuluje zębolków i nowych umiejętnosci:)

A mój smerf konczy dzisiaj 7 miesiecy jak ten czas szybko leci:)

Dobrego dnia:)

Witajcie :happy:

Blu, oby Adaś szybko wrócił do zdrowia!!!

Ionka witaj. Gratuluję Oleńce ząbków i nowych umiejętności :-)

Polusia będzie dobrze :tak:

Sylviontko u nas też nie było świadomej decyzji o kolejnym dziecku :-D Jakoś tak wyszło :-D

Madzia wszystkiego najlepszego dla 7-miesięcznego Bartusia! Przede wszystkim udanej operacji i szybkiego powrotu do formy :tak:

Pogodnego dnia!

Witajcie!
oooooooo nie wiedziałam, że wykupiony abonament jest na zawsze-sadzilam że to jednorazowe :) a tez mam 3 gb

a tak na lepszy humor - nasze jedne maleństwo daje nam tyle szcześcia a pomysślec ile moze dac taka 4ka:):)

YouTube - DO IT AGAIN!!! I'm gonna watch this every time I forget to smile. Length: 0:59
ale sie usmialam!

polusia trzymam kciuki za wizyte w poradni...

ionka witaj z powrotem i gartulcje nowych umiejetnosci!

madzia
buziaki dla Bartusia!!!

blu oby Adas szybko sie wykurowal...

U nas nocka, juz trzecia z kolei, cudowna, odpukac, obudzil sie 3 razy tylko....2 razy mu dalam cyca, a trzecim razem sok....chyba to nie dawanie cyca jak sie budzil za kazdym razem podzialalo...jeszcze nie jest super, bo trzeba go usypiac z pol godzinki, ale przynajmniej nie budzi sie co godzinke...

A wczoraj bylismy na placu zabaw i Mlody zaszalal na hustawce, nie mogl sie uspokoic ze smiechu..hehehehe...

Milego Dnia!

U nas nocka, juz trzecia z kolei, cudowna, odpukac, obudzil sie 3 razy tylko....2 razy mu dalam cyca, a trzecim razem sok....chyba to nie dawanie cyca jak sie budzil za kazdym razem podzialalo...jeszcze nie jest super, bo trzeba go usypiac z pol godzinki, ale przynajmniej nie budzi sie co godzinke...
heronek... wydaje mi się, że nie powinnaś dawać Redankowi soku w nocy - w końcu soki są słodkie i rozbudzają, dodają energii:sorry2:

madzia wszystkiego dobrego dla Bartusia. Buziaczki :laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry