reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie :)

Znów upał niestety... Kuba śpi - oby pospał jak najdłużej, bo ostatnio w dzień niewiele śpi, czasem urządza sobie tylko 15 min drzemki.
U nas z zasypianiem nocnym nie ma praktycznie żadnych problemów. Gorzej w dzień, bo ja widzę, że ziewa, że trze oczka, ale po zaniesieniu do łóżeczka urządza pokazowe ryki, zamiast spać i muszę go głaskać i wyciszać. Czasem to dłużej trwa niż samo spanie:sorry:

Wieczorem przychodzi do nas pierwsza kandydatka na nianię... Trochę się boję, czy będę umiała wybrać dobrą osobę, która nie zrobi krzywdy mojemu dziecku.

reklama
moj mial ok 2 miesięcy jak wprowawdzilam mu tą metode zasypiania i działa u nas, z malymi wyjątkami: jak jestesmy poza domem albo u moich rodzicow to w dzien niestety musze go na rekach utulic i wyciszyc zasypia, na noc to zawsze bezproblemowo, jak jestesmy u siebie w domku to kazde zasypianie bezproblemowo, chyba ze zajdą jakies nieprzewidziane okolicznosci jacys goscie itp. i maly jest zbyt przemęczony zeby sie samemu wyciszyc to musze mu troszke pomoc ale to z minutke go pokolysze na rekach i juz spi

Witajcie
Ja jak słonko swieci nie daje ale jak pochmuro to owszem ale jeszcze zapytam pediatry.
marela mi się raz zdarzyło, ze Nikodema przyłapałam jak leci z bujaczka na szczescie złapałam w ostatniej chwili a też był bez pasów...chwila nie uwagi. Nie zadręczaj się jeśli coś będzie nie tak w jego zachowaniu idz do lekarza.
U nas nocka taka jak od paru dni czyli pobudki co jakis czas na smoka...wrrr..
polka
wiem ze to jest z tym odciaganiem ja jechalam tak 2 miesiace....
I co zrezygnowałaś z karmienia swoim mlekiem? Czy maleństwo je z cyca czy mm? Mój jadł normalnie do 6tygodnia. Potem był bunt na cyca w dzień a miesiąc temu i w nocy. Teraz tylko odciągane. Wszyscy mówią żeby przejść na mm ale szkoda mi bo mam tyle mleka. Wolę kupić małemu coś innego. Nie wiem może źle myślę.

Witam sie dopiero.Nocka ok Bartus ze mną spał obudził sie o 4.30 na mleczko,potem godz sobie pogadał jak mu sie znudziło zasnelismy i spalismy prawie do 8.30.Dzisiaj Bartus ma jakis skok całe dwie godz bez przerwy musiałam na rekachach nosic jak go połozyłam to ryk taki ze były nawet bezdechy,niewiedzialam co z nim zrobic i w czasie spacerowania na rekach mi zasnoł.A jutro chce z nim na szczepienie pójsc chyba poczekam do przyszłego tyg.Ciekawe jak długo pospi.

Dobrego dnia!!!!

I co zrezygnowałaś z karmienia swoim mlekiem? Czy maleństwo je z cyca czy mm? Mój jadł normalnie do 6tygodnia. Potem był bunt na cyca w dzień a miesiąc temu i w nocy. Teraz tylko odciągane. Wszyscy mówią żeby przejść na mm ale szkoda mi bo mam tyle mleka. Wolę kupić małemu coś innego. Nie wiem może źle myślę.

ja Cie podziwiam. Ja bym nie dala rady dawac butla odciagnietego. Kurcze.. kiedy Ty masz czas na odciaganie?
ja kilka dni jak odciagalam co kilka godzin to mialam ochote pogryzc laktator.

w sumie to ja mam wyrzuty sumienia. Teraz moje dziecko pije mm dla dzieci bez alergii i co ? jest ok. moze za wczesnie zrezygnowalam z karmienia? moze jednak znalazlabym inna przyczyne alergii? Kurcze :-(
a tez mialam duzo mleka...

dobra, lecimy do pediatry..
odezwe sie pozniej.

Marela o matko, pewnie prawie zawał miałaś. na pewno wszystko jest ok, ale dla świetego spokoju idź do lekarza.

Czarnuszka- nie przejmuj się proporcjami :) troche marchewki, ziemniaka, brokuła i jazda ;)

Fiołkowa- życzę powodzenia i dokonania dobrego wyboru :)

Yra- to też musiało być straszne z tymi szybami... szczególnie dla tej dziewczyny.

ja Cie podziwiam. Ja bym nie dala rady dawac butla odciagnietego. Kurcze.. kiedy Ty masz czas na odciaganie?

w sumie to ja mam wyrzuty sumienia. Teraz moje dziecko pije mm dla dzieci bez alergii i co ? jest ok. moze za wczesnie zrezygnowalam z karmienia? moze jednak znalazlabym inna przyczyne alergii? Kurcze :-(

odezwe sie pozniej.
No u mnie to wszystko musi być jak w zegarku. Nastawiony mam alarm w telefonie co 3 godziny i wszystko wtedy rzucam i odciągam. No dobrze że starsze pomogą i zajmą w tym Czasie Franka jak nie śpi. Ale z reguły śpi najedzony albo leży w łożeczku. To jest święte dziecko, on płacze tylko na szczepieniu :)

dzień dobry kobietki,
madzia84 u nas też dziś dramat na rękach jest ok ale jak tylko położę lub wsadzę do huśtawki to ryk na pół wsi.
nocka ok mała obudziła się na jedzonko o 5:30 ale zjadła coś tam pogadała i pospała do 9 rano. ale jak tylko się obudziła to cały czas jest ryk.
marela znając mnie to pewni zaraz jechałabym do szpitala, ale jeśli mały nie ma guza, wymiotów nie jest marudny to obserwuj zobaczysz co się będzie działo. choć na wizytę kontrolną nie zaszkodzi podejść. nie zamartwiaj się każdej z nas może się to przytrafić. ja Polę zapinam nawet jak siedzę obok to wolę mieć święty spokój i ją zapiąć. a nasze dzieci jeszcze nie jeden raz uderzą się w głowę i nic im nie będzie.
my jutro na szczepienie, zobaczymy ile mój chudzielec waży.
życzę miłego dnia wszystkim

odezwe sie pozniej.
też podziwia, ja nie dałam rady odciągać, tylko, że ja miałam mało mleka mój cztrokilowiec się nie najadał i od drugiej doby dokarmiany był mm

reklama
ale mam jakieś takie nerwy w sobie, taka jestem jakaś zła nie wiem na co i o co, że chce mnie aż roznieść. chyba biometr jest do d....... siedzę na tarasie mała śpi i wszystko mnie denerwuję i nie wie m co z tym zrobić.

Do góry