reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja oliatum nie używam, bo lepsze jest emolium: wypróbowałam jedno i drugie. emolium i atoperal jest super, oliatum nic nie dawało, a wręcz przesuszało skóre Franka. Po kąpieli smaruje go maścią witaminową z kwasem bornym lub maścią witaminową na eurycynie - obydwie robione w aptece.

reklama
Ja oliatum nie używam, bo lepsze jest emolium: wypróbowałam jedno i drugie. emolium i atoperal jest super, oliatum nic nie dawało, a wręcz przesuszało skóre Franka. Po kąpieli smaruje go maścią witaminową z kwasem bornym lub maścią witaminową na eurycynie - obydwie robione w aptece.

Ja zamówiłam krem emolium i mam krem olitum zamówiony,a w pon musze odebrac z apteki masc na eurecynie.

ja myje od poczatku - po kąpieli niczym -dopiero rano na drugi dzień kladalam oliwke ale tak kazaly polozne w szpitalu , bo oilatum juz sam nattluszcza skore , ale od 2 miesiecy juz niczym nie smaruje nawet rano.

My smarujemy się oliwką od samego początku - najpierw Bambino a teraz Penaten. Przez moment przeszliśmy na mleczko (po tym newsie w gazetce dla mam heheh) ale miałam wrażenie, że skóra jest mnie nawilżona więc wróciliśmy do korzeni. Ja od zawsze smaruje się oliwką po prysznicu - Johnsona - porów nie mam zatkanych wiec myślę, że dziecku też nie zaszkodzi ;)

Buzi nie smarujemy - wodą myjemy - a oczka mineralną.

U nas dzień leniwy jak na niedziele przystało :D Troszkę powietrza i lody na ogrodzie ;)

ja buzke myję wodą termalną Biodermy i stosuję kremik nivei nawilżajacy :) na chłodniejsze dni mam jeszcze krem na każdą pogodę
kąpałam w Oilatum ale wyczytałam, jeśli nie ma problemów skornych to nie uzywac i przestałam spr ile go mam i mogę ktorejs z was przesłać

qrcze niby mam kremiki dla Małego (Mustela, Oilatum, Hipp, Nivea) ale jeśli wszystko gra to po co wprowadzać kolejną chemie?

Co innego ja heheh ja chemie uwielbiam :D Bezkarnie ją w siebie wcieram ... krem do twarzy, do brzucha i ud, do stóp i oliwka do reszty ciała :D Zawsze z Rossmana wychodzę lżejsza o pare złotych ;D Testuje i testuje a później jeśli coś minie się z moimi oczekiwaniami to odstawiam na półeczkę 'na później' (które nigdy nie nadchodzi) ... po upływie terminu ważności do kosza.

madzia84 nie martw się nic się nie stanie, połóż Bartusia tylko na boczku a pod plecki podłóż ręczniczek aby się nie obrócił na plecki i jak masz nianię to ją zostaw włączoną na noc

Witajcie.
U nas dzien ok.
Z rana pojechalam do tesco po meczko dla mojego Cristiano , potem mialam klientke na pazurki ,potem poszlam z mezem do jego drugiej pracy ( obok domu ) i wieczorem znowu klietka , na szczescie juz koniec z paznokciami , w srode jedziemy na lekki urlopik a potem szara rzeczywistosc :(:-(

Ol śpi, a ja lecę czytac książkę, wczoraj do 1ej w nocy czytałam ;) musze nadrobic zaległości, bo przez ostatnie 5 miesięcy jakby nie miałam czasu ;)
papa!
jejciu ja tez uwielbiam czytac, ale nie mam kiedy :(:tak:

a ja witam raniutko ;) chlopy spia a ja jak sie obudzilam o 6 to zasnac nie moglam i tak siedze i czytam forum ;) a mam troche do nadrobienia;)

M wczoraj mi zapowiedzial że idzie pojezdzic rowerkiem , a rower to prawie moje życie moglabym tak na okrągło , jeju jak mu zazdroszcze , ale nie mam jak zostawic cycka ;) a zreszta caly czas bym myslala - wiec to chyba nie bylaby bezpieczna przejazdzka.
Marcia- ale Ci fajowo 5km ;) ja to max 1 km i do domu bo bedzie histeria;) a chodzic tez lubię;) - 4 x bylam na pieszej pielgrzymce do Czestochowy i powiem Wam ze chetnie bym jeszcze poszla ale czekamy az Alan troszke podrosnie .

Juz niemoge sie doczekac kiedy zacznie dobrze siedziec w spacerowce i jesc nie tylko mleko, niby chce karmic jak najdluzej cycem ale z drugiej strony mam dtego dośc ;)

o matko mialam wam cos napisac i kompletnie zapomnialam - ogolny brak weny tworczej ;)
sa takie fajne foteliki rowerowe ze mozna nawet dziecko na leząco dac w tym foteliku i montuje sie go na bagazniku i kusi mnie to bo chcialabym troche rowerkowac nie tylko w domu na stacjonarnym i one sa do 22 kg wiec fajne duze tylko cena....:baffled:

Witam Was Kochane!!Co ja miałam za noc myslałam ze zawału dostane.O 21 synus spał w łózeczku ja sie połozyłam pózniej.Po 24 słysze jakies glosy a tam Bartus mi sie dusi własnym mlekiem,wstałam poklepałam po pleckach całe mleko wyleciało z buzki połozyłam go i znowu to samo na recach zrobiłam mu mleko iwypił tylko 70ml,jejku gdybym sie nie obudziła,dobrze ze ja jestem czujna jak spimy.Moje Kochanie biedne nie chce nawet myslec co by było_O 4.30 tez obudził si na mleczko,a teraz mi na kolanach siedzi.Dzisiaj idziemy na spacerek bo śliczniutka pogoda jest.Bartus marudzi niewiem o co mu chodzi spiący jest.

Dobrego i słonecznego dnia Wam zycze!!!!!!
Łooooo matko kochana :szok:ja bym juz pozniej cala noc nie spalam moj sie dusil przy plesniawkach i spal ze mna bo inaczej bym oka nie zmruzyla
Słabo widac bartus sie ruszał:)
mi to wyglada na skaze bialkowa

dziewczyny myjace w Oilatum.. co uzywacie po kapieli? czym smarujecie?
ja wogole nie smaruje bo jak jest upal to potem na tej oliwce miedzy fałdkami sie zbiera brud wiec wole go nie smarowac i nic mu sie nie dzieje skorka ok. Nawet jak umyje w mydelku czy zelu czy Oilan to go nie smaruje. Jak bedzie zimno to znowu zaczne :-D

Synek zasypia ja zachwile tez pójde,zrobił duzego kupsztala.Mam stracha teraz w nocy bede pewnie czuwała.
Matka ma wewnetrzny budzik wiem po sobie hehe ledwo dziecko sie poruszy matka juz na rownych nogach. Trzymam kciuki :) bedzie dobrze;-)

mamuski a ta Agus27 nadal sie nie odzywa ??

lece spac bo juz padam pewnie bede miala pobudke o 3-4 na mleczko . Dobranoc:-);-):tak:

reklama
madzia84 nie martw się nic się nie stanie, połóż Bartusia tylko na boczku a pod plecki podłóż ręczniczek aby się nie obrócił na plecki i jak masz nianię to ją zostaw włączoną na noc

Polusia tak zrobie wezme go na boczek,Bartus jest ze mną w pokoiku to ja czuwam tak jak niania :tak:.Ale bardzo ci dziekuje za rade.
Czarnuszka ja by miał skaze białkowa to powinno wszedzie wyskoczyc te plamki a teraz sa jasne i nawet ich mozna nie zauwazyc,przeciez pije tylko mleczko bebilon pepti dostał pierwszy raz marchewke bezmleczna i laktozy.Przeczekam z dwa dni i bede obserwowac.

Kochane ja kłade sie lulac musze Bartuska przełozyc do łózeczka.Zycze Wam spokojnej nocy!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry