reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
WAMA jak sobie poradziłas z ta laktacja , Co tak cennego powiedziała Ci w tej kwestii RAMARI. JA sie strasznie męcze, pije juz karmi, herbate z kopru, pojechałam nawet do szkoły rodzenia wypozyczyc laktator elektryczny Lactina z medeli 6 zł doba + laktator reczny medeli bo trzeba miec osobista koncówkę jedyne 70 zł,daje sobie 6 dni jak to nie pomoze to koncze bo juz mi brak sil, dzis juz lepiej sciagnełam 90ml, sciagam tak co 3 h mniej wiecej. Co do kłótni to nie rozumię po co tak sie denerwowac, choc wzajemne obrazanie jest niedopuszczalne, ja bardzo lubie nasze forum codziennie czytam, pozdrawiam wszystkie dziewczyny.
DRonka wspólczuje gosci do 3 rano, trzeba było wczesniej zaczac ziewac

wyslalam Ci priva :)

dronka ja odciagalm laktatorem po kazdy karmieniu po 7 min kazda piers potem po 5 i po 3 :) i dostawialam mala co 1,5 h.

myszowata a Twoje szczescie to chlopiec czy dziewczynka?? nasza waga urodzeniowa to 40gr mniej od waszej a obecnie mala wazy 6,5 kg

dzień dobry popołudniu. co za koszmar. prądu nie miałam od wczoraj od godziny 11:30 w nocy, a u mnie w domu wszystko na prąd.nawet wody na kawkę czy herbatkę nie dało się zagotować. włączyli dopiero teraz po wielkich akcjach z mojej strony do zakładu energetycznego. okazało się że było gdzieś przebicie i wywalało im cały czas korki. u nas leje i do tego zalewa niektórych już. a was kobitki nie zalało czasem. moja Pola dziś śpiąca nic nie robi tylko śpi, zobaczymy jak będzie w nocy. idę was troszkę poczytać bo naprodukowałyście troszkę tego :-)

Nikodem też śpi od 13 :) wytrąbił o 15 flache 165 ml i dalej kima..kurde strasznie się przyzwyczaił do smoka i przez to ciągle wstaje w nocy bo popłakuje ......co ja najlepszego zrobiłam ;-) u mnie jak śpi w dzien duzo to w noc też ładnie śpi. Aczkolwiek wczoraj o 21 jak przyjechał to juz spał i w noc o 2 gałami swiecił ale na szczescie usnął :D
Pola u mnie non stop na tej wiosce prąd wyłączają na szczescie kupilismy grilla elektrycznego i tam grzejemy wodę w razie co...ale 3ba kupic butle gazową małą...ale ja nie cierpie odpalać

Dziewczynki, a więc:
- moje bobo to chłopiec Franuś:-)
- kręgosłup to mam już chyba wyrobiony, ale bywa, że mnie łamie:-(
- no i od drugiej doby życia był dokarmiany sztucznym mlekiem, więc przybiera więcej niż na piersi
- no a od miesiąca je już zupki i owoce, więc przybiera jeszcze więcej:-)

Nikodem też śpi od 13 :) wytrąbił o 15 flache 165 ml i dalej kima..kurde strasznie się przyzwyczaił do smoka i przez to ciągle wstaje w nocy bo popłakuje ......co ja najlepszego zrobiłam ;-) u mnie jak śpi w dzien duzo to w noc też ładnie śpi. Aczkolwiek wczoraj o 21 jak przyjechał to juz spał i w noc o 2 gałami swiecił ale na szczescie usnął :D
Pola u mnie non stop na tej wiosce prąd wyłączają na szczescie kupilismy grilla elektrycznego i tam grzejemy wodę w razie co...ale 3ba kupic butle gazową małą...ale ja nie cierpie odpalać
właśnie się zastanawiamy na kupnem butli bo też mieszkam na wiosce i róznie to może być

reklama
Mój krasnal tez drzemkował ale sie przebudził,cały dzien prawie płacze zanosi sie niewiem co mu jest kupke ładną zrobił to brzuszek nie powinien bolec.Ach ten Mój robaczek,dobrze ze chociaz mleczko pije,chyba dalej bedzie drzemkował.

Do góry