reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny mam pytanie za 100 punktów,przy kazdej zmianie pampersa wycieracie dziecku pupkę chusteczką???? chodzi mi o chlopców bo u dziewczynek to inaczej jest.

reklama
Własnie zapomilam wam napisac ze od wczoraj mam tez lekki kryzys laktacyjny!!!!!!!!!!!!!!!!! Qrcze Wiolineczka az tak zle u mnie nie bylo a jeszcze pare dni temu wypowiadalam ze kryzys laktacyjny w 4mcu mnie ominął!!!! Ja wypilam 3 karmi wczoraj i dopiero na wieczor mlekow wrocilo-ale ni etryska jeszcze jak kiedys....ale musialam 3 razy flaszkie malej dac bo przy cycu byl płacz ze nie leci a jakos musialam pobudzic lakatcje:/
tak, choć położna, która odwiedziła mnie w domu po porodzie zalecała inaczej, zresztą na szkole rodzenia też to odradzano

dziewczyny mam pytanie za 100 punktów,przy kazdej zmianie pampersa wycieracie dziecku pupkę chusteczką???? chodzi mi o chlopców bo u dziewczynek to inaczej jest.

tak za każdym razem i smaruję pupę kremem,

i ja dostałam dziś paczuszkę z bobovita, nawet jany ten poradnik, to już druga paczuszka najpierw z hippa szok

tak, choć położna, która odwiedziła mnie w domu po porodzie zalecała inaczej, zresztą na szkole rodzenia też to odradzano
a co odradzano?? karmi czy dawanie butli?? mleko mm dalam bo byla histeria wiem ze nie powinno sie dawac bo wtedy laktacji nie pobudzam ale jak dziecko głodne:/ ale chyba wrocilo mleko do cyca-oby nie zapeszac:)

a co odradzano?? karmi czy dawanie butli?? mleko mm dalam bo byla histeria wiem ze nie powinno sie dawac bo wtedy laktacji nie pobudzam ale jak dziecko głodne:/ ale chyba wrocilo mleko do cyca-oby nie zapeszac:)
zalecano gorąca okłady na piersi np tefmofor, żeby kanaliki udrożnić i herbatki laktacyjne, karmi w zasadzie także, no i jakieś laktacyjne herbatki i laktator pomiędzy karmieniami, ja mam taki z medeli, który ma funkcję stymulacja

a odradzano butelkę, no ale wiadomo, że łatwo się mówi a trudniej stosuje gdy dziecko płacze....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też najpierw chciałam Kubę wziąć do lekarza, ale zauważyłam, że on przy tym ma wielką frajdę i przeważnie się potem śmieje. No chyba, że tak jak tu jest wkurzony ;)
[video=youtube;mybBYCz7xF0]http://www.youtube.com/watch?v=mybBYCz7xF0[/video]

Najwyższy czas spać - dobranoc :)

hahaha ale sie usmialam!!!! super!!!

mazia89 ja za każdym razem wycieram. Tzn. w domu to myję pupkę wodą z mydłem z każdym razem jak zmieniam pieluchę, a poza domem to za każdym razem wycieram wszystko chusteczką. Wkońcu skóra ma kontakt z moczem, więc trzeba to wytrzeć lub umyć. Ja sobie nie wyobrażam, gdybym miała zasikaną skórę i majtki i bez umycia się nałożyłą czyste majtki:eek: Sorki za porównanie:zawstydzona/y:

reklama
Fiołkowa, no faktycznie nieźle :) moja to raczej tylko kaszle ;) aaa i wczoraj przeoczyłam, że o Twojej macie ciąg dalszy nastąpił... czy to znaczy, że facet nie oddał pieniędzy??
ja mam uczulenie na muchy końskie, ale jak mnie dziabnie, to puchnę potrójnie i musze brać antyhistaminy dla dorosłych. przeważnie zyrtek. no i wapno tez nie zaszkodzi.

zgodze się w całej rozciągłości. ostatnio byliśmy na jeziorach, laski poleciały sie opalać, no ja z niemowlęciem nie pójde na taki skwar. a one sie dziwiły, że ja taka niedostęona, a potem że trzeba byc odrobinke bardziej cicho... nawet miały o to pretensje, ze ja tylko z dzieckiem. nienormalne, a co miałam Olę zostawić, a sama na dyskoteke iść...???
powiedziałam, ze jak beda miały własne dzieci, to sie przekonaja same.

to dośc jaskrawy przykład, no ale i tak sie czułam dziwnie.
A coś Ty, mata nie dotarła, musiałam Kubie kupić inną. A sprzedawca zdaje się posiedzi sobie za przekręty:wściekła/y:
Palec dalej mnie swędzi, a opuchlizna się nie zmniejsza. Jakoś chyba muszę się po to wapno wybrać:dry:
Tak, ja zawsze wycieram, bo jak sika, to i siebie osika i wszystko w moczu jest. Źle bym się czuła po prostu, tak jakbym siebie nie wytarła po wizycie w wc:sorry:

Do góry