reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Antoni również śpi od 13 - co w jego wykonaniu jest ogromną łaskawością ;D przebudził się na przekąskę i dalej śni ;) .... poprawka śnił hehe

reklama
O kurcze nie zaglądalam wczoraj na forum a tu taka afera była :-) oj ciekawie było moje panie :tak: ale czasmi ciśnienie skacze ja mam to w realu jak na mojego wyjade , też nie wiadomo dlaczego, po co i wogóle o co chodzi :-)

Fiołkowa no normalnie prawie się poryczałam ze śmiechu jak obejrzałam filmik :-) ale aparat z tego twojego Kubusia, niezły jest, super będzie miał pamiątke :tak:

madzia84 teoretycznie na mlekach pisze żeby nie odgrzewać, ale jak ja byłam z Olą w szpitalu to tam robili małej mleko tylko tak, z rana robili flachy na cały dzień do lodówki a ja miałam tylko podgrzewać, małej nic nie było więc chyba nie zaszkodzi :tak:

Patinka udanego wypoczynku :tak:

Kurcze niektóre dzieciaczki tak ładnie przybierają :tak: a mój tadek nie jadek 2 tyg temu 6 kg dopiero ważył, ale jak przeczytałam na mleku że od 4 miecha powinna zjadać 4-5 razy po 210 ml to szok Olek nigdy nie zje więcej niż 120 a czasem i z tym jest problem.
Fajnie macie że już po szczepienach większość dzieciaków moja Ola z wyjątkiem żółtaczki 2 dawki nie była jeszcze na nic szczepiona a to antybiotyk a to infekcja a to operacja ciągle coś. Mam nadzieje że nie ma jakiegoś limitu czasowego na 1 szczepienie i ze niedługo uda mi sie ją wkońcu zaszczepić :-)
Wogóle mała dziś strasznie marudna troche kicha i pokasłuje, mam nadzieje że to przez to że wszystko pcha do buzi, nawet maskotki i kłaczków troszke się naje :zawstydzona/y: ale jak jej nie przejdzie to chyba do pediatry się wybiore tylko jakiegoś musze znaleść w Kołobrzegu.
Życze miłego dzionka dziewczynki :-)

kurcze Fiołkowa, dlatego ja właśnie boję sie na Allegro kupować. i w ogóle przez internet. u mnie z rączki do rączki, hehe ;)

a oglądałyście na 2gim taki dokument dziś na temat wychowania dzieci?? bardzo ciekawy :) były pokazane 3 szkoły: pierwsza bardzo radykalna (dziecko przytulamy tylko 10 minut dziennie, osobny pokój,jak płacze, to niech wyje, aż sie samo uspokoi, karmienie, spanie i inne z zegarkiem, nieprzytulanie dziecka podczas karmienia i to butelką, bo to obciach pierś pokazywać publicznie)
druga była Dra Spocka (czyli duzo miłości, matka sama wie, co dziecku najlepsze, spanie w swoim łóżeczku, ale w pokoju rodziców, przytulanie, ale z rozsądkiem, równowaga między czasem spędzanym z dzieckiem, a czasem dla siebie, karmienie obojętne, ale czułe z gadaniem, przytulaniem itp)
trzecia metoda jak za czasów pleniennych (noszenie w chuście, dziecko przez 6 miesięcy ZAWSZE z rodzicami, spanie w jednym łóżku z dzieckiem, karmienie piersią)

mi najbardziej podpasowała ta druga i sie okazało, że ją stosuję :) nawet nie wiedziałam, że to naukowa metoda, hahaha ;P

ionka, mi się pierwszy raz coś takiego zdarzyło, a kupiłam już mnóstwo rzeczy. Oby pierwszy i ostatni :tak:

Ja chyba też stosuję drugą metodę ;)

madzia84 teoretycznie na mlekach pisze żeby nie odgrzewać, ale jak ja byłam z Olą w szpitalu to tam robili małej mleko tylko tak, z rana robili flachy na cały dzień do lodówki a ja miałam tylko podgrzewać, małej nic nie było więc chyba nie zaszkodzi :tak:

Ja jak byłam z Bartusiem w Gdansku po tej operacji i przed tez miałam w słoiczkach mleczko dla wczesniaczkach i tez w mikrofali kazali,w domu tez tak robiłam.

Witajcie
Dziewczyny nie mam na nic czasu. Lilka spała dzisiaj w sumie ok50 min. jak ona śpi to pola smędzi bo brzydka pogoda i jej sie nudzi u dziadków. masakra. o Lila sie drze.
pa

ionka ja tez raczej stosuje drugą metode, samo jakos tak wychodzi i wydaje mi sie ze powinno byc dobrze :)

a co do dzisiejszej pogody to ja jestem strasznie senna, do tego stopnia że jak wracałam od mojej siostry to normalnie w świecie ominęłam swoj dom i pojechałam dalej, moj brat krzyczy hamuj hamuj, a ja sobie pojechalam po prostu dalej no i oczywiscie musialam zawracac, pierwszy raz mi sie takie cos zdarzylo, teraz to sie smieje jak mi sie o tym przypomni :)

Nie no masakra :D calutki dzień z przerwami czytam forum by nadrobić swoją nieobecność wczoraj. szok :szok: żeby takie coś na forum dziecięcym się działo. W końcu po to stworzono baby booma żeby rozmawiać o kupach, kolkach, pierwszych słowach, krokach naszych pociech. Wiadomo że każda z nas jak trzeba idzie do pediatry, ale i wcześniej poradzi się którejś z nas co potem okazuje się cenna radą. Dobrze że mnie tu nie było wczoraj... Nerwy by mi siadły. Ja mam trzeciego bąbla i chętnie tu goszczę mimo że powinnam już wszystko wiedzieć. Ale nic mam nadzieje że będzie już ok:) A mój Franula śpi. Pogoda go usypia. Je coraz więcej wczoraj panie w przychodni dały mu pół roku:) he he za tydzień szczepienie ciekawe ile waży i mierzy :) na 3miesiace było 6400 i 63 cm. A wasze bąble widzę też rosną jak na drożdżach. Lecę odciągnąć mleko i wpadne potem na zamknięte mam bombowe foto:)

Pada i pada...siedzenie w domu mnie doluje:-( niech juz zaswieci sloneczko!!
Nawet Oli pogoda nie odpowiada bo caly dzien marudzi, pewnie teskni za spacerkiem!

Czy Waszym bobasom tez zdaza sie spac z otwartymi oczami? Moja Ola czasem tak swidruje przez sen:-)

reklama
nesiaa ja jeszcze nigdy nie widzialam :) ale to musie fajnie wygladac, spanie z otwartmi oczami.

polka nie przejmuj sie ze Cie nie bylo, szkoda tylko nerwow, juz po wszystkim i mam nadzieje ze bedzie dalej wesolo ;)

my na szczepienie jutro, waze Polcie w domu sama, bo zostala mi waga po Pacie, on slabo przybieral, dlatego musialam kupic, super sprawa. Tylko ciezko mi Polcie zmierzyc bo sie wierci, wiec jutro sie wszystkiego dokladnie dowiem :)

Do góry