reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
ja wypełnialam też w szpitalu cos i nic nie dostałam jeszcze...na co oni czekaja hehehe ;-))))

Mazia Twój juz pspi-dobrze masz, zanim chłopaki wroca... ja mlodego wykapie itd to bedzie 22 'super' :) jak nie pozniej
Gdyby Nikodem szedł spac o 19 lub 20 to gwarantuje ze o 6 juz by był cały dziki :)

polusia u mnie codziennie ostatnia idą kłotnie. Tak sobie dogryzamy, ze szok :(

ja wypełnialam też w szpitalu cos i nic nie dostałam jeszcze...na co oni czekaja hehehe ;-))))

Mazia Twój juz psi, zanim chłopaki wroca ja mlodego wykapie itd to bedzie 22 'super' :) jak nie pozniej

Mój tez spi,ale jeszcze bedzie kąpany i pewnie zasnac wieczorem nie bedzie mógł.Ja tez wypełniałam a nic nie dostałam.

moja córcia też już spi. kładę się i ja niedługo. U mnie leje strasznie. Udało mi sie wyjsc po zakupki jak troszkę kropiło. Powiedzcie mi mamusie jak dodajecie kleik ryżowy do mm to jakim smoczusiem podajecie dzieciaczkom?? dodam że używam butelek i smoczków avent.

są aventu smoczki 3+ do gestych jedzonek i trojprzeplywowy. jak nie jest geste mocno to mozesz tym pierwszym no chyba, ze przez zwykly da rade musisz zobaczyc jak ssie :)

tym 3+ aventu nie idzie wcale. jakos nie pomyslalam o trojprzepływowym, dzięki za podpowiedz ;-)
jutro zakupimy i powinno polecieć

P.s jak to człowiek czasami nie pomysli, trzy lata pracowałam w smyku na dziele z akcesoriami niemowlęcymi :-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny czy wy się orientujecie jakie są normy przybierania na wadze??
ja mojego dzisiaj zwazylam po 2 tygodniach przerwy i przybral 200 gram, no i jesli w takim tempie będzie przybieral, to znowu wyjdzie ze w 6 tyg przybierze 600 gram i zdaniem mojej pediatry to jest za mało no i coja mam zrobic?? mam mu kaszki zapodawac zeby lepiej przybieral?? na razie troszke mu zmienilam bo po obiadku zawsze pil soczek, a teraz podaje mu mleko, bo tak mi sie zdaje ze on tego mleka jakos malo wypijal przynajmniej jak czytam ile piją wasze dzieciaczki, no moze niektore piją mniej ale to przewaznie dzieczwynki

Nie było mnie parę godzin i widzę, że ominęła mnie wizyta jednej z "forumowiczek z okresu ciąży" ;-) Wykasowała chyba większość postów, ale po Waszych odpowiedziach widzę, że ostro było :wściekła/y: Dziwna osoba. Niby nie ma czasu się udzielać, bo taka zajęta dziećmi, a czytać regularnie ma czas :baffled: Ona ma widocznie jakieś problemy ze sobą, skoro tak się zachowuje i takich używa słów wobec osób, których tak naprawdę nie zna. Ale już jakiś czas temu jak wywołała konflikt w sprawie karmienia piersią i butelką, to wyrobiłam sobie o niej zdanie. Ale patrzcie jak perfidnie wykorzystała moment, kiedy weszłyście w polemikę na wątku żywieniowym, żeby dolać oliwy do ognia :crazy: Ok, kończę o niej, bo nie ma sensu tego roztrząsać.

A mnie głowa rozbolała. Poczytam inne wątki i lecę się kąpać i spać.

reklama
dziewczyny czy wy się orientujecie jakie są normy przybierania na wadze??
ja mojego dzisiaj zwazylam po 2 tygodniach przerwy i przybral 200 gram, no i jesli w takim tempie będzie przybieral, to znowu wyjdzie ze w 6 tyg przybierze 600 gram i zdaniem mojej pediatry to jest za mało no i coja mam zrobic?? mam mu kaszki zapodawac zeby lepiej przybieral?? na razie troszke mu zmienilam bo po obiadku zawsze pil soczek, a teraz podaje mu mleko, bo tak mi sie zdaje ze on tego mleka jakos malo wypijal przynajmniej jak czytam ile piją wasze dzieciaczki, no moze niektore piją mniej ale to przewaznie dzieczwynki

Moje dziecie w tydzien przybrało 56 gram i co to jest mało,a pediatra powiedziała ze jest dobrze.

Do góry