reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny czy wasze dzieciaczki śpią na boczku? a jeśli tak to zostawiacie tak to? mój sobie upodobał tak ostatnio i zasypia ale mam obawy lekko mu nóżka wchodzi między szczebelki bo tak blisko jest , zostawiać czy nie??

reklama
przyrost wagi wedlug ksiazek jest 17-21g dziennie. Ale to sienaprawde rzadko sprawdza, moja przybrala 310g w 12 dni, wiec za wiele nie jest.

Madzia84 najważniejsze, że Bartuś przybrał na wadze. Wy mieliście ostatnio problemy z karmieniem przez tą alergię, więc to pewnie przez to. Ale nie martw się. Wszystko się unormuje.

dziewczyny czy wasze dzieciaczki śpią na boczku? a jeśli tak to zostawiacie tak to? mój sobie upodobał tak ostatnio i zasypia ale mam obawy lekko mu nóżka wchodzi między szczebelki bo tak blisko jest , zostawiać czy nie??
Mój inaczej ostatnio nie chce usnąć jak na boczku. Daje jeszcze mu pieluszke do tulenia ale potem zabieram :)

moja Pola usypia na boku i nogi ma w różnej pozycji i w różnych miejscach, ja ją zostawiam jak słyszę że coś stęka i mękoli to idę na pomoc, ale rzadko bywa abym wyciągała jej nogi, wyciąga sama ale jak to robi to nie wiem

Prawidłowy przyrost masy na tydzień wynosi 120 – 240 gram i odpowiednio na dobę: 17 – 34 gram.
W pierwszych trzech miesiącach życia przyrosty masy ciała są zazwyczaj duże i typowo wynoszą 800-1200 g/m-c (zdarza się nawet 2000 g/m-c). Jako minimum przyjmuje się 500 g/m-c. W kolejnych miesiącach I półrocza przyrosty masy ciała są nieco mniejsze i wynoszą około 400-500 g/m-c.
tekst ze strony Jak powinna wzrastać waga niemowlaka? - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl

a do do butelek i smoczków to ja używam tommee tippee i mam do kaszki trójprzepływowy i mała daje radę, a kupiłam takie specjalne do kaszki to myślałam że się udławi takie wielki dziury są

no kurde, jaka milusia atmosfera, hoho.

Wama- podajmy sobie ręce, ja też nie z Pl piszę, więc sie powinnam wynieść z forum :( jeszcze szkoda, że nie zostałyśmy nazwane nieudacznikami, skoro wyjechałyśmy z Polski...
nic to :) żyjemy dalej ;)

Polusia, ja też miałam taki okres, że się z M. nonstop kłóciłam :( było bardzo kiepsko :( ale wszystko wróciło do normy :)
teraz on usypia małą, a ja mam czas na obiad (super pora, nie?) i na BB :)

Madzia- moja Ol przybrała tylko 100gr w prawie 3 tygodnie :( we czwartek idę na oficjalne ważenie, więc pewnie się nasłucham...

Edit: a dlaczego znikła opcja "dzięki"?? czy tylko ja nie mam?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się wieczorkiem:-)

Mój od urodzenie usypiał tylko na boku, trochę mnie to martwilo bo gdzieś tam oczywiście zasłyszałam, że to nie zbyt dobre dla bioderek, ale co mam zrobić jak mu tak wygodnie.

Dziewczyny ale się najałam strachu :szok::szok:
Okres mi sie spóźniał dwa dni i Ł już w tempie ekspresowym w niedziele leciał po test:szok:.
Ale wyszła jedna krecha a wczoraj dostałam okres .

Uffff ...ciąża 4 miesiące po cesarce to nie było by zbyt mądre. Od dziś Ł zakłada dwie gumki:rofl2::rofl2:

Do góry