reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie dziewczyny.Ja wlasnie po prysznicu i z kawka w reku.Poczytalam was i chcialam sie piatkowo przywitac.Wiecie mam wrazenie ze odkad z wami klikam czas mi szybciej leci.Moja siostra sie smieje ze to juz nalog.Wstaje ja przy babyboom,kladzie sie spac ja znowu:-D:-D:-D
Ale chyba po prostu z wami jest milo i mamy podobne problemy wiec jestesmy jakby bratnie dusze:-D:-D:-D
A ja znowu , przeżyłam koszmar...byłam w nocy ( o 2) w szpitalu, bo znów zaczełam krwawić:-(z dzidzią w porządku, nic się nie odkleja, wody płodowe w normie, łożysko też...nie wiadomo od czego te krwawienia, już wszystkie możliwe lekarstwa biorę....normalnie za każdym takim krwawieniem zbliżam się do zawało serca:-(

Marti rzeczywiscie koszmarna noc.Ale sie nie denerwuj,bo sama mowilas zewszystko sprawdzone i jest ok.Napewno taka twoja natura,a skoro dzidzia rosnie zdrowo to znaczy ze je to nie szkodzi.Ale uwazaj na siebie i baby.

Ok znikam wyslac czerede do szkoly i zasuwam do pracy.Wpadne wieczorkiem kuknac co u was Milego popoludnia

reklama
ja niestety też jestem beznadziejna w szukaniu czegokolwiek w lumpeksach, a słyszałam, że fajne rzeczy można tam znaleźć, nie tylko ciążowe, ale też takie dla maluchów, nawet nie używane, z metkami...
może się przełamię i znów spróbuje wejść do jakiegoś?

To jeszcze ja.Kurcze u nas jest sporo lumpeksow,ale jeden jest zarabisty(sorki)
Tam ludzie kasiasci oddaja ciuchy,ale oni przyjmuja tylko te z najlepszymi metkami.Moje maluchy przez pare lat tam ubieralam.Kiedys 4 reklamowy kupilam za 80$ mialy ciuchow na cale lato.Maluchowi tez tam bede kupowac,bo corcia juz ma swoj guscik i tylko juz sama wybiera.Ale to male to narazie nie bedzie protestowac:-D:-D:-D

Ja juz nie raz zlapalam sie na czyms takim, ze przelatujac szybko wieszaki nic nie znalazlam na pierwszy rzut oka. Potem ide drugi raz luknac i juz coraz wiecej rzeczy w reku.
Wczoraj widzialam wlasnie fajoskie spodnie ciezarowkowe, ale coz... za duza ze mnie dziewczynka i jak bym usiadla to czuje ze peklyby mi w kroku :-D

porobie fotki to wstawie :-D

ja juz wiem, ze ciuszki dla swojego dziecka wlasnie tam bede kupowac, to jak mam za kaftanik czy taka bluze zapinana dac 20 zł to mi sie noz w kieszeni otwiera. A dziciaczek nie pochodzi w tym pewnie nawet 3 razy :)

dzwoniłam i okazało sie ze moj lekarz ma tygodniowy urlop:(
bole nie sa silne, to sa takie uciskajace klucia w dole brzucha ale tylko przy wiekszym ruchu.
sama nie wiem, moze to porpstu rozciagajaca sie macica a ja panikuje,
nie mam zadnych plamien, czesto jedynie chodze z moczem ale to wynika rowniez z tego ze bardzo duzo pije.

A ja własnie opędzlowałam dwa pętka kiszki ziemniaczanej:szok::-D Była taka pierna:-) Pychotka:-D
U mnie też pogoda cudowna ale podobno już po weekendzie taka nie będzie:baffled: A ja dziś miałam nieodpartą pokusę czegoś otrego...moze dlatego ze caly dzień na płatkach i jogurcie byłam no i zjadlam zupkę chińską..oczywiście vifon ostry :-) pychota

Co do lumpeksów ja nie mam daru szperania...po prostu nie umiem szukać jak coś wisi bezładnie na wieszakach czy koszach:baffled: a chciałabym ....bo wiem że czasem są zaj*** rzeczy na szperkach!!
A to ja nie wiedziałam, że my możemy jeśc te zupki vifonu :zawstydzona/y:Mi M zabronił a mialam taka ochote też na coś ostrego. No i przyszła do nas koleżanka i zobaczyła zupkę i ją zjadła:-:)-D

Ja juz nie raz zlapalam sie na czyms takim, ze przelatujac szybko wieszaki nic nie znalazlam na pierwszy rzut oka. Potem ide drugi raz luknac i juz coraz wiecej rzeczy w reku.
Wczoraj widzialam wlasnie fajoskie spodnie ciezarowkowe, ale coz... za duza ze mnie dziewczynka i jak bym usiadla to czuje ze peklyby mi w kroku :-D

porobie fotki to wstawie :-D

ja juz wiem, ze ciuszki dla swojego dziecka wlasnie tam bede kupowac, to jak mam za kaftanik czy taka bluze zapinana dac 20 zł to mi sie noz w kieszeni otwiera. A dziciaczek nie pochodzi w tym pewnie nawet 3 razy :)
Na takich właśnie "ciuchach" ja kupiłam spodnie ciążowe:tak: i to za 3zł:-D a dziecięce różne rzeczy były po 1 zł do 3 zł:szok::-D ale wtedy jeszcze nie kupowałam;-) Teraz jak pojadę do Olsztyna to znów tam wejde i kupie troszkę dla dzidzi:tak::-)

W Warszawie jest jeden swietny lumpeks.. znaczy taki ktory znam :-)
Naprzeciwko Sphinksa (dobrze napisalam?) w Centrum.
Taki czerwony.

musze sie tam wybrac kiedys. Moze w przyszlym miesiacu. Poluje na jakies fajne sweterki, w koncu w zime bedziemy musialy ogrzewac brzuszki :-)

agniesiak niew iem skad mam sluchawki moj tata kiedys przyniosl a skad ma to nie wiem :-) ale tak slucham co jakis czas ale serduszka nie slysze jeszcze a siedze tak z 5 minut i sie w slu****e ;-)

czarnuszka 4 misiac sie zaczyna od poczatku 14 tc a nie od 13... no bo przeciez jak sa trymestry to kazdy po 3 miesiace ... no i tygodnie tez skonczone tc. 13tc jak sie konczy to jest koniec 3 miecha zaczyna sie 14 tc i zaczyna sie 4 miesiac... pytalam lekarza np masz tez tutaj http://www.erodzina.com/forum/1-vt1632.html?start=0&sid=7437a587d7816768553a0e520b47a648
:-):-):-) Według tych wszystkich podanych tam informacji wychodzi mi początek 4 miesiąca:tak::-D:-D

A ja to jeszcze nigdy w lumpeksie nie bylam :-)
Kiedys kupilam Bartkowi taka paczke ubran markowych na allegro , fajnie wygladaly ale sorry one poprostu smierdzialy. Pralam je pare razy a dalej bylo czuc taki specyficzny zapach. To byl moj pierwszy i ostatni zakup.

missiiss1301 podobno takimi zwyklymi sluchawkami lekarskimi sie nie da tetna wysluchac , tym bardziej w tym okresie ciazy, ja tez mam sluchawki i w ciazy z Bartkiem z nimi siedzialam i wsluchiwalam sie i najlepsze ze bylam taka podjarana ze slysze tetno a to bylo moje wlasne bo w brzuchu jakas tetnica przebiega ( moja kolezanka jest lekarzem i miala dobry ubaw ze mnie )

Ja kupilam sobie ten detektor tetna plodu :) W sumie tez taka zabawka ale jak mnie zlapie jakis lęk ze cos jest nie tak to bede miala na uspokojenie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie kochane :)
Ach jeszcze nie ochlonelam ,powiem tylko usg genetyczne to cos pieknego czlowiek patrzy i nie ma dosc moglby tak caly dzien tam patrzec :)
No wiec od poczatku pojechalismy do kliniki i w koncu nasza kolej najpierw rozmowa wprowadzajaca i tutaj to usg wyglada tak 1 miedzy 12-14 tc
2 miedzy 20-22 tc bo wtedy mozna lepiej ocenic serduszko :)
No i sie zaczelo przez brzuszek wszystko bylo swietnie widac ,ja lezalam na lozku moj m siedzial w fotelu i patrzylismy na wielki ekran na scianie i nie moglismy sie napatrzec na nasze kochane malenstwo :) prawdopodobnie DZIEWCZYNKA
Wszystko jest na swoim miejscu
2 raczki
2 nozki
2 nerki
piekne serce
zoladek
mozg
brzuszek jest zamkniety ,kreglosop na miejscu i wszystko inne tez ,kosc nosowa bardzo widoczna co zmniejsza ryzyko zespolu downa :)
przeziernośc karku 1,8 mm :) jupiiiiiiiiii mielismy bardzo mila pania doc :) ,ktora tez powila ze jak juz robi te pomiary i fotki to tez nigdy nie ma dosyc bo zawsze musi uchwycic to najlepsze foto :) ponad godzinke moglismy patrzec na naszego skarba co tam wyprawia byla bardzo skoczna takie susy tam robila ze szok tylko hop i hop do gory ,machala rekami ,wiezgala nozkami :) widzielismy tez jak pije wody plodowe ,wszystko moglismy zaobserwowac jak polyka i td :) ach jestem cala pod wrazeniem a moj M to tylko odglosy wydawal wow ,wow :) i pytal caly czas czy to ,to to itd bo chyba nie dowierzal :)
Doc mowi ze mozemy byc szczesliwi bo wszystko jest prima :)
Mam fotki ,ktore zaraz wstawie :) mielismy tez 4 D ale jakos nie bylo fajnie widac bo moze jeszcze niunia za mala te czarno -biale lepsze jak narazie :) jak obserwowalismy ja w 4 D to jasne bardziej przypomnia juz niemowle ale na fotkach nie za specjalnie .

Za 6 tygodni idziemy raz jeszcze bo juz wtedy niunia bedzie wieksza i bedziemy mogli raz jeszcze popatrzec na serduszko i bardziej je wziasc pod lupe normalnie nie jest to konieczne ale skoro juz 150 euro zaplacilam i to jest w tym to czemu nie ,jasne ze pojdziemy :)
Przez chwile sluchalismy bicia serduszka ale doc mowi ze to badanie w 20 tc bedzie to dopiero bedzie bicie serduszka :) takze czekamy :)

Ach nie chcielismy z tamtad wychodzic no ale trzeba byc zadowolonym ponad godzinke patrzylismy na niunie :) maz mial lzy w oczach nie wspomne o mnie :)

Potem poszlismy na pyszny obiad i do miasta :) kupilam sobie majtki -spodenki takie juz wygodne i koszulki :) chce jeszcze spodniczke ale w H&M nie bylo ,tutaj jest taki jeden lumpex i nieraz juz mialam szczescie i cos tam wygrzebalam ale ostatnio ceny podniesli i jak mam dac za uzywane jeansy 25 euro bo H&M to ja za 50 mam nowe w H&M :)
ale tam maja wszystko dla dzieci takze bede miec juz gdzie sianko wydawac :)
Teraz jeszcze potrzebuje plaszczyk -kurtke na zime ,jakies 2 dlugie sweterki i wystarczy :)

Promieniuje szczesciem i dla takich chwil kocham zyc :)
Trzymam za was wszystkie kciuki i zycze tylko takich widokow i same takie wiadomosci :)
Teraz musze mala drzemke :)

Do góry