reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

bunt marcowo-kwietniowych dzieci..
ja już myślałam, że to może od żelaza bo jak jest niskie to apetytu brak ale w szpitalu mi powiedzieli ze w tym wieku mały spadek żelaza to normalne
Monia myślę, że nam zaskoczą..muszą pić przecież.
Ciekawe czy z kaszkami będzie tak samo i jabłuszkiem
jaj uż w pewnym momencie zgłupiałam i pomyslałam, że nie umiem karmić i ojciec to za mnie robił ale jednak nie...umiem :)

u mnie przy karmieniu musi byc cisza bo jak pies zaszczeka czy dzieciaki sie msieja to juz jestp o ptokach...no i musi cos 3mać w łapkach albo go musze bujać na kolanach...

moj lapie za butelke, wyjmujac ja sobie z buzi.
ja rowniez bujam i do tego spiewam albo mrucze :-D

dzisiaj kupilam kleik kukurydziany i kaszke z jablkiem i nie wiem czy nie wymieszac mleka z kleikiem, moze zasmakuje? albo podac kaszke na nutramigenie..

reklama
Witajcie.Przez tydzień będę jeszcze praktycznie bez internetu(strasznie muli) więc nie odpiszę na posty,jak mi się uda to troszkę was poczytam.Chciałam wspomnieć,że dzisiaj(4 dni do skończenia 4 miesięcy)Dagusia zaczęła obracać się z plecków na brzuszek.Na razie tylko w prawą strone ale twardo trenuje.To o tyle śmieszne,że do tej pory nie lubiła leżeć na brzuszku a teraz nawet w wózku kombinuje jakby się tu przekręcić:-DChyba zajarzyła,że świat wygląda ciekawiej z tej perspektywy.
Nie martwcie się więc jak wasze skarby mają 3 i pół miesiąca i jeszcze się nie obracają..to zmienia się z dnia na dzień.My trenowałyśmy turlanie,może pomogło a może nie...ale nie zaszkodziło;-)
Gratulacje nowych umiejętności:tak:
Ale Kuba ma 4 miesiące i się nie obraca :sorry2:Nie martwię się, bo w książeczce "Pierwszy rok razem", którą dostałam w szpitalu piszą, że takie rzeczy w 5 miesiącu - czekamy cierpliwie:tak:

dziewczyny mozecie napisac ile wypijaja waszie bobasy w ciagu dnia :)
Piją w sensie wody/herbatki, czy "jedzą"? Kuba wypił dziś 3x100 ml wody/herbatki koperkowej, a zjadł 4x210 ml.
Ładnie wytrzymywał po 4 godziny z jedzeniem, ale że wcześniej jadał 5x180ml, to zastanawiam się właśnie, czy nie obudzi się w nocy głodny:confused: Chociaż to w sumie niewielka różnica...

Ja już nie wytrzymuję z gorąca...
Kuba nie mógł zasnąć, wiercił się i płakał żałośnie, a okno otwarte na oścież, wiatrak działa a i tak zaduch jak cholera:wściekła/y::angry:
Jedziemy jutro na wieś i jeśli pogoda się nie zmieni, to zostajemy tam na kilka dni.
Nie będę dziecka męczyć:no:

juz nie odciagam. A jak odciagne to znikome ilosci nie nadajace sie do podania. Mysle nad glukoza.

To jest dobry pomysł ja tez podaje z glukozą na początku 140ml wody przygotowanej i 2 i pół łyzeczki 30 ml wody mieszam z glukoza i potem całosc mieszam z mlekiem a teraz coraz mniej i z apetytem wypija,bo troche słodsze jest.

na kazde 100ml wody pol lyzeczki glukozy połozna mi mówiła a ja kiedys dałam na 30ml łyzeczke ale to były początki ale musiało być słodkie:szok::-D
Fiołkowa super Ci je!

reklama
Marcia - wiem, że te tabele na mm są tylko umowne, ale Kuba zjadał dokładnie taką porcję w 4 miesiącu, jaka była w tabeli Bebilonu pepti - 5x180 ml. Teraz w 5 miesiącu jest 5x210 ml, ale jak już pisałam, zjadł 4x. Ciekawe, czy mu tak zostanie gdy miną upały...
U niego nigdy nie było większych problemów z jedzeniem, w końcu z czegoś waży te 8 kg;-)

Do góry