reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

U nas smoczek jest czasami lubiany przez córcię, a czasami, aż nim wymiotuję, używamy Aventu.
Niektóre dzieci być może nie polubią smoczka, tak jak było z moim Dawidem :) w sumie się teraz cieszę, nie musiałam oduczać, a takie duże dzieci ze smoczkiem nie wyglądają za ładnie :p

reklama
Wczoraj byliśmy na wizycie u ortopedy :) bioderka w porządku, kolejna wizyta za 6 tyg, oraz na ponownym badaniu słuchu, niestety musimy powtórzyć badanie dokładniejsze :( coś może być nie tak ze słuchem, strasznie się boję, 12 maja mamy wizytę.
My też mamy powtórzyć badanie słuchu. A wy już miałyście drugie badanie?

Tak mieliśmy drugie badanie, w ten sam sposób był sprawdzany słuch co w szpitalu, z tym, że dostałam wyniki w postaci tabelek i słupków, lekarka powiedziała, że może słabiej słyszeć wysokie tony, także musimy powtórzyć badanie, tym razem córcia będzie miała podłączoną elektrodę do główki.
Pamiętaj aby wymęczyć synka, najlepiej jakby spał przy badaniu, bądź był spokojny, my spędziliśmy w poradni z 3 h, mała uparta nie chciała usnąć, wymęczyła się, aż w końcu się udało :) Kiedy wy macie badanie??

Caroline, my mamy 5 maja badanie. Prawe ucho jest do kontroli, bo nie wyszło badanie w szpitalu. Mam nadzieję, że było po prostu zatkane np wodami płodowymi... Adaś na rękach zasypia zwykle bez problemu (szczepienie prawie przespał ;-)), więc mam nadzieję że będzie grzeczny.

moja tez rano roześmiana i rozgadana :)
kurde, na spacer nie idziemy, bo leje :( może potem jakoś przestanie...

Candy- a ojciec dziecka?? trochę głupio z tym czekaniem ileś tam dni, jeśli ojciec dziecka pracuje, to mały powinien byc ubezpieczony na niego?? tak mi sie wydaje...

mój dziś szału dostaje , cofa mu sie mleko połyka i placze , a wstalismy raniutko

ionka on pracuje na umowę zlecenie i chyba ma ubezpieczenie a dokladnie sam nie wie musi spytać tylko kierowniczki nie ma , ciekawe co mu powie

dobra uciekam bo płacze ..

reklama
Madzia89 polecasz fiolet - chodzi tobie pewnie o potasnnadmanganianu ( kalii permanganas ) Lekarka kazała mi go używać i co - po 2 tygodniach nie ma poprawy, wręcz przeciwnie, po każdym potarciu tym małej jeszcze bardziej te krostki są czerwone. A efekt wysuszenia - troszkę wysusza ale nic nie pomaga i strasznie to wygląda. Łudziłam się, że to może rzeczywiście być trądzik ale te krostki są ewidentnie czerwone bez żadnych białych kropek w środku. Od wczoraj daje małej Bebilon Pepti ale podobno na poprawę trzeba czekać nawet tygodniami. a poza tym te mleczko jest tańsze niż zwykły Bebilon bo kupuje je na receptę a muszę karmić butelką bo niestety piersią nie mogłam karmić

Do góry