reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
hej dziewczyny
ja juz dawno nie pisalam ale czasu mi na wszystko brak wiec forum w odstawke poszlo

u nas generalnie juz jest ok. napoczatku troche cyrku bylo z dwojka ale juz sie unormowalo i fajnie jest miec dwa takie male brzdace :)
tym bardziej ze trafil nam sie bezroblemowy egzemlarz w postaci Magadaleny :)
Madzia je spi smieje sie rozglada , zaczela raczki juz wkladac sobie do buzi, slicznie lezy na brzuszku i rozklada sie wkolo i wogole jest ( tfu tfu ) cudownym dzieckiem, na dodatek sama usypia w lozeczku co wydawalo mi sie po Bartoszu rzecza poprostu niemozliwa :) to az sama przyjemnosc z takim dzieckiem czas spedzac

Magda jest generalnie kawal baby :sorry: pampersy 3 , ubranka 68 sa juz na nia w sam raz. W mame bedzie wysoka :)
Moze to glupio tak powiedziec ale ja z Bartkiem mialam kierat przez te pierwsze 3 miesiace, to byla meczarnia bo on wkolo wyl albo marudzil , nie polezal chwile sam, ja mialam poprostu serdecznie dosc, za to Magda jest poprostu cudna, lubi lezec poprostu wtulona i patrzec sie na mnie, albo sie rozgladac, albo trzyma mnie za palce i tak sobie lezy.

To sie pochwalilam Córa :) Ale wierzcie mi ja po Bartoszu bylam przygotowana na 3 miesieczna przeprawe a tu sie okazalo ze mozna cieszyc sie takim malenstwem bez zmeczenia i stresu. Bartek za to juz wydoroslal , chociaz dalej sie drze duzo i czesto haha
Ale dzis moj Syn na pytanie kim bedzie jak bedzie duzy odpowiedzial powaznie - Mamo ja bede PANEM DYREKTOREM :-):-):-) hahaha
nie wiem skad jemu to przyszlo do glowy, ja bylam przygotowana na strazaka albo policjanta a tu... haha
wiec widocznie moj syn od urodzenia ma cechy przywodcze ;-)

co do skazy tez mysle ze lekarze sporo przesadzaja, ja Magde kapie o 19, dluzej nie wytrzymuje, ja kapie sama bo malz sie wtedy starszakiem zajmuje

Boze a ja awanture z matką mam , ta wrzeszczy o tej godzinie przy małym , ten płacze , ja w końcu też co za nerwus z tej mojej matki , w pewnym momencie chcialam się ubrać i stąd wyjść tylko nie wiem gdzie bym poszła:(( szkoda gadać .....

ps. a właśnie on to połyka często spowrotem i płakusia :// wiec to raczej nie normalne jak twierdzi lekarka

Ostatnia edycja:
Boze a ja awanture z matką mam , ta wrzeszczy o tej godzinie przy małym , ten płacze , ja w końcu też co za nerwus z tej mojej matki , w pewnym momencie chcialam się ubrać i stąd wyjść tylko nie wiem gdzie bym poszła:(( szkoda gadać .....

ps. a właśnie on to połyka często spowrotem i płakusia :// wiec to raczej nie normalne jak twierdzi lekarka

mojej sie czasem tak ulewa, ale ona to wypluwa. i tylko taką minę trzaśnie przy tym, taką zniesmaczoną. w sumie nie dziwię się ;)
Candy- a może Miłosz tak płacze, bo nerwowa atmosfera w domu? bo kiedyś pisałaś, że często masz nieporozumienia z rodzicami :(
moja natychmiast wyczuwa zmianę nastroju.

Czy waszym dzieciaczkom po szczepieniu na gruźlicę, w szpitalu pojawił się strupek?
hej =)
u mnie właśnie dzisiaj pękła narośl taka po szczepionce na gruźlicę (spory guzek) i wypłynęła ropka, taka brzydka :baffled:
pielęgniarka i lekarka mówiły, że mają być jakieś kuleczki??? ale nam wypłynęła ropa, ale chyba wszystko ok, przemywam to teraz i czekam jak się zagoi,
ale stresowało mnie to :zawstydzona/y:
prawie 2,5 miesiąca to miała na rączce :zawstydzona/y:

Witajcie!

Strasznie dawno tu nie zaglądałam, ale po prostu nie miałam kiedy. Najpierw miałam przeboje z kupką, bo odkąd mała skończyła 6 tygodni, była co 2, 3 aż w końcu 5 dni przy czym się strasznie męczyła. Pediatra mówiła, że przesadzam i to bezresztkowe pochłanianie pokarmu, ale mała miała kolki i się straszliwie męczyła. Cały dzień i noc przeryczane. W końcu metodą prób i błędów doszłam do winowajcy. Lekarka zaleciła małej witaminę D w kapsułkach, a ta działa zaparciogennie, kiedy zaczęłam podawać co 3 dni, to i kupa jest codziennie, a dziecię uśmiechnięte. :tak:

Teraz od 3 dni natomiast pannicy odechciało się spania w dzień, chyba że na spacerze, a tak tylko bawić lub cysia, a ja tu sama od rana do wieczora, bo mój wychodzi o 10, a wraca po 23 i powoli na pyszczek padam. Wieczorem młoda jest tak zmęczona, że marudzi az uszy bolą. Raz podałam butlę i spała po niej 6godzin, ale boję się tak na stałe, chociaż moja mama mówi, że na wieczór lepiej butla, bo się wyśpimy, ale ja nie chcę, by mała miała nadwagę ani teraz ani w przyszłości - ja z tym walczyłam do 18 roku życia i chcę córce zaoszczędzić. Co prawda jest malutka, bo nawet lekarka odłożyła jej 1 z tych 2 szczepień w 6 tygodniu o miesiąc (dostała tylko WZW), bo mała miała wtedy niecałe 3,5kg, a takie dzieci ponoć kiepsko je znoszą. Tak więc jutro idziemy na szczepienie i zobaczymy. Teraz na szczęście usnęła w łóżeczku, może trochę pośpi. :tak:

ionka może i też dlatego ale nie zawsze jest tak nerwowo, ale z tym cofaniem mleka i płaczem to dziwne, a dziś do tego ryczy po kazdym karmieniu mówię ci padam na pysk... i teraz też płacze po jedzonku ojj

reklama
Do góry