reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej
moje dziecko dzisiaj mnie zaskoczyło. Spał od 20tej do UWAGA!!! 4 rano. Szok 8 godzin.
Ionka na problemy brzuszkowe bardzo polecam herbatke na trawienie hippa- jest super. Przemek po pobycie w szpitalu i antybiotyku miał problemy ze zrobieniem kupy i robił tylko raz dziennie. Po herbatce wzystko wróciło do normy i kupa jest przy kazdym karmieniu.

no fajnie, tylko moja nie lubi kopru włoskiego :/ w sumie sie jej nie dziwie- tez nie lubie anyzku ;) daje jej rumianek i pije chetnie :)

co do cycka- nie daje i jest nam z tym dobrze :) i nie mam zadnych wyrzutów :) i nie miałam ;)

reklama
ionka koper wloski to chyba nie jest to samo co anyz(?). Ja daje herbatke hipp koper wloski, tam nie ma anyzu tylko sam koper. Moja mala to lubi, ale ja jakos specjalnie nie widze zeby pomagal.

A my juz wrócilismy,smerfik wazy 3680 ładnie doktor mówiła przez 6dni przybrał 330g,w czwartek idziemy na badanie bioderek prywatnie bo normalnie to dopiero na wrzesnia.Zaliczylismy spacerek jest piekna pogoda.Teraz jestem padnieta,niewyspana.Smerfik zasypia,a ja sobie klikam.

ionka koper wloski to chyba nie jest to samo co anyz(?). Ja daje herbatke hipp koper wloski, tam nie ma anyzu tylko sam koper. Moja mala to lubi, ale ja jakos specjalnie nie widze zeby pomagal.

tez mam tą herbatkę koper włoski z hippa i dla mnie śmierdzi anyzkiem, fuj ;)
faktycznie to czysty koper- sprawdziłam na pudełku. w takim razie nie wiem ;)

Ja karmię tylko piersi i co drugi dzień zastanawiam się czy jej nie dokarmiać, w poniedziałek mam wizytę u pediatry i mam nadzieję że przytyła prawidłowo, bo jednak chciałabym karmić piersią. Szczerze mówiąc bałąm się trochę karmiania piersią, na początku było faktycznie trudno, ale teraz to dla mnie prawdziwa przyjemnośc:) Chociaż czasami jak mnie ciągnie za sutki to mi świeczki stają w oczach. Czasami jak Gabryska płacze przy karmieniu to myśle ze jest głodna i się nie najada, ale potem znowu śpi spokojnie, więc chyba nie jest głodna.
Też mam herbatkę z hippa, dawałąm jej ale jakoś nie widzę różnicy

Byliśmy dzisiaj u ortopedy prywatnie i okazuje się, że wszystko jest ok. z bioderkami Olka i żadnych majtek ortopedycznych nie musi nosić!!!! Tylko wyrzuciliśmy prawie 50zł na te majty i męczyliśmy dziecko, a i ja się też przy tym męczyłam.
Kupiłam dzisiaj małemu nosidło babybjork, bo naprawde nie moge nic zrobic w ciagu dnia. niby jest od 3,5kg i podobno dobre to nosidło, ale ortopeda powiedzial ze za jakies 2 m-ce o tym porozmawiamy://// a tak sie cieszylam ze wkoncu bede mogla przynajmniej zjesc o normalnych porach :(

ufff... a ja sie balam ze moj to jakis mega glodomor... Widze ze w porownaniu z Waszymi to w miare normalnie je :-)
Generalnie to zwykle 6 razy na dobe (czasem 7 ale raczej juz nie) po 130ml aczkolwiek zdarza sie coraz czesciej ze mu to jest malo i dorabiam mu jeszcze 30ml (ale nie zawsze wypija). Musimy przejsc na wieksza butelke bo w tych z Aventu malych miesci sie tylko 130ml :-D
A tak to pije w ciagu dnia tez wode i herbatke z koprem (ale to raczej raz dziennie). Dopajam go bo wydaje m isie ze wtedy sa mniejsze problem yz kupa.
Mojego mleka jest coraz mniej no i nie mam kiedy sciagac wiec generalnie to wypija okolo 30ml dziennie (a zaraz po wypiciu pije 100ml sztucznego).

Ciekawe jak tam Marcia... Oby wywolywanie przynioslo u niej od razu wiadomy skutek - na mnie nie podzialalo niestety.

a ja się martwie bo mój robił kupki po prawie każdym karmieniu a teraz nie robi cały dzień i noc i rano jak walnie to aż wypływa taka ilość ze szok!! myślicie że wszystko wporządku ???

reklama
Do góry