A próbowałaś ALANTAN zasypkę, nam bardzo pomogła, a uwierz mi pupa była czerwona bardzo.witajcie!!
dziewczyny bylam u lekarza i mlody wazy 5kg!:-) lekarka powiedziala ze bez sensu to dokarmianie butelka bo ladnie przybral, tylko ja to raczej ze wzgledu na siebie robilam bo bylam wykonczona jego wiszeniem na cycku, wprawdzie dzis spoko spal budzil sie jadl i znow spal, tylko 4 h urwal i w legowisku sie kimnal, ale staram sie zeby w lozeczku spal tylko czasem zasne przy karmieniu i tak wychodzi
a i mamy zmienic pieluchy bo wyspka na pupci caly czas trwa, raz wieksza raz mniejsza ale jest , ciekawe czy to pieluchy bo juz wszystko przetestowalam, a i schodzi tylko po bepanthenie, tylko on mala masc a kosztuje z 17 zl wiec troche szkoda....
reklama
Może spróbuj zasypkę Alantan?Dziewczyny co na odparzoną pupę???
Nie pomógł: bepanthen, maka ziemniaczana, sudocrem, krem nivea na odparzenia i tormentiol?
Pomocy bo walczymy juz tydzien
SylusiaSW
Kochająca:)
U mnie spisuje się właśnie Alantan krem lub Linomag maść, zreszta linomag stosuje po kazdej zmianie pieluszki i ani razu nie mieliśmy ostatnio prroblemu. Warto spróbować. Fajnie jest powietrzyć pupasa ...
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Witam.I znowu miałam zajefajna noc.Mój smerfik jakis niespokojny budził sie co 2godz na mleczko,potem nie mógł zasnoc i tak całą noc,dzisiaj tak samo płacze wniebogłosy i nawet powietrza nie mógł złapac.Teraz spi ciekawe na jak długo.A ja sobie sniadanko zjem i wypije mocną kawke.Pogoda taka sobie dlatego siedzimy w domu.
Emiosiempiec
Zaangażowana w BB
Mamusie powiedzcie mi bo małej wyszedł straszny trądzik na twarzy z krostkami czerwonymi i troszkę na główce. Lekarz powiedział że mam zmienić wodę i gotować taką z butelki oraz zmienić płyn do kąpieli ( Hippa ) na Emolium a wieczorem przemywać ten trądzik kalią ( taki fioletowy roztwór ) .A jeśli to nie pomoże to po tygodniu mam zmienić mleko ( obecnie używam Bebilonu ) na Bebilon pepti chociaż Zuzia do tej pory tolerowała to mleczko. a powiedzcie i też czy warto się męczyć dając małej cyca jeśli mam bardzo mało pokarmu ( góra 20ml na jeden raz ) czy lepiej dać sobie spokój. strasznie żałuje że nie mam więcej pokarmu bo bardzo chciałam karmić piersią a tu niestety tak wyszło...
k_aralajna
Fanka BB :)
U mnie spisuje się właśnie Alantan krem lub Linomag maść, zreszta linomag stosuje po kazdej zmianie pieluszki i ani razu nie mieliśmy ostatnio prroblemu. Warto spróbować. Fajnie jest powietrzyć pupasa ...
linomag nie pomogl, alantanu nie stosowalam, tylko ze u nas ten bepanthen pomaga, ja raczej cchialabym wiedziec skad te odparzenia??
A u nas nadal jest wysypka:-( coraz wiecej pojawilo sie krostek na twarzy no i naszyjce zaczelo sie pojawiac!! Wklejam zdjecia bo moze wy mialyscie podobne problemy skorne bo nie wiem jak pomoc malej a wizyta u pediatry w nastepnym tygodniu dopiero to sa 2 rodzaje krostek: jedne na czole taka drobna kaszka z delikatnymi bialymi czubkami a drugie na poliku sa czerwone ropne i zaognione:-( na szczescie mala to nie swedzi ani te nie ma szorstkiej skory wiec zastanawiam sie jak wyglada ten tradzik niemowlecy?? czy w 3tyg moze go przechodzic i jak szybko mija na skaze to raczej nie wyglada ale juz wyeliminowalam nabial z diety - tak na wszelki wypadek ale nadal zero poprawy wysypka juz jest 5 dzien..jak macie pomysly jak pomoc jej sie pozbyc bede wdzieczna
A ile twoja Zuzia ma tygodni?? Bo u nas tez sa czerowne krosty na buziulcei i zastanawiams ie czy to tradzik!! A uzywam juz oilatum do kapieli, przemywam woda z buelki przegotowana zawsze buzie i karmie cycem wiec ewentalnej alergii szukam gdzies indziej:/Mamusie powiedzcie mi bo małej wyszedł straszny trądzik na twarzy z krostkami czerwonymi i troszkę na główce. Lekarz powiedział że mam zmienić wodę i gotować taką z butelki oraz zmienić płyn do kąpieli ( Hippa ) na Emolium a wieczorem przemywać ten trądzik kalią ( taki fioletowy roztwór ) .A jeśli to nie pomoże to po tygodniu mam zmienić mleko ( obecnie używam Bebilonu ) na Bebilon pepti chociaż Zuzia do tej pory tolerowała to mleczko. a powiedzcie i też czy warto się męczyć dając małej cyca jeśli mam bardzo mało pokarmu ( góra 20ml na jeden raz ) czy lepiej dać sobie spokój. strasznie żałuje że nie mam więcej pokarmu bo bardzo chciałam karmić piersią a tu niestety tak wyszło...
reklama
Dziewczyny mój mały tez ma takie krostki jak była u nas pani doktor na wizycie to mówiła że mogę takie być i że same zejdą, podobno mogą one być od naszych hormonów które nie wróciły jeszcze do normy, coś tam tez wspominała o rumieniu noworodków. Ja używam do kąpieli balneum i pomału mu schodzą.
A tak w ogóle to witam Was.
A tak w ogóle to witam Was.