reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
No jak mała zaczyna " bręczeć " i wypluwa butlę to też ją podnoszę by jej się odbiło i potem zaczyna pić ale po chwili znowu zaczyna swoje wariacje. Bąki to ma co chwila nie mówiąc już o kupkach a raczej MEGA KUPACH ;) i dziwacznych dźwiękach, które wydaje podczas wypróżniania się :) ważne że kolki ją nie dopadły chociaż słyszałam, że pojawiają się między 6 tygodniem. Mała potrafi co 2-3 h " wydoić " 120-130 ml więc widzę, że apetytu wilczego nie ma bo wasze maleństwa też tyle wypijają :)

Rany, dziewczyny ja już nie wiem, co robić:no: Od mniej więcej 1,5 tygodnia Kuba w ogóle nie śpi mi w dzień, może maksymalnie godzinę. Cały czas by jadł, a ja karmię go z butelki raz moim odciągniętym, a raz mieszanką. Odciągam po ok 140-170 ml i on to wszystko wypija, a karmienia mieszanką to ok 135 ml. I on by ciągle jadł. A spać nie chce, jak zasypia przy karmieniu, to odłożony do łóżeczka budzi się po 15-20 minutach i krzyczy. Ja ostatnio nie mam czasu obiadu zrobić ani nawet wziąć porządnego prysznica, bo on non stop krzyczy:no: Jak jest na rękach, to nie, tylko w łóżku. Więc to raczej nie bóle brzucha, tylko jakieś marudzenie. Wieczorem zasypia ok 21 i śpi do ok 2-3 w nocy. Potem kolejna pobudka jest ok 6 rano i od tej pory nie ma spania ani dla niego ani dla mnie.
Mnie głowa boli non stop i jestem coraz bardziej zmęczona. Nie wiem, co robić:no::no::no:

Rany, dziewczyny ja już nie wiem, co robić:no: Od mniej więcej 1,5 tygodnia Kuba w ogóle nie śpi mi w dzień, może maksymalnie godzinę. Cały czas by jadł, a ja karmię go z butelki raz moim odciągniętym, a raz mieszanką. Odciągam po ok 140-170 ml i on to wszystko wypija, a karmienia mieszanką to ok 135 ml. I on by ciągle jadł. A spać nie chce, jak zasypia przy karmieniu, to odłożony do łóżeczka budzi się po 15-20 minutach i krzyczy. Ja ostatnio nie mam czasu obiadu zrobić ani nawet wziąć porządnego prysznica, bo on non stop krzyczy:no: Jak jest na rękach, to nie, tylko w łóżku. Więc to raczej nie bóle brzucha, tylko jakieś marudzenie. Wieczorem zasypia ok 21 i śpi do ok 2-3 w nocy. Potem kolejna pobudka jest ok 6 rano i od tej pory nie ma spania ani dla niego ani dla mnie.
Mnie głowa boli non stop i jestem coraz bardziej zmęczona. Nie wiem, co robić:no::no::no:

mój dzis ma taki dzien... od 5 rano nie spi wiec go mój J na spacer o 15stej wzial i jeszcze nie wrocili. fiołkowa współczuje :baffled: w dodatku tyle Twój Kubuś je :szok::szok::szok: a ja myslalam ze o moj Miki jest zarłok :sorry2:

ja pikole dziewczyny to ciężko zajebiście, nie wyobrażam sobie jak bardzo, nasz mały jak w dzień nie śpi to maksymalnie z 1,5 godzinki z rana i wieczorem po kąpieli z godzinkę i wtedy jest tak wykończony że chwila zabawy ze smoczkiem i śpi. ale cały dzień? kurde że też te maluchy mają tyle energii

reklama
Nogi to ja mam jeszcze po ciąży spuchnięte. Same stopy już przestały, ale od kostek w do łydek... Muszę się w końcu poradzić lekarza, bo to chyba przesada:baffled:

Do góry