reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a i w ciazy przytylam 12 kg...ale przed ciąza przytylam 10kg... poznalam mojego K to wazylam 68 kg potem jak sie z nim wyprowadzilam na zadupie (czyt. wies) przytylam do 85kg w ciagu 4 miesiacy... :/ potem zaszlam w ciaze pierwsza przytylam 14 kg potem po porodzie schudlam 16 i w kilka miesiecy przytylam 13 kg i zaszlam w druga ciaze i tak oto sie kula 100 kg wagi hahahanie to jest raczej tragizm a nie komiks....porażka

reklama
witajcie marcowe mamusie. Moja Zuzia ma 1 miesiąc i 3 dni.Od jakiegoś tygodnia podczas karmienia ( butelką, bo miałam za mało pokarmu ) mała ciągle się wierci i szarpie butelkę. Bardzo ciężko ją uśpić, bo cały czas się przeciąga i " rzuca się ". Najgorsze jest jednak to, iż podczas snu, jakieś pół godziny przed obudzeniem " wariuje " tak przez sen - wierci się, spina, prostuje i kwiczy, po czym na kilka minut znowu śpi " jak zabita ". Nie wiem czy to normalne zachowanie dziecka. Może któreś z waszych maleństw ma podobne zachowanie?

jak sie wierci podczas karmienia (lapie butle i zaraz krzyk lub wypluwa) to sprobuj go podniesc do pionu i pomoc mu odbic. moj czasami szarpie tez bez powodu. do tego od kilku dni po zjedzeniu swojej porcji (120ml) krzyczy ze niby chce jeszcze, a jak mu chce dac butle to wrzask jeszcze wiekszy, ze mu wciskam - i wez tu zrozum dziecko.
a to spinanie przed obudzeniem to moga byc baki lub probuje robic kupe - moj zaczyna je puszczac jak ma sie budzic i przewaznie kilkanascie minut przed obudzeniem juz sie wierci

dzieki bogu ze ktos wymyslil elektoniczne hustawki! ratuje mi ona zycie :)

Czarnuszka ja z przed ciąży mam 18 kg :D plus z 7 więc 25 jak nic :) 30 kg dużo ale jeśli się chce można :) Ja przed ciążą schudłam 23 w pół roku, dieta plus ćwiczenia :) polecam Vitalię :) fajna stronka i można się motywować, ja na razie nie odchudzam się ponieważ karmię, a w mojej diecie podstawa to warzywa, a z warzyw mało co mogę, także jeszcze poczekam troszkę :) ćwiczyć zacznę za tydzień :)
a ile płaciłas za diete na tej stronie vitalii??

Marela ja mialam identycznie.Moj mały wyjada ze mnie wszystko.Mleka mam duzo.Ale sądze ze jest ono mało kaloryczne albo coś,wydaje mi sie ,ze jest ono strasznie wodniste.Dlatego przed snem,karmie malego cycem a pozniej dopajam jescze flaszką,bo się na prawde nie dalo_On przez 4 godziny potrafil jesc z przerwami 10-15 minutowymi ,wkladal sobie buzki do raczki,zloscil itp.JA zamierzam dawac mleko raz dziennie przed snem.

no tak dziewczyny rozumiem was:tak: ciekawe ze to wszystko chlopcy tacy zarloczni:-D:-D:-D

jak wczoraj moj wisial na cycku od 20 do 23 to tez w koncu podalam butelke,przynamniej sie wyspalam:-) bo spal od 12 do 6 :-):-):-)

Czarnuszka to kiedy zaczynamy ?:D Ja na pewno chciałabym pokarmić tym co mam w cycach, chociaż jest nie dużo do 3 miesiąca :) ale zobaczymy jak to będzie :)
Ja tez tak chce karmic. Wiec mozemy założyc nowe forum dla odchudzających się. Bedziemy tam wpisywac co zjadłysmy danego dnia i ile i bedziemy pilnowac jedna drugiej zeby nie było grzeszków :) . Mozna tam zwierzac sie ze swoich przepisow. I narazie poki karmimy to nasze "odchudzanie" zeby sie opierało tylko na zdrowym jedzeniu, bez slodyczy, tlustego, smazonego itp.

witam

tez trzymam kciuki za marcie:tak: ale wywolaja i bedzie po juz po, a kiedy dokladnie poszla do szpitala??

witajcie marcowe mamusie. Moja Zuzia ma 1 miesiąc i 3 dni.Od jakiegoś tygodnia podczas karmienia ( butelką, bo miałam za mało pokarmu ) mała ciągle się wierci i szarpie butelkę. Bardzo ciężko ją uśpić, bo cały czas się przeciąga i " rzuca się ". Najgorsze jest jednak to, iż podczas snu, jakieś pół godziny przed obudzeniem " wariuje " tak przez sen - wierci się, spina, prostuje i kwiczy, po czym na kilka minut znowu śpi " jak zabita ". Nie wiem czy to normalne zachowanie dziecka. Może któreś z waszych maleństw ma podobne zachowanie?

moj chociaz karmie piersia ma to samo, to gazy, tak jak pisze peperka sposobem jest odbijanie dziecka, ja robie to nawet kilka razy w czasie karmienia, za kazdym razem kiedy widze takie objawy:tak:

edit: przeczytalm wiadomosc od marcii, trzymam kciuki!!!

Ostatnia edycja:
dziewczyny a ja mam problem, dokladnie jest to problem z nadgarstkiem, lewym, nie wiem czy od podnoszenia pawelka czy od spania na nim podczas karmienia:baffled: ale boli jak cholera i jakby cos tam przeskoczylo, wiecie moze co mi jest? bo chyba musze do lekarza isc tylko jak to zrobic:-D

Czarnuszka na początek wyznacz sobie mniejsze cele np.zejść do 90kilo.Będzie Ci łatwiej niż zadręczając się myśląc o 30kilo..ja odchudzając się śmigałam na forum dla puszystych i tam dziewczyny bardzo wspierają.polecam.

reklama
Peperka-120?Ile ma tygodni?Bo moja wypija 90-120co 2 godziny i zastanawiam się czy nie przesadza.Ma 5tygodni dopiero.
Ojj...przecież widać na suwaczku;)

Ostatnia edycja:
Do góry