karlajna- podałam bo 20 -30 min wyjadał jednego cycka potem 2 min przerwy i drugi cycek znowu 2 min przerwy i usta znowu chodziły i rzucał się na cycki, wkładał piąstki do buzi, smoczka wypluwał i płacz oczywiście . Dawałam mu na kilka minut jeszcze pierwszy cycek i po chwili drugi podyndał po ok 5 min i napewno wyssał wszystko . Jak juz nie było nic - to puszczał i łapał zaczynał plakać - normalnie rzucał się na cycki jakbym go głodziła :-( aż całą głowką trząsł. Wczoraj np. zrobiłam mu 90 ml to wypił 25 ml tylko dziś w takim razie 30 ml a tem wydudnił całośc to dorobiłam jeszcze 30 ml tez wydoił ale juz wiecej nie dawałam. Zapytam polożnej jak przyjdzie . Mojemu sie nie odbija ile razy bym go nie podniosła - dopiero po tym modyfikowanym odbiło mu się, prawie nie ulewa - może kilka razy mu się zdażyło więc chyba jednak go głodziłam, kolek <odpukać > nie mamy tylko wzdęcia no i bedąc na cycku tylko robił kupe raz na 1- 2 dni . Jak dziś wypił poszedł sobie grzeczniutko spać a wcześniej jeszcze poleżał - normalnie jakby nie moje dziecko.
Ja byłam i jestem przeciwniczką dokarmiania ale czułam się jakbym go głodziła a najgorszy był ten płacz i rzucanie się na cycki.W końcu zasypiał z bezsilności :-( a do mnie głupiej nie odcierało że dziecko moze być głodne. Napewno będę dawać tylko w kryzysowych sytuacjach tzn. 1- 2 razy dziennie i w nocy moje mu wystarcza więc luzik.
Ale możliwe że mam to dziedziczne- bo cycki mamy wszyscy w rodzinie jak donice a mleko jakieś kiepskie -bo i mnie i siostre mama dokarmiała. A pokarm jej sam zanikł bez zadnych problemów. A ja muszę mieć ok - 1 h przerwy żebym mi się nowe zrobiło a tak po 20 min to nie zdąże naprodukować tyle. Albo moj to ogromny głodomorek, albo ja mam jakiś mało sycący pokarm.
Ionka- moj puszcza bąki po moim - to co mam mleko zmienić :-)? no w sumie już zaczełam go dokarmiać innym.
Marela ja mialam identycznie.Moj mały wyjada ze mnie wszystko.Mleka mam duzo.Ale sądze ze jest ono mało kaloryczne albo coś,wydaje mi sie ,ze jest ono strasznie wodniste.Dlatego przed snem,karmie malego cycem a pozniej dopajam jescze flaszką,bo się na prawde nie daln przez 4 godziny potrafil jesc z przerwami 10-15 minutowymi ,wkladal sobie buzki do raczki,zloscil itp.JA zamierzam dawac mleko raz dziennie przed snem.