reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć mamuśki!;-)

Mały drzemie więc po całym dniu prania i prasowania pieluch itd mam chwile dla siebie:-) Niestety nasz Bąbelek nie może mieć pampersików. Miał dosłownie czerwonego pampersa na skórze :-( płakał przy kazdej zmianie itd. Teraz wkładam do pampersa pieluche tetrową i smaruje Alantanem. Jest o niebo lepiej po tygodniu takiej kuracji.

Jeśli chodzi o mleczko to ja tylko piersia karmie ale o 12 w nocy walne małemu buteleczke Bebika 1 i mały śpi pięknie 6-7 godzinek. Tylko ten jeden raz na dobe daje takie mleczko ale widze ze jest wypoczęty i ja też. Bałam sie że bedzie miał problemy z brzuszkiem ale dzięki Bogu jest ok.

Współczuje wam problemów ze skóra waszych dzieciaczków. moniskaBe biedne twoje malenstwo..ale dobrze że już macie diagnoze to wiesz co teraz trzeba konkretnie zrobić:tak:
Tabasia dużo sił życze!! nasz mały miał przez dwa dni ciezsze dni i myslałam ze ogłupieje a co dopiero w takiej sytuacji :-(

reklama
Cześć mamuśki!;-)

Mały drzemie więc po całym dniu prania i prasowania pieluch itd mam chwile dla siebie:-) Niestety nasz Bąbelek nie może mieć pampersików. Miał dosłownie czerwonego pampersa na skórze :-( płakał przy kazdej zmianie itd. Teraz wkładam do pampersa pieluche tetrową i smaruje Alantanem. Jest o niebo lepiej po tygodniu takiej kuracji.

Jeśli chodzi o mleczko to ja tylko piersia karmie ale o 12 w nocy walne małemu buteleczke Bebika 1 i mały śpi pięknie 6-7 godzinek. Tylko ten jeden raz na dobe daje takie mleczko ale widze ze jest wypoczęty i ja też. Bałam sie że bedzie miał problemy z brzuszkiem ale dzięki Bogu jest ok.

Współczuje wam problemów ze skóra waszych dzieciaczków. moniskaBe biedne twoje malenstwo..ale dobrze że już macie diagnoze to wiesz co teraz trzeba konkretnie zrobić:tak:
Tabasia dużo sił życze!! nasz mały miał przez dwa dni ciezsze dni i myslałam ze ogłupieje a co dopiero w takiej sytuacji :-(

patinka a nie próbowałaś różnych pampersów? pewnie to strasznie trudne z pieluszkami tetrowymi , chociaż kiedyś nasze mamy tylko tak funkcjonowały

a czemu idziecie do okulisty?? coś nie tak ma z oczkami??

Już w szpitalu dostawała gentamycynę, bo ropiały....przy wypisie dostałam receptę na krople i zalecenie, że jeśli po 4 tygodniach nie przejdzie lub powróci to do okulisty:baffled:w sobotę zaropiało jedno oczko...teraz nie ma nic, ale wolę się upewnić, czy jest ok, niż ryzykować:tak::tak::tak::tak::tak:

yra245 a u kogo zamawiałaś?

Ostatnia edycja:
hej u nas tez nie za wesolo od wczoraj caly dzien i dzisiaj nie robila kupy i chyba brzusio boli bo placze dosc czesto nic nie pomaga ,robilam masaz ,oklady cieple ,smarowanie mascia ,i kupy jak nie bylo tak nie ma ,pospi 5 minut i placz .
dostaje od soboty mleko humane ale tylko 1-albo 2 w nocy tz wieczorem bo z cycow sie nie najada i teraz zas sie zaczyna

nie dam mleka to placze bo glodna ,dam to kupy nie moze zrobic a kupilam mleko takie specjalne do dokarmiania jak sie karmi piersia i zas nic .
Teraz lulua na raczkach i tak o 22 idziemy kapciu moze cos pomoze i jeszcze dzisiaj bedzie kupa:tak:i brzusio przestanie bolec :tak:
jutro idziemy do pediatry na wazenie i moze da cos na wlasnie takie fazy jak kupy nie moze zrobic moze jakies czopki na bol brzucha nie wiem juz sama :baffled:

Ja mysle ze nie ma co tak sie bac tych masci sterydowych, nic sie dziecku nie stanie jezeli sie jej uzywa przez krotki czas. Bez przesady.
Skazy wspolczuje. Mojej kolezanki dziecko mialo skaze to ona nawet wedlin nie jadla tylko mieso piekla bo w wedlinach tych sklepowych tez jest jakies bialko...

Moja Mloda tfu tfu cale szczescie bezproblemowa. Wiecie ze ja z moim pierwszym dzieckiem przeszlam chyba wszystko od kolek przez wysypki po bolace brzuchy i mega diete i teraz to mi jakos az czasami trudno uwierzyc ze dziecko moze byc takie slodkie i proste w obsludze jak Magda. No oczywiscie miewa tez gorsze dni, nie chce spac w dzien ale generalnie to dzien do nocy jezeli chodzi o to jaki byl jej starszy brat.

A tak swoja droga to jak czytam co piszecie i jak patrze na moja dwojke tak roznych dzieci to mysle ze poprostu czasami te problemy brzuszkowo kolkowe zaleza od dziecka nie od tego ze sie samemu cos zle robi i poprostu to mija wkoncu. Ja przy Bartku nie jadlam prawie nic, dawalam mu rozne specyfiki herbatki, kropelki , masaze i inne a i tak brzuch go bolal, kolki mial i wogole buzie pilowal od rana do wieczora a z Magda nic nie robie i nic jej nie jest.

Ostatnia edycja:
dziewczyny tez tak macie ze jak dziecko placze to sie robi takie bardzo czerwone az nieraz po sine jak tak mocno placze .
Albo jak nieraz spi to nie widze czy oddycha i ja dotykam i zawsze mam serce w gardle bo nieraz sie reaguje od razu tylko po chwilce a mi ta chwilka wydaje sie wiecznoscia i z nerwow i strachu az mi sie tak slabo i goraco robi ma takie zimne raczki tylko jak u mnie na brzchu spi to ma cieple i policzki tez ma zimne i czesto mi sie wydaje ze ma jakies jakby zapadniete ciemiaczko a czytalam o tym ze jak zapadniete to odwodnione dziecko a niby siku robi i jakos mam dola i stalam sie strasznie strachliwa i glupie mysli mnie nieraz nachodza nawet nie pisze jakie bo na sama mysl jest mi slabo

kamikaa ja tez czasami mam takie akcje, szczegolnie wieczorami mnie jakies takie leki o moje dzieci nachodza, chociaz zadko, jak Bartek byl malutki to mialam zdecydowanie czesciej i tez w tym necie czytalam i roznych rzeczy sie doszukiwalam
moja jak napisalam powyzej ,raczej bezrpoblemowa, ona praktycznie nie placze, marudzi jedynie

reklama
Do góry