SylusiaSW
Kochająca:)
Sylusia wiesz co mnie zastanawia???
Ze jemu ta wysypka schodzi po oilatum (kremie), a nie po masciach sterydowych... I poprawilo sie juz po 2 dniach.
Sama juz nie wiem o co chodzi Zaczelismy sie z mezem zastanawiac, ze moze to jednak infacol go uczulil. Ale tak bardzo??? Chociaz wiekszosc objawow wskazywaloby na skaze.
Teraz pije Nutramigen, ale ciagle nim pluje, ulewa wrecz chlusta, stracil apetyt :-( Karmienie jest koszmarem :-( Nie wiem co robic, czy probowac inne mleko, czy wrocic do starego i upewnic sie, ze to skaza na 100%...
Mysz1978 a jak Twoj Synek znosil Nutramigen???
Słuchaj a może to alergia kontaktowa tez wchodzi w gre? Oilatum może łagodzi objawy... ale nie bój sie też maści sterydowych bo przez krótki czas nic małemu nie zrobią. Poza tym te sterydy stosowane w maściach sa delikatne. My stosowałyśmy parę razy różne maści przy starszej córce ale to dopiero jak zwykłe nie dawały rady. Pisałam Ci wcześniej że teraz jak maluchę wysypało prawdopodobnie po moim dezodorancie na buźce to używłyśmy 2 razy dziennie Clotrimazolum - to bez recepty ( stosuje się tez jak są stany zapalne narządów płciowych zewnętrznych).Ładnie zlagodzilo i skóra nie była taka zaogniona
Kamikaa nie przejmuj się jak przy 1 córci ( teraz też czasem) miałam takie schizki i nasłuchiwałam czy oddycha. A zimne rączki to standard bo maluszki maja słabsze krążenie.