Dziewczyny, jak się zmienia mleko modyfikowane na inne? Pół na pół na początek, czy mogę dać od razu całą? Bo do tej pory dokarmiałam Nan-em, ale Kubek tak stęka przez sen, że nie wiem, czy nie ma po tym wzdęć. Chociaż niby kupki normalne robi i bąki też puszcza. Ale wolę spróbować zmienić, zobaczymy czy pomoże.
reklama
ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
Przy zmianie należy najpierw mieszać pół na pół i stopniowo przejść na inne mleko, jak zmieniałam było to dosłownie pół na pół kilka butelek później było same Bebiko.
Malutka robi dzisiaj kupki ze śluzem i niestrawionym mlekiem koloru żółtego, co to może oznaczać? Dwa razy dzisiaj zrobiła, ale bardzo małą ilość.
Malutka robi dzisiaj kupki ze śluzem i niestrawionym mlekiem koloru żółtego, co to może oznaczać? Dwa razy dzisiaj zrobiła, ale bardzo małą ilość.
mysz1978
Fanka BB :)
co do mleka w lodowce to ja slyszalam ze do 48 godzin tylko. Jak trzymalam wiecej to skwasnialo jakby - ta kwygladalo jak kwasne jak je wylewalam. Teraz staram sie trzymac nie dluzej niz dobe na wszelki wypadek.
moniSkaBe - wspolczuje tej skazy... Moj starszy synek mial podejrzenie, no ale ja go nie kamrilam piersia - po Bebiku mial mnostwo uczulen roznych, potem po Nan tez, po Nan H.A. tez i przeszlismy na Nutramigen - pil przez rok choc to mlek osmierdzi niesmaowicie..
Adas odpukac ma skore w lepszym stanie niz jego bra - tylko potowki mu sie robia.
moniSkaBe - wspolczuje tej skazy... Moj starszy synek mial podejrzenie, no ale ja go nie kamrilam piersia - po Bebiku mial mnostwo uczulen roznych, potem po Nan tez, po Nan H.A. tez i przeszlismy na Nutramigen - pil przez rok choc to mlek osmierdzi niesmaowicie..
Adas odpukac ma skore w lepszym stanie niz jego bra - tylko potowki mu sie robia.
Dzięki za poradę :-) Ja też kupiłam Bebiko, mam nadzieję, że Kuba przestanie stękać, bo śmiejemy się z M, że trzeba do niego wezwać egzorcystę;-)Przy zmianie należy najpierw mieszać pół na pół i stopniowo przejść na inne mleko, jak zmieniałam było to dosłownie pół na pół kilka butelek później było same Bebiko.
A co do kupki, to czytałam gdzieś, że jeśli śluz zdarzy się sporadycznie, to nic złego się nie dzieje.
Czarnuszka88
Mama Sebiego i Cristiano
moni skaza to znaczy uczulenie na białko. dlatego nie mozna jesc produktow mlecznych jak sie karmi cycem.no... okazalo sie ze mamy skaze. ale na co to mi nie powiedziala.
kazala odstawic produkty mleczne, jajka, ryby. dostalismy masc do smarowania na dzien i jakas sterydowa na noc, ale tylko do momentu az nastapi poprawa, potem ja odstawic.
aa.. no i jeszcze parafina do kapieli.
po tygodniu diety mam wprowadzic jogurt i obserwowac.
a tak w ogole to dzisiaj juz jest o niebo lepiej. w sobote bylo strasznie. i chyba go to swedzialo bo sie podrapal az do krwi.
- po szczepieniu moze byc takie cos szczegolnie po szczepieniu na gruzliceWłasnie sie zastanawiałam czemu slad po szczepieniu została taka kulka i jest w srodku ropa czy to jest dobrze?
- a ja znowu gdzies czytalam ze w lodowce 3 dni a w temperaturze pokojowej 24h.....co do mleka w lodowce to ja slyszalam ze do 48 godzin tylko. Jak trzymalam wiecej to skwasnialo jakby - ta kwygladalo jak kwasne jak je wylewalam. Teraz staram sie trzymac nie dluzej niz dobe na wszelki wypadek.
SylusiaSW
Kochająca:)
Monika skaza jest białkowa... tzn na białko mleka, dodatkowo najczęściej uczula wtedy białko jajka. Po około 1 roku najczęściej przemija.no... okazalo sie ze mamy skaze. ale na co to mi nie powiedziala.
kazala odstawic produkty mleczne, jajka, ryby. dostalismy masc do smarowania na dzien i jakas sterydowa na noc, ale tylko do momentu az nastapi poprawa, potem ja odstawic.
aa.. no i jeszcze parafina do kapieli.
po tygodniu diety mam wprowadzic jogurt i obserwowac.
a tak w ogole to dzisiaj juz jest o niebo lepiej. w sobote bylo strasznie. i chyba go to swedzialo bo sie podrapal az do krwi.
Uważaj tylko na parafinę bo często dzieci ze skazą źle ją tolerują ...
Na swedzenie dobra jest jednak stara kąpiel w krochmalu!
Współczuję bo to samo przeżywałam 4 lata temu... było strasznie...mała była tak zsypana że nie mogła lężeć na plecahc bo wiła się jak węgorz... miała alergię na biało mleka, plus ryby, jaja, czekoladę, i Uwaga !!! Jabłko, Koper i Piertuszkę! Byłam na ścisłej diecie, miałyśmy kilka razy maści sterydowe i im podobne, wymioty były związane z podrażnionym żołądkiem a co za tym idzie mała dostała refluks ( leczy się takim niby syropem)... Kochana jak go karmisz? Napisz! I pamiętaj że nie wolno takiej podrażnionej skórki przegrzewać bo wtedy bardziej swędzi:-(Hej,
Ja tylko na sekundke, u nas bardzo zle, juz nie wiadomo czy to skaza czy cos innego, w piatek myslalam, ze wyladujemy w szpitalu u jakiegos pediatry, bo tu normalnie nie ma takich lekarzy, a ci lekarze do ktorych chodzimy gowno wiedza (jedna zapisala masc na sterydach i nawet mnie o tym nie poinformowala! oczywiscie nie wykupilam tego swinstwa!). W czwartek wysypalo go na calym ciele, oprocz nozek. Bardzo swedzialo, a moze bolalo, bo darl sie w nieboglosy, ale jak mu posmarowalam to sie uspokoil. Mamy zmienione mleko, po ktorym wysypka schodzi (a moze raczej po oilatum kremie ? juz nie wiemy), ale Maly ciagle ulewa i wymiotuje Ja jestem u kresu wyczerpania psychicznego i fizycznego... Serce mi peka i dol straszny z bezsilnosci ((
Odezwe sie jak to wszystko ogarne i mu sie poprawi...
k_aralajna
Fanka BB :)
moj tez ma krostki ale mam nadzieje ze to tradzik bo po spacerze prawie nie widac ;-)
a wczoraj dałam pierwszy raz butle - zjadł 25 ml a dziś wszamał juz 60 ml oczywiscie po oproznieniu obu moich cyckow i teraz spi tzn prawie cały dzien spi wiec nocka chyba bedzie wesoła - bo do tej pory to noce mi super przesypiał , no i chyba bede go jednak dokarmiac bo widac ze dziecko glodne bylo.
a czemu podalas modyfikowane?? pytam bo tez podalam za rada pediatry a potem polozna odradzila plakal?? bo ta polozna powiedziala ze dziecko zje kazda ilosc mleka modyfikowanego i ze jesli przyrost wagi jest ok to nie dawac mleka a te placze przy karmieniu to gazy, daje infacol, odbijam go czesto i jest juz o niebo lepiej
a puszka mleka mod czeka na gorsze czasy;-)
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Sylusia wiesz co mnie zastanawia???
Ze jemu ta wysypka schodzi po oilatum (kremie), a nie po masciach sterydowych... I poprawilo sie juz po 2 dniach.
Sama juz nie wiem o co chodzi Zaczelismy sie z mezem zastanawiac, ze moze to jednak infacol go uczulil. Ale tak bardzo??? Chociaz wiekszosc objawow wskazywaloby na skaze.
Teraz pije Nutramigen, ale ciagle nim pluje, ulewa wrecz chlusta, stracil apetyt :-( Karmienie jest koszmarem :-( Nie wiem co robic, czy probowac inne mleko, czy wrocic do starego i upewnic sie, ze to skaza na 100%...
Mysz1978 a jak Twoj Synek znosil Nutramigen???
Ze jemu ta wysypka schodzi po oilatum (kremie), a nie po masciach sterydowych... I poprawilo sie juz po 2 dniach.
Sama juz nie wiem o co chodzi Zaczelismy sie z mezem zastanawiac, ze moze to jednak infacol go uczulil. Ale tak bardzo??? Chociaz wiekszosc objawow wskazywaloby na skaze.
Teraz pije Nutramigen, ale ciagle nim pluje, ulewa wrecz chlusta, stracil apetyt :-( Karmienie jest koszmarem :-( Nie wiem co robic, czy probowac inne mleko, czy wrocic do starego i upewnic sie, ze to skaza na 100%...
Mysz1978 a jak Twoj Synek znosil Nutramigen???
reklama
Y
yra245
Gość
a wiecie dziewczyny dziś odebrałam zamówione przez allegro zdjęcia, 200 sztuk z paczką za 46 zł i muszę powiedzieć jestem bardzo zadowolona, tym bardziej, że u nas w mieście jedna sztuka prawie 50 gr i czeka się 3 dni robocze a tu na następny dzień paczka .