reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Własnie sie zastanawiałam czemu slad po szczepieniu została taka kulka i jest w srodku ropa czy to jest dobrze?

Jeśli chodzi o szczepienie na gruźlicę na rączce to właśnie tak ma się dziać. Może ropieć, potem jakby skórka schodzi, może się robić strupek. Trzeba uważać żeby tego nie namaczać, nie wyciskać , nie drapać. Samo się zagoi ale może to trochę trwać.

A i czy możecie mi podpowiedzieć- wiem że już o tym było ale nie mogę znzleźć. Ile można trzymać odciągniete mleko w lodówce? W necie jest rozbieżność od 18 godzin do 5 dni i nie wiem sama.

Ostatnia edycja:
Tabasia współczuję:-( Myślę że to alergia pokarmowa. Jeśli chodzi o maści sterydowe to na pewno trzeba je pod kontrolą lekarza stosować. Są też takie co działają jak sterydowe ale ich nie zawierają- u nas to Elidel i protopic czy jakoś tak. Moja siostra stosuje je u dzieciaków z AZS.
Kasia Elidel ponoc po 2 roku zycia... Ja tez sadze, ze to alergia pokarmowa... Echhh za niedlugo osiwieje jak tak dalej pojdzie :-(

ojj, Tabasia, wspólczuję :( zastanów się nad ta maścią na sterydach, bo może faktycznie niezbędna? czytałam, że mozna taka maść stosować do 5 dni raz dziennie.

Tabasia, a czemu tak się boisz sterydów?

Po pierwsze wkurzyl mnie fakt, ze ten babsztyl wypisujac recepte nie poinformowal mnie, ze to sa masci sterydowe! :wściekła/y: Po prostu nie chce ich stosowac na tak malym dziecku. Do tego kazala go smarowac 3 razy dziennie przez tydzien :angry:
A teraz najlepsze - smaruje go oilatum i wysypka schodzi! Wiec? Dobrze, ze nie kupilam tych masci.
W tej Irlandii to same konowaly siedza :crazy:

A co piszą??? Bo ja jakoś nie mogłam nic w necie znaleźć. My idziemy jutro do lixmedu prywatnie do dr latalskiego (czytałam w necie ze jest dobry)

Już znalazłam w necie co o nim piszą... Czyli dobrze, że zapisałam Aleksandra do luxmedu :tak: może wcale niepotrzebnie kupiliśmy małemu te majtki ortopedyczne i go w nie wsadzaliśmy. Ale mogę się założyć, że to jest też dla nich interes z tymi majtkami i m. in. dlatego ten arab wszystkim jak leci je przepisuje. Wkońcu kosztują 46zł :confused:

Moze tak byc.
Ja jak bylam malutka tez mialam nosic poduszke ortopedyczna. Na szczescie zakladano mi ja tylko na wizyty u lekarza, a konowal sie zachwycal "jaka poprawa"!!! a mama wychodzila z gabinetu i od razu sciagala. Bioderka mam zdrowe ;-)

A co piszą??? Bo ja jakoś nie mogłam nic w necie znaleźć. My idziemy jutro do lixmedu prywatnie do dr latalskiego (czytałam w necie ze jest dobry)

Już znalazłam w necie co o nim piszą... Czyli dobrze, że zapisałam Aleksandra do luxmedu :tak: może wcale niepotrzebnie kupiliśmy małemu te majtki ortopedyczne i go w nie wsadzaliśmy. Ale mogę się założyć, że to jest też dla nich interes z tymi majtkami i m. in. dlatego ten arab wszystkim jak leci je przepisuje. Wkońcu kosztują 46zł :confused:

Jak zdążyłaś znaleźć to już nie piszę;-);-);-):-p:-p:-pspodziewałam się, że mała będzie miała wadę, bo to dziedziczne i częste u dziewczynek, ale wolałam pójść do lekarza, który nie przepisze tylko pro forma majtek;-)no właśnie, jeszcze koszt samych majtek dochodzi:baffled:my za to w czwartek umówieni jesteśmy z okulistą...zastanawiam się jeszcze nad szybszą wizytą u pediatry, bo mała ma katar i zaczyna pokasływać :-:)-:)-:)-(

moj tez ma krostki ale mam nadzieje ze to tradzik bo po spacerze prawie nie widac ;-)
a wczoraj dałam pierwszy raz butle - zjadł 25 ml a dziś wszamał juz 60 ml oczywiscie po oproznieniu obu moich cyckow i teraz spi :szok: tzn prawie cały dzien spi wiec nocka chyba bedzie wesoła - bo do tej pory to noce mi super przesypiał :tak:, no i chyba bede go jednak dokarmiac bo widac ze dziecko glodne bylo.

reklama
Jak zdążyłaś znaleźć to już nie piszę;-);-);-):-p:-p:-pspodziewałam się, że mała będzie miała wadę, bo to dziedziczne i częste u dziewczynek, ale wolałam pójść do lekarza, który nie przepisze tylko pro forma majtek;-)no właśnie, jeszcze koszt samych majtek dochodzi:baffled:my za to w czwartek umówieni jesteśmy z okulistą...zastanawiam się jeszcze nad szybszą wizytą u pediatry, bo mała ma katar i zaczyna pokasływać :-:)-:)-:)-(

a czemu idziecie do okulisty?? coś nie tak ma z oczkami??

Do góry