reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny, ktorych dzieci maja skaze bialkowa.
powiedzcie jakie obajwy mialy?
nasza wysypka przeksztalcila sie w czerwone, gorace plamy. sa na policzkach, uszkach, czole brodzie i narazie na tyle glowy.
te ostatnie to czerwone sredniej wielkosci plamki z takimi suchymi placami.
Skaza pojawia się na kolankach, łokciach i policzkach. Sa to nawet plamy lub poczatkowo szorstka skóra. Sprobuj z diety wyeliminować białko, może po prostu za duzo go jesz? Ja tak miałam przy starszej córce. Teraz nie mam problemu bo jem cos z bialkiem mleka krowiego albo raz dziennie albo raz na dwa dni.

reklama
a ja nadal krawawie !! jest to mozliwe ?? tzn juz nie na czerwono tylko taki brązik....dziwne dziwne...
Odchody mogą być do 6 tygodni, najpierw krew jasna, potem coraz ciemniejsza, potem to się przemienia w taki śluz. Ja już jestem na tym ostatnim etapie.

A u nas dziś cyrki. Zresztą od kilku dni są - mały w dzień śpi po pół godziny, 40 minut a resztę prawie cały czas płacze:baffled: Właśnie M poszedł z nim na spacer, bo wcześniej lało, a teraz jako taka pogoda. Mnie się w końcu udało umyć włosy:sorry: Mam nadzieję, że niedługo się uspokoi i będzie spał, bo zamęczy mnie na śmierć:confused2:

moja spala na poczatku pieknie w nocy po 6-7 godzin a teraz od tygodnia juz koniec dobrego i budzimy sie co 3-4 godziny ale to dobrze moze w koncu cos przybieze :)
Z zasypianiem jest roznie w dzien nawet sama w kolysce zasnie a w nocy uwielbia spac u mnie na brzuchu albo na piersiach bo tam miekko :)
Kochana tak o Tobie myślałam i o tej twojej laleczce ze nic nie przybiera. Bo skoro przez Tydzien nic nie przybrala i na jedenym wazeniu wazyla tyle co tydzien pozniej to moze poprostu w przychodni maja wage popsutą....bo mi sie nie wydaje zeby ona nie tyła. Po zdjęciach widać ze jest taka pampuśną. Pozatym Nie mozliwe ze nawet 100 gram by nie przytyła. Najlepiej idz do innej przychodni ja zawżyc.

Odchody mogą być do 6 tygodni, najpierw krew jasna, potem coraz ciemniejsza, potem to się przemienia w taki śluz. Ja już jestem na tym ostatnim etapie.

A u nas dziś cyrki. Zresztą od kilku dni są - mały w dzień śpi po pół godziny, 40 minut a resztę prawie cały czas płacze:baffled: Właśnie M poszedł z nim na spacer, bo wcześniej lało, a teraz jako taka pogoda. Mnie się w końcu udało umyć włosy:sorry: Mam nadzieję, że niedługo się uspokoi i będzie spał, bo zamęczy mnie na śmierć:confused2:
No to dobrze bo juz jakies schizy łapie:-D

Nadal nie wiadomo co u Aguś. Zawsze wpadała chociaz napisac ze zyje a teraz taka cisza....:eek:

ionka pamiętam, ze pisałaś kiedyś o skokach rozwojowych. Wspominałaś coś o tym, że Ola się zachowuje jakby Ci ktoś dziecko podmienił. Daj znać po jakim czasie jej przeszło to marudzenie. Przemek to zupełnie inne dziecko od soboty. Normalnie nie poznaje go- ciągle by ryczał. Momentami to ja już z nim z tej bezsilności. Mam nadzieje, że to skok rozwojowy i faktycznie minie po ok tygodniu, bo inaczej zwariuje.

wazyli ja nago i nic waga taka sama jak tydzien temu ,pediatra mi kazala ja nakarmic i jeszcze raz wazyli zeby zobaczyc ile zjadla i bylo o 50 gram wiecej byl to jeden cycek i pediatra mowi ze jesli z drugiego tez je 50 to jest razem 100 i jest ok ale czemu nic nie przybiera zobaczymy teraz we wtorek co nam waga pokaze jak tak na nia patrze to jest taka drobna ale chyba zrdowa :-) bo je i spi czyli najedzona bo jak by cos nie tak bylo z mlekiem toby sie darla a ona po jedzonku spi i jest szczesliwa

dziewczyny chcialam tylko napisac ze po raz pierwszy podalam dzis malej Virbucol, i to cos czyni cuda, moje dziecko jest nie do poznania... spi prawie caly dzien, obudzi sie zrobi kupke, zje i idzie spac dalej... nie ma krzyku, placzu, i nerwow.... szkoda ze tutaj jest to niedostepne, a ja mam tyko jedno opakowanie.

Marciaa to bedziesz ostatnia marcoweczka, a ja juz myslalam ze moze Twoj dzidzius sie zdecydowal na opuszczenie brzuszka.

Madzia troche dlugo plamisz jak juz minelo 2 mc po porodzie, a z okresem to bywa roznie, ja z pierwszym dzieckiem dostalam 3 mc po porodzie pomimo ze karmilam piersia do 7 miesiaca. Tak wiec wszystko zalezy od organizmu, ale srednio jest przyjete ze tak dlugo jak karmisz tylko piersia to okresu raczej dostac nie powinnas.

reklama
Ja jak odkłądam małą do łóżka to daję smoka, głaszczę po główce albo trzymam tylko za nią, wieczorem nic nie mówię do niej, w pokoju jest cicho, i po jakimś czasie zasypia...w dzień włączam jej delikatnie muzyczkę, no ale zazwyczaj w dzień to zasypia przy odbijaniu po jedzeniu;)
Haha szczesciara :-D Juz to widze jak Hankok zasypia przy odbijaniu haha

ramari mojemu Haniutowi tez tak włąsnie nagle strzeliło do głowy zeby rozrabiac i od tego czasu mam co mam :eek: Oby Przemo sie zlitował i odpuścił...

Do góry