reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny nie wiem o co chodzi.
z uszka wyplywa nam tak jakby woda z zolta wydzielina.
myslicie, ze moze to byc od zamoczenia ucha podczas kapieli i teraz woda cieknie z woskowina?
bo zapachu to nie ma. przy dotyku uszko nie boli.. :eek:

i buzie mamy coraz brzydsza.. te klka krostek przeksztalcilo sie w czerowne zaognione place. posmarowalam sudocremem i zobaczymy.

reklama
mój uwielbia kąpiel od pierwszego razu :tak: ale ryk po wyciągnięciu z wody:baffled:

a po spaniu ma jakoś na odwrót budzi się zawsze z płaczem , wcale nie jest spokojny jak u niektórych , niestety
na brzuchu moim nie lubi leżeć ani na swoim:/

a co do tej gorączki i bóli to może nie wyrostek tylko infekcja macicy po porodzie , tak się boje , wyniki krwi odbiore w pon. i znów krwawię więc może to od tego :((( holerka

Ostatnia edycja:
Witojcie mamuśki.

Ale Wam zazdroszcze. Moj jak spi w nocy to po 2 godziny czasem sie zdarzy jedna przerwa 4 godzinna ale to raczej rzadko. W dzien na szczescie spi. Jest grzeczny i nie placze ale spanie ma rozne. I to spi ze mną w nocy a wdzien ladnie w swoim łózeczku.

Czy to jest dobrze jak ja mam na wkładce takie brazowe plamy a jestem 2miesice po porodzie,czyzby jeszcze sie oczyszczam,bo miesiaczka to nie jest:no:I kiedy powinnam dostac?

dziewczyny, ktorych dzieci maja skaze bialkowa.
powiedzcie jakie obajwy mialy?
nasza wysypka przeksztalcila sie w czerwone, gorace plamy. sa na policzkach, uszkach, czole brodzie i narazie na tyle glowy.
te ostatnie to czerwone sredniej wielkosci plamki z takimi suchymi placami.

Witajcie, pogoda dziś do d....zastanawiam się nad spacerkiem, bo mała wciąż ma katar, a z drugiej strony świeże powietrze dobrze jej robi:sorry2::sorry2::sorry2:nie zaglądałam wczoraj, bo nie miałam siły:no::no::no:byliśmy u ortopedy i mamy dysplazję lewego bioderka....20 godzin dziennie w majtkach ortopedycznych i zakaz leżenia na którymkolwiek boku:-:)-:)-:)-( i leczenie potrwa co najmniej 3 miesiące :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( siłą rzeczy musiałam więc zmienić pozycję karmienia, bo do tej pory karmiłam zazwyczaj na leżąco - bokiem, a teraz na leżąco ale mała leży na mnie....w efekcie przespała pół nocy na moim brzuchu, żeby się przyzwyczaić:sorry2::sorry2::sorry2:ja za to jestem mega niewyspana....a ona na razie śpi...i póki co nie protestuje przeciwko szerokim majtkom:szok::szok:

Jakby ktoś się zastanawiał, kiedy iść do ortopedy odpowiedź brzmi- jak najwcześniej:tak::tak::tak:pan doktor nam powiedział, że w wieku 3 tygodni jeszcze leczy się w miarę dobrze takie wady, choć to trwa....im później (2 miesiąc) tym gorzej...a niektórzy potrafią przyprowadzić dzieci w wieku 2 lat i wtedy bez operacji się nie obędzie:no::no::no::no: a wada taka prowadzi do zwichnięcia biodra:szok::szok::szok:

Powiedz mi gdzie byłaś u ortopedy??????? Ja byłam na Hipotecznej u Araba i też Olek ma majtki i też dysplazja lewego biodra. Ale nic więcej się nie dowiedziałam (jaki stopień tej dysplazji). We wtorek idziemy prywatnie do ortopedy do Luxmedu (dr Latalski - podobno jest dobrym ortopedą), bo niektórzy wszystkie dzieci jak lecą wsadzają w te majciochy.

Ja jak odkłądam małą do łóżka to daję smoka, głaszczę po główce albo trzymam tylko za nią, wieczorem nic nie mówię do niej, w pokoju jest cicho, i po jakimś czasie zasypia...w dzień włączam jej delikatnie muzyczkę, no ale zazwyczaj w dzień to zasypia przy odbijaniu po jedzeniu;)

reklama
moja spala na poczatku pieknie w nocy po 6-7 godzin a teraz od tygodnia juz koniec dobrego i budzimy sie co 3-4 godziny ale to dobrze moze w koncu cos przybieze :)
Z zasypianiem jest roznie w dzien nawet sama w kolysce zasnie a w nocy uwielbia spac u mnie na brzuchu albo na piersiach bo tam miekko :)

Do góry