reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
mirosia- czekam na relacje od ortopedy, bo ja sie ze swoim zastanawiam gdzie isc. Na pewno prywatnie bo u mnie panstwowo usg nie robią tylko nie wiem czy luxmed czy u nas a akurat we wtorki moja gin przymuje w luxmedzie i mam wizyte wiec odrazu i jego bym zabrała. :tak:

Ech, to mój Adaś w sumie grzeczny jest, bo drze się tylko wieczorem jakąś chwilę i to nie codziennie ;-). W nocy śpi na szczęście i nawet problemy z bączkami już chyba minęły.
to super ze u ciebie spokojnie u nas normalnie tez w dzien jest okspi i je a w nocy wariata struga :/ echhhhhhh kiedys jej przejdzie

hej laski

jak to milo wejsc na forum i poczytac ze ktos ma gorzej haha
a powaznie to lubie poczytac ze to nie tylko ja mam wesolo w domu i to norma z takimi maluchami

Moja Mloda jest generalnie grzeczna, przede wszystkiem TFU TFU TFU ona od urodzenia spi cale noce , tylko pobudki na jedzenie 2-3 , je przez sen i spi dalej.
W dzien ostatnio mamy problem z usnieciem, spac nie chce/ nie moze i wtedy zaczyna marudzic.

Ale generalnie Magda jest slodka, usmiecha sie slicznie i wogole robi sie coraz bardziej kumata. I kluska z niej jest bo wazy juz prawie 6 kg , ubranka 68 zaczynamy nosic.
Tylko mam o tyle ciezej bo jeszcze starszy brat dochodzi, ciezko ta dwojke ogarnac razem bo Bartosz przechdzi klasyczny bunt dwulatka i slowo "TAK" zostalo wykreslone z jego slownika. Wszystko jest nie, zle , nie lubie, nie chce, nie bede. I wez tu ogarnij malucha i siluj sie z 2-latkiem. Dobrze ze mam sporo pomocy od rodzicow i tesciow. Malz ku mojego zaskoczeniu tez sie ostatnio wykazuje. Jakos dajemy rade :)

Dziewczyny z dwojka maluchow a Wy jak dajecie rade ? Jak starszaki ? Mojego to siostra niespecjalnie interesuje, mowi ze jest sliczna nasza Madziula i olewa.

madzia jak sie karmi piersią to okres może następić w8- 9 tyg. czytałam

a ja wróciłam z ip właśnie , byłam w sprawie tej gorączki, krwawienia i bóli i usg mi zrobili , coś im sie nie podoba jakby troche łożyska w srodku :/ i może w pon. będą łyżeczkować!!! narazie antybiotyki mi zapisali mam nadzieje ze pomogą , jak nie to łyżeczkowanie
ale też nie są pewni czy te objawy od tego czy od czegoś innego :((( boje sie holernie

ionka pamiętam, ze pisałaś kiedyś o skokach rozwojowych. Wspominałaś coś o tym, że Ola się zachowuje jakby Ci ktoś dziecko podmienił. Daj znać po jakim czasie jej przeszło to marudzenie. Przemek to zupełnie inne dziecko od soboty. Normalnie nie poznaje go- ciągle by ryczał. Momentami to ja już z nim z tej bezsilności. Mam nadzieje, że to skok rozwojowy i faktycznie minie po ok tygodniu, bo inaczej zwariuje.

ano trwało to kilka dni, 3-4 gdzieś... juz mieliśmy drugi skok. marudzenie, ciągle na rękach, walka ze snem i w ogóle jedna wielka irytacja, moja i jej :/
no ale potem po jednej nocy wróciła moja Ola :) jaka ulga :)
także nie przejmuj się, minie szybko, gdzies na poprzednich stronach był wykres w tygodniach, kiedy mniej wiecej te skoki są... a potem któraś z dziewczyn pisała o skokach- czym sie charakteryzują poszczególne.

a jesli chodzi o uśmiechy- Ola uśmiecha sie juz od jakiegos czasu i to faktycznie boskie jest :)
wczoraj widziałam sie z kumpelką, która ma synka starszego od Oli o 2 tygodnie i jej mały "gada" już na całego. a ja wciąz czekam :( niby zaczyna coś jakby ghhh khhh ale ja juz bym chciała więcej ;)

Ostatnia edycja:
moj Jas nieco starszy niz Twoj Bartosz, wiec moze dlatego reakcja inna...
Od samego poczatk ujest bardzo opiekunczy - codziennie asystuje pryz kapieli Adasia, przy przewijaniu tez lubi byc i lubi pomagac (wiadomo ze wtedy go wychwalamy jakim to jest super bratem i jak to Adas go kocha :-)). Czesto sie przytula, glaszcze malego, podaje mu smoczek i butelke tez (pod nasza kontrola) i w ogole jest pozytywnie nastawiony. Zobaczymy co bedzie dalej... Ackzolwiek jak sie go ktos pyta jaki jest Adas to zawsze mowi to samo: "on ciagle placze i krzyczy" :-D

kurcze candy - strasznie ci wspolczuje... Moze jednak antybniotyk zadziala i lyzeczkowanie ci nie bedzie jednak grozilo...
A ta kw ogole to myslalam o tobei ostatnio jak sobei dajesz rade - rodzice ci pomagaja czy nadal marudza???? a na ojca Miloszka mozesz liczyc jesli chodzi o pomoc przy malym???

madzia jak sie karmi piersią to okres może następić w8- 9 tyg. czytałam

a ja wróciłam z ip właśnie , byłam w sprawie tej gorączki, krwawienia i bóli i usg mi zrobili , coś im sie nie podoba jakby troche łożyska w srodku :/ i może w pon. będą łyżeczkować!!! narazie antybiotyki mi zapisali mam nadzieje ze pomogą , jak nie to łyżeczkowanie
ale też nie są pewni czy te objawy od tego czy od czegoś innego :((( boje sie holernie

Tylko ja karmie butelka,ale jak narazie ciesze sie ze nie mam okresu:tak:Mam nadzieje ze to nic złego i antybiotyki pomoga.Nie martw bedzie dobrze trzyman kciuki.Ja mam nadzieje ze mnie tez dobrze łyzeczkowali,bo brudze.

reklama
oj Candy- ja wlaśnie w tej samej sprawie byłam tydzień temu u gina... ale odpukac wyszło ok.
okropnie Ci współczuję, bo mnie łyżeczkowali i wiem jakie to uczucie :(
powinno byc ok po antybiotyku :)

Do góry