reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
A ja wczoraj wybrałam się na zakupy bo ileż można łazić w dresie:crazy::crazy:

Ale już pod sklepem pożałowałam bo narodu tyle, że nie miałam gdzie zaparkować, oczywiście nic nie kupiłam oprócz czarnej bluzy do tych czarnych spodni dresowych:angry::angry:
I żeby się schować przed światem:-:)-:)-( Dlaczego lustra w przymierzalniach są takie okrutne???????

Wczoraj byliśmy na pierwszym spacerze, z dwojgiem dzieci to wyprawa jak na Kilimandżari :szok::szok:

Dobrze ,że mama się nawineła i mi pomogła.

ionka wyobraz sbie ze moja niunia ma tak samo... ale nie robie z tym nic.. przetre czasem wacikiem zwilzonym i tyle samo schodzi.. najpierw miala tak malutko na lewej brwi traz ma na prawej...

czy wasze dzidzie mają wysypke na twarzy znaczy sie polozna nazwala to jakims tam tradzikiem niemowlecym... powyskakiwaly jej chrosty na czole i troche na policzkach nie wyglada to za fajnie.. stosujecie cos na to??

Moja Mała nadal ma kikutek, a jutro będzie miała już trzy tygodnie... trochę się tym martwię. W szpitalu kazali nam pryskać pępuszek oceniseptem a położna środowiskowa nierozcieńczonym spirytusem. No i wycieram tym spirolem ( sam pępuszek wacikiem i jeszcze w koło patyczkiem do ucha ) i to cholerstwo wciąż się trzyma. Może macie jakiś sposób na pozbycie się tej suszki?
My kikut mieliśmy 2,5 tyg. zalewałam go 2 x dziennie wodą utlenioną i przemywałam spirytusem za każdym przewinięciem. Tylko się okazało, że nasz pępek goił się źle bo był za wysoko obcięty w szpitalu i teraz mamy założony plaster, którego zakładanie było czymś okropnym brr...

Moja Mała nadal ma kikutek, a jutro będzie miała już trzy tygodnie... trochę się tym martwię. W szpitalu kazali nam pryskać pępuszek oceniseptem a położna środowiskowa nierozcieńczonym spirytusem. No i wycieram tym spirolem ( sam pępuszek wacikiem i jeszcze w koło patyczkiem do ucha ) i to cholerstwo wciąż się trzyma. Może macie jakiś sposób na pozbycie się tej suszki?

Ja używałam spirytusowego roztworu gencjany i pępuszek odpadł Małej już dwa dni temu:)

Hello!
Byliśmy dzisiaj w poradni preluksacyjnej. I niestety Olek ma dysplazję lewego bioderka. Nosi majtki ortopedyczne. Chce mi się płakać :-( Nie powiedział którego stopnia jest ta dysplazja, czy jest zaawansowana bardzo.. Ja byłam w szoku i się zestresowałam tym, że coś jest nie tak i z tego wszystkiego się nie spytałam. Odebrało mi mowę.. Za 7 tygodni mamy wizytę kontrolnę.. Olek toleruje te majtki jak śpi (już mu nałożyłam), zobaczymy jak będzie jak nie będzie spał. Nawet nie spytałam się czy mam zdejmować je do karmienia. Ma je nosić przynajnmniej 20 godzin na dobę. Normalnie się popłakałam z tego wszystkiego ;-(
A i jeszcze do tego dochodzi stres czy napewno te majtki mu dobrze nałożyłam :-(

ionka wyobraz sbie ze moja niunia ma tak samo... ale nie robie z tym nic.. przetre czasem wacikiem zwilzonym i tyle samo schodzi.. najpierw miala tak malutko na lewej brwi traz ma na prawej...

czy wasze dzidzie mają wysypke na twarzy znaczy sie polozna nazwala to jakims tam tradzikiem niemowlecym... powyskakiwaly jej chrosty na czole i troche na policzkach nie wyglada to za fajnie.. stosujecie cos na to??

Moja Mała też to ma. Położna właśnie tak samo to nazwała, że jest to trądzik niemowlęcy i że nie mam się tym przejmować, bo to normalne i samo zejdzie:)

Dziękuję wszystkim za pomoc i rady:) Mogę się pochwalić, że wczoraj wieczorem zapalenie minęło. Wypróbowałam chyba wszystkie możliwe sposoby więc jak ktoś jeszcze będzie miał problemy z piersiami to służę radą, bo przerobiłam wszystko:) Cieszę się, że mam już to za sobą. Aha, pamiętajcie, żeby jak najbardziej uważać na piersi, bo takie zapalenie można złapać nawet od przeciągu!
No właśnie. Mnie prawa pierś coś zaczęła szczypać i jest bardzo drażliwa. Oby to nie zapalenie. A ja tak uważam. Noszę apaszki, kamizelki...

Moja też ma krosteczki, jedne giną inne się pojawiają. To nic grożnego.Skórka jest delikatna i tak reaguje ale to mija. Ja tylko myję buzię przegotowaną wodą:-)

Nam Oilatum tez szybko schodzi, ale my kapiemy co drugi dzien. Tak jak pisalyscie, zeby po tym nie smarowac juz oliwka, wiec dzis odpuscilam, zobaczymy jak bedzie ;-)

Wiecie, ze Malemu sie juz wloski wytarly?! :szok: Tylko, ze najgorsze jest to, ze te na czubku glowy i zaczyna byc lysy :eek: A wszystko wina czapek. Strasznie szybko :cool: Taka fajna mial czuprynke...

Jutro ide do gina, zapytam czemu mnie tak ta blizna boli, ze nawet sie smiac nie moge :crazy: No i w jakies anty sie trzeba zaopatrzyc :-p
Ja przez cala ciaze przytylam jakies 16kg, 10 juz poszlo, 6 zostalo. Nie jest zatem zle :happy:
Mojej też te na czubku się wytarły:-) Zostały po bokach i z tyłu- zupełnie jak u taty:-)

Tabasia a czy Ty też czujesz takie zgrubienie w ranie tam w środku? Jak dotykam to czuję taki jakby wałeczek. Nie wiem czy tak ma być? Do gina idę 21.

reklama
mojemu wręcz urosły włoski dłuższe niż były :)

mirosia współczuje:( mam nadzieje ze mały da rade w nich być i nie będzie płakał i szybko się wyleczy

ionka i patinkakrk witajcie w klubie mój też tak ma na brwiach

Ostatnia edycja:
Do góry