reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
A odginasz dobrze kikutek i nasączasz spirytusem całą tą rankę dookoła i te żyłki na których on się trzyma? Bo ja się na początku bałam go ruszać, a potem położna mi pokazała, że można go odgiąć i nic się nie dzieje. Odpadł nam równo po tygodniu. Aha - i mi kazali smarować czystym spirytusem, nierozcieńczonym.Moja Mała nadal ma kikutek, a jutro będzie miała już trzy tygodnie... trochę się tym martwię. W szpitalu kazali nam pryskać pępuszek oceniseptem a położna środowiskowa nierozcieńczonym spirytusem. No i wycieram tym spirolem ( sam pępuszek wacikiem i jeszcze w koło patyczkiem do ucha ) i to cholerstwo wciąż się trzyma. Może macie jakiś sposób na pozbycie się tej suszki?
k_aralajna
Fanka BB :)
mam pytanko jak wychodzicie na spacer z dzieciaczkami to bude od wozka macie zwiniętą czy rozłożoną??? bo ja jak jest ladne sloneczko i nie wieje to mam zwiniętą i sie zastanawiam czy to tak dobrze
a nie boisz sie ze slonce bedzie dzidzi przeszkadzac?? albo ze spali mu twarzyczke?? bo ja wychodze zawsze z rozlozona buda i dzis jeszcze na tym mocnym sloncu zaslonilam pielucha bo wyraznie pawelek zle reagowal jak slonce zaczynalo swiecic mu w twarz... nie wiem chyba musze kupic parasolke...
poza tym u nas okej, pawelek grzeczny, je z apetytem, duzo spi, a jutro jedziemy do dziadkow, zostajemy tam tydzien:-)
kikut tez smarowalam spirytusem nierozcienczonym za namowa poloznej, tez na poczatku bylam zbyt ostrozna a jak zobaczylam jak ona to robi i tak robilam to odpadl nam po 5 dniach
moze byc tez cienki bandarz trzeba obwinac raz i zawiazac najlepiej zlozyc w trojkat jak chusteczke na szyje zawiazac i koniec jedno na co trzeba uwazac przed kazdym zmienieniem dobrze rece najlepiej plynem desynfikujacym oczyscic .
ionka
Fanka BB :)
my tez uzylismy tych gazików leko z 2-3 razy i kikut odpadł po tygodniu
co do wozka i budy- jak wieje- stawiam, a jak jest ładnie i bezwietrznie- opuszczam. do buzki trzeba kupic krem przeciwsłoneczny i sie tym nie martwic
dzis Ola leniuszek przespaała prawie cały dzień!! co bedzie w nocy??
czy Wam też ten płyn Oilatum tak szybko wychodzi?? szok normalnie, znowu muszę kupić butelkę...
co do wozka i budy- jak wieje- stawiam, a jak jest ładnie i bezwietrznie- opuszczam. do buzki trzeba kupic krem przeciwsłoneczny i sie tym nie martwic
dzis Ola leniuszek przespaała prawie cały dzień!! co bedzie w nocy??
czy Wam też ten płyn Oilatum tak szybko wychodzi?? szok normalnie, znowu muszę kupić butelkę...
Nam kikut odpadł po 2 tygodniach i był smarowany spirytusem.
Oliatum idzie jak woda ja małego kąpie codziennie i może dlatego znajoma mówiła że wydajny ale ona kąpała synka raz w tygodniu szok.
Nikodemowi smaruję buźkę kremem na każdą pogodę z nivea i jestem zadowolona.
Oliatum idzie jak woda ja małego kąpie codziennie i może dlatego znajoma mówiła że wydajny ale ona kąpała synka raz w tygodniu szok.
Nikodemowi smaruję buźkę kremem na każdą pogodę z nivea i jestem zadowolona.
reklama
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Nam Oilatum tez szybko schodzi, ale my kapiemy co drugi dzien. Tak jak pisalyscie, zeby po tym nie smarowac juz oliwka, wiec dzis odpuscilam, zobaczymy jak bedzie ;-)
Wiecie, ze Malemu sie juz wloski wytarly?! Tylko, ze najgorsze jest to, ze te na czubku glowy i zaczyna byc lysy A wszystko wina czapek. Strasznie szybko Taka fajna mial czuprynke...
Jutro ide do gina, zapytam czemu mnie tak ta blizna boli, ze nawet sie smiac nie moge No i w jakies anty sie trzeba zaopatrzyc
Ja przez cala ciaze przytylam jakies 16kg, 10 juz poszlo, 6 zostalo. Nie jest zatem zle
Wiecie, ze Malemu sie juz wloski wytarly?! Tylko, ze najgorsze jest to, ze te na czubku glowy i zaczyna byc lysy A wszystko wina czapek. Strasznie szybko Taka fajna mial czuprynke...
Jutro ide do gina, zapytam czemu mnie tak ta blizna boli, ze nawet sie smiac nie moge No i w jakies anty sie trzeba zaopatrzyc
Ja przez cala ciaze przytylam jakies 16kg, 10 juz poszlo, 6 zostalo. Nie jest zatem zle