reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Moja Mała nadal ma kikutek, a jutro będzie miała już trzy tygodnie... trochę się tym martwię. W szpitalu kazali nam pryskać pępuszek oceniseptem a położna środowiskowa nierozcieńczonym spirytusem. No i wycieram tym spirolem ( sam pępuszek wacikiem i jeszcze w koło patyczkiem do ucha ) i to cholerstwo wciąż się trzyma. Może macie jakiś sposób na pozbycie się tej suszki?
A odginasz dobrze kikutek i nasączasz spirytusem całą tą rankę dookoła i te żyłki na których on się trzyma? Bo ja się na początku bałam go ruszać, a potem położna mi pokazała, że można go odgiąć i nic się nie dzieje. Odpadł nam równo po tygodniu. Aha - i mi kazali smarować czystym spirytusem, nierozcieńczonym.

a tutaj jeszcze inaczej robia ,obwiazuja kikuta gaza i przy kazdej zmianie pampersa trzeba nowy opatrunek ale bez niczego na sucho i tak w ciagu 10 dni odpadlo :)

mam pytanko jak wychodzicie na spacer z dzieciaczkami to bude od wozka macie zwiniętą czy rozłożoną??? bo ja jak jest ladne sloneczko i nie wieje to mam zwiniętą i sie zastanawiam czy to tak dobrze

a nie boisz sie ze slonce bedzie dzidzi przeszkadzac?? albo ze spali mu twarzyczke?? bo ja wychodze zawsze z rozlozona buda i dzis jeszcze na tym mocnym sloncu zaslonilam pielucha bo wyraznie pawelek zle reagowal jak slonce zaczynalo swiecic mu w twarz... nie wiem chyba musze kupic parasolke...:tak:

poza tym u nas okej, pawelek grzeczny, je z apetytem, duzo spi, a jutro jedziemy do dziadkow, zostajemy tam tydzien:-)

kikut tez smarowalam spirytusem nierozcienczonym za namowa poloznej, tez na poczatku bylam zbyt ostrozna a jak zobaczylam jak ona to robi i tak robilam to odpadl nam po 5 dniach:tak::tak::tak:

moze byc tez cienki bandarz trzeba obwinac raz i zawiazac najlepiej zlozyc w trojkat jak chusteczke na szyje zawiazac i koniec :) jedno na co trzeba uwazac przed kazdym zmienieniem dobrze rece najlepiej plynem desynfikujacym oczyscic .

Nam kikutek odpadl po 8 dniach, a nie robilismy praktyczne nic. W sumie raz czy dwa gazikiem leko i to wszystko :tak: Chyba nie ma reguly tak mi sie wydaje.

my tez uzylismy tych gazików leko z 2-3 razy i kikut odpadł po tygodniu :)

co do wozka i budy- jak wieje- stawiam, a jak jest ładnie i bezwietrznie- opuszczam. do buzki trzeba kupic krem przeciwsłoneczny i sie tym nie martwic :)

dzis Ola leniuszek przespaała prawie cały dzień!! co bedzie w nocy??

czy Wam też ten płyn Oilatum tak szybko wychodzi?? szok normalnie, znowu muszę kupić butelkę...

Nam kikut odpadł po 2 tygodniach i był smarowany spirytusem.
Oliatum idzie jak woda ja małego kąpie codziennie i może dlatego znajoma mówiła że wydajny ale ona kąpała synka raz w tygodniu szok.
Nikodemowi smaruję buźkę kremem na każdą pogodę z nivea i jestem zadowolona.

czy Wasze dzieci maja ciemieniuchę?? Ola główke ma czystą, ale pojawiło sie kilka łusek nad oczkami!!!! szok, co za miejsce!! czym to potraktować? bo oliwką się boję, zeby do oczu nie wleciała... i co potem? przecież nie wyczeszę :/

reklama
Nam Oilatum tez szybko schodzi, ale my kapiemy co drugi dzien. Tak jak pisalyscie, zeby po tym nie smarowac juz oliwka, wiec dzis odpuscilam, zobaczymy jak bedzie ;-)

Wiecie, ze Malemu sie juz wloski wytarly?! :szok: Tylko, ze najgorsze jest to, ze te na czubku glowy i zaczyna byc lysy :eek: A wszystko wina czapek. Strasznie szybko :cool: Taka fajna mial czuprynke...

Jutro ide do gina, zapytam czemu mnie tak ta blizna boli, ze nawet sie smiac nie moge :crazy: No i w jakies anty sie trzeba zaopatrzyc :-p
Ja przez cala ciaze przytylam jakies 16kg, 10 juz poszlo, 6 zostalo. Nie jest zatem zle :happy:

Do góry