reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

U mnie z karmieniem różnie . Raz je co 1,5-2 godz. a wieczorem jak mnie wyciągnie przez 1, 5 godziny przy cycu to śpi 4 godz. Z rana ma problem z przyśnięciem:-(

Ja tez nie mam czasu na nic- na BB oczywiście minutkę mam:-)

reklama
my dziś po kontroli, mały w niecały miesiąc przybrał 1 kg także super, no i po żółtaczce ani śladu, no i dziś podjęliśmy decyzje, że przechodzimy tylko na sztuczny pokarm, swojego mam bardzo mało, z 10 ml może udaje się ściągnąć kilka kropel i koniec, pójdę po tabletki aby zasuszyć tą końcówkę, no i w końcu zacznę brać tabletki na odchudzanie, zacznę smarować się na cellulit itp. wskoczę na solarkę sobie raz i wejdę na dietę po której zejdzie mi kilka kg. no nic jakoś wyrzuty sumienia mi minęły bo mały ładnie przybiera. co do wstawania i robienia butli, dziecko płacze ja wstaję wstawiam butlę do podgrzewacza, idę go przebrać, w między czasie mleko się podgrzeje, a do steryzlizowania mamy sterylizator i bardzo go polecam.

potrzebuje waszej pomocy. nie mogę zamieszczac zdjęć :( mam plik jpeg 485x364 71,1 kb. biorę wybierz pliki i potem wgraj i wtedy pojawia sie czerwony wykrzyknik przy "wadze" zdjęcia. co robic?

Aha, jeszcze chciałam wam napisać, że ja jem naprawdę wszystko na co mam ochotę - żurek z białą kiełbasą, ćwikłę z chrzanem, zupę jarzynową z brukselką, czekoladę... i nie widzę żadnego wpływu mojej diety na dziecko :no:

kochana witaj w klubie,ja w swieta zajadalam sie sernikiem:D ciastem z galaretką.JEm pomidorówkę,jajka,mleko,czekoladę tez jem.No doslownie wszystko (procz smazonego i ostrych przypraw)

A wczoraj odpadl kikutek a uzylam doslownie 5 razy gazików leko:)

Dzieki dziewczyny. Ja juz na głowe dostaje. Mam nadzieje, ze do 14 sie uwine bo jak nie to chyba padne ze strachu na tym wywoływaniu....
Młody juz dojrzały jest i może smiało wyłazic ale nie chce!

Cześć Kochane.Dopiero teraz pisze,ale predzej nie mogłam.Synus jakis nie spokojny jest w nocy niemógł zasnac dzisiaj tez teraz spi,ale non stopa sie budzi nie ma gorączki.Te krostki co pisałam raz są a raz ich nie ma mysle ze to są potówki.Taka sliczna pogoda jest oby tak dalej bo juz niedługo chciałabym iśc z malutkim na spacerek.Dobrego dnia Wam życze;-)

ja tam z nocnym robieniem butelki nie mam problemu: woda już gotowa, podgrzewam ją w mikrofali, wsypuję proszek i gotowe :) zajmuje mi to może minutę :) no i nie wygotowuje butelek, tylko używam sterylizatora :)
Ola w nocy śpi 3-4 godziny, więc spoko, a ja już przestałam nastawiać sobie budzik, bo to mnie tylko stresowało, a tak dziecko mnie budzi jak zaczyna stękać ;)
teraz też śpi, a miałyśmy iść na spacer... pójdziemy troszkę później ;)

Ola próbuje łapać przedmioty :D jakoś lewą rączką lepiej jej to idzie, ale na tym etapie nie ma to żadnego znaczenia ;)

wczoraj postanowiłam ją zacząć przyuczać do chodzenia samej spać ;) marudziła, ale w końcu załapała o co kaman ;) co prawda nie spała, ale leżała sobie grzeczniutko i cichutko :) juz się robi za ciężka do lulania... a czasem walczy ze snem i trzeba ją nosić godzinę.

mogłaby się już obudzić... ;)

Ja tak samo robie woda juz jest,mleko wsypac i tylko mikrofala szybko sie robi.Bartus jak jest głodny to normalnie az nerwowy,a i tez mnie budzi do picia,a spi równe 3godz jak w zegarku;-)

reklama
Do góry