reklama
Ech ja za 3 godziny mam wizytę u gina i strasznie się denerwuje, aż normalnie płakać mi się chce, w sumie nie wiem dlaczego :-( Może dlatego, że boli mnie spojenie łonowe i mogę dostać skierowanie do szpitala a później to już CC i tego boję się cholernie :-(
Poza tym mój M to chyba w ogóle zapomniał o dniu kobiet, więc nie zdziwię się jak nawet życzeń nie dostanę :-(
Smutno mi jak cholera jednym słowem :-(
Ja na zwolnieniu jestem od połowy października, miałam silne bóle głowy, ciśnienie 140/100, wyniki krwi i moczu do bani i na dodatek przodujące łożysko, więc jak po raz trzeci lekarz zaproponował mi L4 to nie miałam siły tym razem odmówić :-( i tak mam wyrzuty, że tak długo jestem na zwolnieniu, ale moja praca niestety jest zbyt stresująca i na dodatek w dużym ruchu i pośpiechu, więc za bardzo nie miałam wyjścia
Poza tym mój M to chyba w ogóle zapomniał o dniu kobiet, więc nie zdziwię się jak nawet życzeń nie dostanę :-(
Ja na zwolnieniu jestem od połowy października, miałam silne bóle głowy, ciśnienie 140/100, wyniki krwi i moczu do bani i na dodatek przodujące łożysko, więc jak po raz trzeci lekarz zaproponował mi L4 to nie miałam siły tym razem odmówić :-( i tak mam wyrzuty, że tak długo jestem na zwolnieniu, ale moja praca niestety jest zbyt stresująca i na dodatek w dużym ruchu i pośpiechu, więc za bardzo nie miałam wyjścia
czy ja dobrze zrozumialam ze nie wiecie jeszcze kto sie wam urodzi?? malenstwo nie chcialo sie ujawnic czy sami postanowiliscie miec niespodziankeWidzę, że forum mamy w miarę spokojne Ja właśnie obiadek też mam już gotowy i zrobiłam z tego co miałam- w lodówce już prawie pusto. Jak mężulek przyjedzie to biedy będzie musiał na zakupy jechać. Mówi, że już zaczynaja go nudzić. Bo wiecie ja nie pracuję od połowy stycznia i zawsze to zakupy, zawożenie i odbiór córci z przedszkola były na mojej głowie, a teraz to musi robić on
Zobaczymy jak to będzie przy dwójce dzieci, kiedy ja wrócę do pracy, a mamy jeden samochód. Jak to będzie wyszykować sie z dwójką. Chyba będzie wesoło
na razie niech druga gwiazda sie urodzi, bo moja Polka już mnie męczy kiedy to siostra (lub brat) będzie na świecie.
Idę dać córci obiadek, bo głodna Bardzo rzadko zdarza sie jej wypowiedzieć takie słowa
a ja dzis na 18 do lekarza idę ciekawe jak moj bobasek sie ma i czy mi sie cos wiecej rozwarlo czy stanelo w miejscu ostatnio bylo 1cm
do 15 marca maluch ma szlaban na wychodzenie bo dopiero 15 na 15.30 udalo mi sie do dentysty umowic
chyba sie teraz wezme za prasowanie a dopiero jak mezus wroci z pracy i go nakarmie to pojde sie kąpac i szykowac do gina
Dziewczyny żadna z Was już nie pracuje ?
Tak się zastanawiam do kiedy mogę sobie jeździć i uczyć ... (mam ten komfort, że nie muszę się określać z góry do kiedy pracuję - jeśli rano stwierdzę, że chce w domciu zostać to kilka telefonów i gotowe). Maiłam w marcu dać już sobie spokój .... ale w sumie to czuję się dobrze.
A tak szczerze to chyba praca jest wykrętem heheh Muszę wziąć się poważnie za moją prace mgr a dopóki jestem poza domem to czuję się zwolniona z obowiązku
Dzisiaj jesteśmy na etapie odświeżania pokoiku u mojej Mimi (przez jakieś 2 miesiące będziemy mieli tu przystanek zanim wyrobimy się z remontem naszego lokum) - mój Miły biega z pędzelkiem a ja sprawdzam Wasze samopoczucie :-)
O matko kochana, dziewczyn ajk ty jeszcze dasz radę?! Ja poruiszam sie jak słoń w składzie porcelany Chociaż skoro masz 3-4 godziny to jeszcze spoko. Dla samej rozrywki fajnie wyjść i pouczyć. Ja tez od powowy września na zwolnieniu z powodu ciaglych skurczy i plamień. Wprawdzie wróciłam w połowie listopada do pracy ale tylko na 2 tygodnie bo skurcze wróciły. a teraz ..cisza!!!!
sylviontko-to ty przed ciążą poszłas juz na zwolnienie hehe? Bo chyba większośc z marcówek w czerwcu zaszła...
Ja też już nie mogę doczekać się spacerków, zwłaszcza że tu nad rzekę mamy kilkanaście metrów (tylko błoto...) i do parku niedaleko:-)
Ja się już nie przejmuję wagą. Chociaż przed ciążą miałam sporą nadwagę, teraz też mi przybyło, ale chciałabym po prostu wrócić do wagi sprzed ciąży. O więcej też będę się starać, ale zobaczymy jak wyjdzie.
Co do zwolnienia, to siedzę na L4 od połowy października. Praca w szkole, miałam dużo ponad etat, a dodatkowo musiałam latać 2x w tygodniu do jednego ucznia do domu. No i ciśnienie mi takie ładne wyskoczyło, że ho ho... Nieraz było 150/95...
Idę odebrać wyniki tej cholestazy. Trochę się boję, ale muszą być dobre
Na pewno będa dobre. A co do kilogramów to ja JUZ PRZESTAŁAM SIĘ WAŻYĆ BO ZA BARDZO MNIE TO STRESUJE. Tak czy siak to jem teraz jak opętana zeby najeśc się na zapas rzeczy o których za jakis czas będę mogła tylko pomarzyć. No i efekt oczywiście widac. Juz chyba z 85 kg ważę Jak nie więcej...
My tez z córcią dostalysmy tulipany od mężusia z samego rana i pyszne sniadanko na dobry początek dnia
No widzisz Kochana Każdy ma gorsze dni Ale ważne, że się pogodziliście, ale nie powiedział po co ta prezerwatywa???
że niby dla zartów... wspominał dzis cos o sexie no ale wolałabym bez gumki - nasienei mi potrzebne hehe...ale pewnie i tak nici z tego będą!
ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
że niby dla zartów... wspominał dzis cos o sexie no ale wolałabym bez gumki - nasienei mi potrzebne hehe...ale pewnie i tak nici z tego będą!
Hihihi To męcz tego swego mężczyznę Ja swojego to nie muszę namawiać, sam się pcha, tylko po ostatnim to ja nie chcę, skurcze były, ale co mi z takich nieregularnych, no zobaczymy dzisiaj, w końcu może coś tam się rozwiera dzięki skurczom
sylviontko
Fanka BB :)
No tak, ja też zaszłam w czerwcu Zwolnienie z powodu zabiegu itd no i potem niespodziewana zupełnie z zaskoczenia ciąża No a na dniach już synuś wyjdzie
Nudy co? nawet na forum..pogodna niby ładna ale zimno:/// garstka nas tutaj zostala tak strasznie sie nudze ze chyba w tym tyg znowu pojde na zajecia..a chcialam sobie odppppuscic..Pamietam kurcze ze cos ok listopada rozmawialam z mama i pytala sie kiedy przyleciec zeby mi pomoc, to ja twardo na to ze NA PEWNO urodze w polowie lutego, ze tak czuje i co..i dupaa dobrze ze mnie mama nie posluchala i bedzie w sobote na dwa tyg..moze zadzy chociaz sie z Kalina przywitac
Wczoraj łaziłam 3 godziny po Galerii bałtyckiej i co? i nic..tylko mnie nogi bolaly ale sobie w koncu yusz kupilam, L'oreal tym razem bo byl w przecenie z 50 na 29
a dzisiaj dzien kobiet i z tej okazji moj Jarek pewnie straci nagle pamięć sama sobie kwaitki do wazonu kupie
Wczoraj łaziłam 3 godziny po Galerii bałtyckiej i co? i nic..tylko mnie nogi bolaly ale sobie w koncu yusz kupilam, L'oreal tym razem bo byl w przecenie z 50 na 29
a dzisiaj dzien kobiet i z tej okazji moj Jarek pewnie straci nagle pamięć sama sobie kwaitki do wazonu kupie
Ja też już nie mogę doczekać się spacerków, zwłaszcza że tu nad rzekę mamy kilkanaście metrów (tylko błoto...) i do parku niedaleko:-)
Ja się już nie przejmuję wagą. Chociaż przed ciążą miałam sporą nadwagę, teraz też mi przybyło, ale chciałabym po prostu wrócić do wagi sprzed ciąży. O więcej też będę się starać, ale zobaczymy jak wyjdzie.
Co do zwolnienia, to siedzę na L4 od połowy października. Praca w szkole, miałam dużo ponad etat, a dodatkowo musiałam latać 2x w tygodniu do jednego ucznia do domu. No i ciśnienie mi takie ładne wyskoczyło, że ho ho... Nieraz było 150/95...
Idę odebrać wyniki tej cholestazy. Trochę się boję, ale muszą być dobre
Trzymam kciuki za dobre wyniki
Ech ja za 3 godziny mam wizytę u gina i strasznie się denerwuje, aż normalnie płakać mi się chce, w sumie nie wiem dlaczego :-( Może dlatego, że boli mnie spojenie łonowe i mogę dostać skierowanie do szpitala a później to już CC i tego boję się cholernie :-(
Nie martw się, będzie dobrze...a mąż może jeszcze sobie przypomni;-)
hehhe...czerwiec był owocny w tym roku ;-)
spojrzałam na swoje pierwsze ugs...a tam ciąża tydzień młodsza niż z OM :-( czyli nie 22 marca, a 29 lub nawet 5 kwietnia :-( ja chcę wcześniej!!!!!!
Ostatnia edycja:
reklama
czy ja dobrze zrozumialam ze nie wiecie jeszcze kto sie wam urodzi?? malenstwo nie chcialo sie ujawnic czy sami postanowiliscie miec niespodzianke
a ja dzis na 18 do lekarza idę ciekawe jak moj bobasek sie ma i czy mi sie cos wiecej rozwarlo czy stanelo w miejscu ostatnio bylo 1cm
do 15 marca maluch ma szlaban na wychodzenie bo dopiero 15 na 15.30 udalo mi sie do dentysty umowic
chyba sie teraz wezme za prasowanie a dopiero jak mezus wroci z pracy i go nakarmie to pojde sie kąpac i szykowac do gina
Płci nikt nam na 100% nie potwierdził, bo maleństwo tak sie układa i odwraca, że nie widać. USG u mojej lekarki dopiero ostatnio wskazywało, że może być dziewczynka, a u innego lekarza to nie było widać, lecz on swoim "fachowym" okiem stwierdził, ze jak długo nic nie widac to na pewno dziewczyna.;-) Ale u mnie to chyba taka przypadłość, bo starsza córka dopiero na ostatnim USG w 38 tc "pokazała się".
Generalnie jesteśmy nastawieni na drugą dziewczynkę