reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

to moze jednak ta herbatke. Ja pameitam ze u mnei sie sprawdzila 9i sprawdza sie do dzis dnia) herbatka na trawienie z HIPPa ale ona jest od 1 miesiaca bodajze. Pierwsze wrazenie to byl ryk Jasiowy ale szybko przywykl :-)

Sprobuj z sama woda moze jednak, ale dopajaj bo to tez wplywa na wyproznianie sie :-)

reklama
Lutówki mają wątek o karmieniu i co jeść:) Moja maleńka już coraz cięższa, ładnie na cycu przybiera. Kupiłam też herbatkę z Hippa od pierwszego tygodnia życia rumiankową i dopajam ją, bo jeszcze ma ślady żóltaczki.Wcześniej dawałąm jej podgrzewaną glukoze bo też wypłukuje bilirubinę z krwi. Moniskabe zadzwoń do pediatry w sprawie tej żółtaczki ,może niech obejrzy synka i da skierowanie na wyniki.Dla spokoju sumienia lepiej sprawdzic poziom bilirubiny we krwi Pawełka. Moja Milenka dostała żółtaczke w 4 dobie, zostawili nas dłużej w szpitalu i leżała pod lampami. To jedna z oznak wcześniactwa taka przedłużona żółtaczka patologiczna do 12 tygodni nawet się utrzymuje. Z bużki schodzi najpóżniej. Przy wypisie ze szpitala miała poziom 10,60 a tydzień temu robilismy wyniki i miała 7.Takze schodzi choć powoli, a córcia ma już miesiąć:)
kurcze i sie zaczelam martwic ta zoltaczka..
jutro maz idzie do przychodni zglosic Pawelka to sie dowie co i jak z polozna i pediatra.
A i mam pytanie dziewczyny które nie robiły badania na paciorkowca dostałyscie atybiotyk przy porodzie a dzieciaczek po ?
ja zrobilam to badanie, ale zanim dowiedzialam sie o wynik to urodzilam. Zreszta do dnia dzisiejszego nie mam wyniku bo... zagubili w przychodni :szok: :eek:
jutro Karol pojdzie to zrobi znowu dym.
Ja przy porodzie dostalam antybiotyk. Niunio pozniej nie dostawal nic.
Wy tak o jedzeniu ciągle, a ja od porodu na nic nie mam apetytu... wpycham w siebie na siłę, bo wiem, że muszę coś jeść, ale na samą myśl o żarciu mam mdłości :/
to podobnie do mnie. rowniez jem malo. a to u mnie dziwne.
wiecej pije niz jem.

kurcze dziewczyny jak ja sie boje tego pepuszka dotykac..

2 dni po porodzie pojawila sie tam krewka, wydaje mi sie ze maluszek pieluszka sobie cos zrobil..
no ale dzisiaj juz jest lepiej. Teraz taka zolta wydzielina jest.
Przemywam sola fizjologiczna, ale jutro chyba ten spirytus kupie.
A moze wykorzystam te waciki LEKO? jak myslicie?

Nie było mnie na BB max 2 dni a tu gonitwa ! Szalone Marcówki ! :-D:-D:-D

Pięknie sobie radzicie na porodówkach kochane :-)

Czarnuszka miała termin po mnie a tu już rozpakowana ... i to w jakim stylu heheh

Chyba od przyszłego tygodnia postaram się więcej czasu spędzać w domku ...

Macie już biustonosze laktacyjne ? Cały czas zastanawiam się czy zakupić ... dzisiaj nawet przymierzałam.

a ja dzisiaj wlasnie zakupilam sobie jeden stanik do karmienia, mysle ze jeden mi wystarczy, jak bede go prac to wtedy poprostu ubiore zwykly i juz

ja tam czekam na chwile kiedy bede mal ojesc :-D
Postanowilam sobei ze jzu teraz musze przystopowac bo jak tak zaczne rodzic taka opchana to bez lewatywy sie nie obejdzie...
A jakbym tak miala miec cesarke nagle to tez jakbym byla najedzona to moglby byc problem... :dry:

no sprobuj - ja tam zadowolona z nich nie bylam bo sztywne byly ale jak nie masz spirytusu to moze lepsze one niz nic...
Ja tego w sumie nie robilam bo wymiekalam - moj M byl twardy :-D

Katrinka dzieki za info :-)

Wiecie co? Jakos dziwnie sie czuje... Nie wiem jak to opisac, z jednej strony spokoj, a za chwile jakies takie poddenerwowanie. Senna jestem, ale za wczesnie isc do lozka, miejsca sobie nie moge znalezc... Nie wiem co jest :confused: I jeszcze takie uczucie jakby mnie przeziebienie lekkie rozkladalo :dry:

Tabasia oby nie przeziębienie!! Może nerwy przecież poród Ci się zbliża :)

U mnie ucichło, czy ja kiedyś urodzę?? Marcówki z końca się rozpakowują, a moja malutka czeka, tylko na co :-p:tak:
Wizytę mam we wtorek ciekawa jestem czy się doczekam, z Dawidem na wizycie położna mnie tak badała, że po badaniu odeszły mi wody w 39 tc, tak więc z gabinetu od razu na odział, może i tym razem tak będzie, hehe Z jednej strony się boję, a z drugiej chcę już być po!!!!!

Miłej nocki życzę!

kurcze dziewczyny jak ja sie boje tego pepuszka dotykac..

2 dni po porodzie pojawila sie tam krewka, wydaje mi sie ze maluszek pieluszka sobie cos zrobil..
no ale dzisiaj juz jest lepiej. Teraz taka zolta wydzielina jest.
Przemywam sola fizjologiczna, ale jutro chyba ten spirytus kupie.
A moze wykorzystam te waciki LEKO? jak myslicie?

Na gojenie pępuszka bardzo dobry jest też OcteniSept, stosowany w niektórych szpitalach a także zalecany przez położne. Jest to preparat w sprayu, spsikujesz nim jałowy gazik i przykładasz delikatnie do pępuszka. Podejdź lub zadzwoń jutro do apteki i wypytaj o szczegóły, kuzynka stosowała przy dwójce dzieci i bardzo sobie chwali. Ja go zakupiłam ale jeszcze niestety nie mam okazji uzyć.:dry::dry:

reklama
Tabasia ja posiadam taką cudo maszynę Thermomix. Jest droga, bo mam ją chyba już z 9 lat i płaciłam wtedy ok 3 tysięcy. Uważam, że warto, nie mam oprócz niej żadnego miksera w domu ani tym podobnych rzeczy, do tego ma przystawkę, że można gotować na parze. I jest sporo przepisów w książce dla maluszków, zobaczymy czy skorzystam. Musisz sobie poszukać w necie informacji i poczytać.
Mag007 , BIK - to biuro informacji kredytowej, ja miałam przez nich przeboje, ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło.
Naughty .... ja kupiłam dwa staniki w zeszłym tygodniu, jeden bez fiżbin taki na noc, a drugi z fiżbinami i przerobiony. Ja muszę mieć z fiszbinami, bo mam spory biust normalnie, a co dopiero teraz, więc w tym bez fiżbin takie cycki rozlazłe na boki blee. A jeśli się nie przyda, to będę go nosiła normalnie, tylko te klipsiki ma wszyte.
Dziewczyny, czy takie pierwsze przepowiadające skurcze to mogą trwać króciutko a nawet bardzo króciutko ok 2 sekund? Miewam takie krótkie bóle czasem, a chwilę temu to aż mnie zgięło, aż mąż się wystraszył i powiedział że miałam straszną minę hihi. Czy to raczej nie jest skurcz taki krótki?
Moja sąsiadka ma jutro cesrakę, dzwoniłam i pytałam jak nastrój, ale wyluzowna dziewczyna jest na szczęście.
A co do tego paciorkowca ja już chyba pisałam, więc jeśli sie powtarzam, to przepraszam. Dostałam robione tabletki dopochwowe na 12 dni, dzisiaj chyba szóstą biorę. Pytałam gina czy potem powtórzyć posiew, to powiedział że nie , bo i tak dostanę w szpitalu antybiotyk. A wydaje mi się, że maluszka badają i ewentualnie wtedy mu coś podadzą, jeśli będzie potrzeba. Ale Ty Tabasia się nie martw, bo podobno to jest niebezpieczne dla dziecka, jeśli jest poród SN.
Idę myju i zajrzę jeszcze.

Do góry