Tabasia ja posiadam taką cudo maszynę Thermomix. Jest droga, bo mam ją chyba już z 9 lat i płaciłam wtedy ok 3 tysięcy. Uważam, że warto, nie mam oprócz niej żadnego miksera w domu ani tym podobnych rzeczy, do tego ma przystawkę, że można gotować na parze. I jest sporo przepisów w książce dla maluszków, zobaczymy czy skorzystam. Musisz sobie poszukać w necie informacji i poczytać.
Mag007 , BIK - to biuro informacji kredytowej, ja miałam przez nich przeboje, ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło.
Naughty .... ja kupiłam dwa staniki w zeszłym tygodniu, jeden bez fiżbin taki na noc, a drugi z fiżbinami i przerobiony. Ja muszę mieć z fiszbinami, bo mam spory biust normalnie, a co dopiero teraz, więc w tym bez fiżbin takie cycki rozlazłe na boki blee. A jeśli się nie przyda, to będę go nosiła normalnie, tylko te klipsiki ma wszyte.
Dziewczyny, czy takie pierwsze przepowiadające skurcze to mogą trwać króciutko a nawet bardzo króciutko ok 2 sekund? Miewam takie krótkie bóle czasem, a chwilę temu to aż mnie zgięło, aż mąż się wystraszył i powiedział że miałam straszną minę hihi. Czy to raczej nie jest skurcz taki krótki?
Moja sąsiadka ma jutro cesrakę, dzwoniłam i pytałam jak nastrój, ale wyluzowna dziewczyna jest na szczęście.
A co do tego paciorkowca ja już chyba pisałam, więc jeśli sie powtarzam, to przepraszam. Dostałam robione tabletki dopochwowe na 12 dni, dzisiaj chyba szóstą biorę. Pytałam gina czy potem powtórzyć posiew, to powiedział że nie , bo i tak dostanę w szpitalu antybiotyk. A wydaje mi się, że maluszka badają i ewentualnie wtedy mu coś podadzą, jeśli będzie potrzeba. Ale Ty Tabasia się nie martw, bo podobno to jest niebezpieczne dla dziecka, jeśli jest poród SN.
Idę myju i zajrzę jeszcze.