reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ja dzis po wizycie juz wiem ze jak do 19-go sama nie urodze to ide na wywolanie, bo mala z usg wyglada na dosc duza, bo 3.6kg. Wczoraj tez bylam w szpitalu w ktorym mam rodzic, i bardzo mi sie spodobala porodowka. Sam szpital nie tak bardzo. ALe pielegniarki i polozna bardzo mile. Wydaje mi sie ze bedzie to duzo przyjemniejsze doswiadzczenie niz pierwsze porod.

A tak po za tym jutro fajna data na porody. 3.03.2010.... jakby sie moja jutro wyklula to bym sie nie pogniewala, ale nic sie na to raczej nie zapowiada. O wlasnie doczytalam ze Ccaroline juz to napisala :)

dronka wspolczuje problemu z oczkami, mam nadzieje ze sie wszytsko dobrze ulozy i uda sie zrobic zabieg przed porodem i bez zadnych komplikacji.

Tabasia rozumiem Cie, bo chyba latwiej jest nie wiedziec kiedy male ma przyjsc na swiat, noz oczekiwac tego dnia. Jak nie wiedzialam z pierwszym to normlanie moglam spac itd, a teraz cos czuje ze 1 lub 2 noce przed wywolaniem to nawet oka nie zamkne ze stresu i emocji. ALe zobaczysz wszystko bedzie dobrze i juz niedlugo bedziesz miala swoje malenstwo w ramionach.

Mloda_mamsuka a moze maluszek sie jeszcze przekreci, nigdy nic nie wiadomo.... trzymam kciuki zeby bylo po twojej mysli.

Ja nie jestem w stanie was nadrabiac, ale zawsze proboje podoczytywac wiekszosc postow.
No nic milych snow dla Tych mam co ida spac i szybkich i bezbolesnych porodow dla tych ktore rodza, lub zaraz beda.

kkarola malo wod, nie znaczy ze one sie sacza, moglas miec malo od samego poczatku. Ja w pierwszej ciazy mialam bardzo malo wod i nic mi sie nie saczylo. Jak mi probowali przebic pecherz to kompletnie nic nie wylecialo, tylko odrobinke przy samym porodzie. Nie wiem dokladnie od czego to jest zalezne, ale wydaje mi sie ze tak poprostu czasem jest i ile bysmy tej wody nie pily to i tak nic nie zmieni.

fajnie wama ze dobre wrażenie zrobiła na tobie porodówka. to niezwykle ważne. mój szpital nie ma zbyt dobrej opinii wsrod szczegolnie starszych kobiet ktore dosc dawno rodziły i bałam sie strasznie. lecz teraz zmieniłam zdanie co do niego. a jeśli chodzi o wody to były zawsze w normie.
ps.słodkiego chłopczyka masz na avatarku ;)

dobra i ja idę spać. dobranoc

candy spray nie jest zbyt dobry dla maluszka chyba ze robisz to z kims, bo maluszek musi byc w pozycji pionowej inaczej zaksztusi sie tym plynem.

Mysle ze jak dzidzius jest taki malutki to gruszka/frida wystarcza.

Tabasia niestety nie, ale wspomnienia mam okropne, chociaz przyznam ze jak czytalam relacje z porodu myszencji to mnie normalmnie nerwy zalaly, jak mozna tak kobiete traktowac i nei wierzyc jej ze ja cos boli. Tragedia :szok: Uwazam ze tacy niewrazliwi ludzie nie powinni wogole pracowac przy dzieciach i ich narodzinach.

kkarola dzieki za komplement :)

To trzymam kciuki, zeby tym razem bylo lepiej :)
Ja slyszalam od wielu dziewczyn, ze opieka w Irlandii jest super, zobaczymy juz wkrotce!
A historia Myszencji, az mrozi krew w zylach! Jak tak mozna czlowieka traktowac?! Echhh duzo sie jeszcze musi zmienic :/
Teraz juz uciekam, pewnie i tak dlugo nie usne, ale musze kosci rozprostowac, dlugi dzien dzis mialam...
Spokojnej nocki Brzuszki ;)

reklama
Tabasia milych snow zycze i szybkiego zasniecia, ja znowu rano sie budze i nie moge spac, albo jak wstane w nocy do lazienki to czasami mam problem pozniej zasnac. ALe pocieszam sie ze to i tak super, bo niedlugo bede chciala spac, a jakas mala istotka nie bedzie mi pozwlala.

Do góry