reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ajentka witaj!
Biedna Patinka się męczy, pisała że do 38 tyg będą trzymać, to chyba jeszcze trochę czasu zostało.
Ja poprasowałam ok 1,5 godziny i nogi spuchnięte na maxa. Wypiję herbę z melisy i będe sie zbierać do spania, dzisiaj cały dzień przebimbałam, nie lubię tak. Dobrej nocki. Ciekawe czy któraś się rozpakuje z zaskoczenia do rana ?:-)

Kochane, ale mi się wada pogłebiła.. miałam 3 lata temu w jednym oku 0,5 a w drugim 0,7 a teraz mam w jednym 2,0 a w drugim 2,5.. ;/ Katastrofa.. Jeszcze mam się zgłosić na drugie badanie za miesiąc.. I wtedy już dostane szkła.. :(

Martwie się cholercia bo skurcze mam a dzidzi od rana nie czuje.. :( Chyba pojade na KTG.. Ale zaś boję się że mnie zostawią na patologii.. Jejku.. I nie wiem co robić.. :( Boje sie o maleństwo.. Ale może zacznie się ruszać za chwile.. Wiecie może jak obudzić maluszka? Boję sie.. ;(
Pogorszenie wzroku jest na pewno związane z ciążą. Ja też teraz słabo widzę, gdy oglądam film z napisami. Na pewno wybiorę się po porodzie do okulisty, żeby sprawdzić wzrok, ale może wróci do normy.

A co do budzenia, to najlepiej zjeść coś słodkiego albo wypić szklankę soku i położyć się na pół godziny na lewym boku, a potem czekać na ruchy:tak:

dziewczyny czy każda z was posiada skierowanie do szpitala w związku z porodem?
To takie skierowanie jest w ogóle potrzebne? Nie wydaje mi się...

A ja własnie wróciłam z pubu - to było moje pierwsze wyjście od chyba 3 miesięcy. Byłam z przyjaciółkami i siostrą w jedynym lokalu, gdzie jest sala dla niepalących. Wygadałyśmy się za wszystkie czasy, bo one w innych miastach i rzadko się widujemy.
Ale wytrzymałam tylko do 22, bo brzuch mi się mocno napina...
Idę spać - dobranoc :-)

Witajcie :-)
Nasz Dzidziol chyba nie chce wychodzić za bardzo :-( Byłam dziś w tym szpitalu i oczywiście skurcze delikatne rozwarcie na opuszek czyli od ostatniej wizyty bez zmian. Mam sie pokazać na kolejnym KTG w czwartek, ale za to zobaczyłam szpital w końcu w którym będę rodzić no i bardzo spodobał mi sie personel i wogóle tak przyjemnie na tym oddziale :-)
Kurcze a ja znów sie skręcam z bólu po tym badania tak mi załadował palucha :-/
A bicie serduszka - bezcenne uczucie :-)

A Patinkakrk rodzi :-) Dwie godziny temu miałą rozwarcie na 5cm normalnie tak jej zazdroszcze że szok :-)

ajentka ja wogóle nie prałam i nie prasowałam pościeli :no:

dronka to dobrze że coś u ciebie sie ruszyło moze niebawem się i ty rozpakujesz :)

aneczka dobrze że masz chociaż rozwarcie

ech ja nie mam co narazie iść spać bo zaraz antybiotyk muszę wziąść , a potem znów koło 8 rano wrrrr

Ostatnia edycja:
A ja uprałam, ale była na nim metka że można prać. No i nic się nie stało, trzeba go było jedynie dwukrotnie odprasować żeby nie był taki wygnieciony.
Ja zrobilam dokladnie tak samo. M wypral recznie :p a ja wyprasowalam z dwoch stron.

Biedna Patinka.
Aniaskrzat szacun kobieto!!! Jestem w szoku :D
Ja chyba sie juz poloze, caly dzien dzis na nogach.
Tez nie lubie nocek, bo do 3 nie moge spac...

A za tydzien o tej porze to bede dopiero srac po gaciach :D

już po wizycie. Mały na szczeście przytył, bo jak pisałam w 35 tyg 1980 g ważył a teraz (37 tc) już 2700g :laugh2::laugh2::laugh2:
szyjka "nie przygotowana do porodu".... w sobotę pierwsze ktg :))))
termin od dwóch ostatnich wizyt sie zmienił. na 23.03 mam.

a i mam zalecane dużo seksu, na co kompletnie nie mam ochoty i boli mnie po nim podbrzusze i w ogole zle sie mam..... i dużo wysiłku, spacery i takie tam... tylko ja już nie daję rady..... nie mam siły na to, ochoty.

co tam jeszcze.... mam mniej wód płodowych (i tu pytanie do Was: czy to znaczy że sączą mi się? czy może być inna przyczyna?) i schudłam 300 g :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry