reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Temat przeniosłam do pytania i porady marcówek, po to by nie robił się bałagan, wczoraj "porządkowałyśmy" usuwałyśmy, łączyłyśmy i rozmawiałyśmy na temat, aby nie tworzyć nie potrzebnych wątków, jeśli można je gdzie indziej wpisać, a temat jak najbardziej nadaję się na Pytania i Porady marcówek.

no to już teraz wiem, dlaczego mi znikł...

a ja tam wole jednorazówki. Nie mam czasu na to wszystko co z tetrą związane :tak: a z drugiej strony po 5 miesiącach kończy mi się macierzyński i niunią będzie opiekować się moja mama, a nie mogę na nią zwalać brudną robotę... już się przy nas naprała tych tetr. Olek, Ninia, dom, gotowanie, praca... choć trochę wolę sobie ulżyć ;-)

Wiem, że pampersy cholernie zanieczyszczają środowisko ale ogólnie przepisy w naszym kraju są daremne. Sklepy wprowadziły płatne reklamówki eko... a czemu by tak butelek plastikowych nie oddawać do sklepu?? :confused: albo dlaczego nie ma segregacji śmieci w mojej okolicy... wsio ląduje na jeden chasiok! ehh

Zanim zaczęłam się zgłębiać, to standardowo tetra i flanela. Niedawno zakupiłam bumgenius flip z mikropolarkiem. Jest w dobrej cenie i na cały okres pieluszkowania. Nie dowierzałam, że naprawdę, przy pupie dziecko może mieć sucho, więc zalałam wodą i rzeczywiście polarek był suchy.

a ja tam wole jednorazówki. Nie mam czasu na to wszystko co z tetrą związane :tak: a z drugiej strony po 5 miesiącach kończy mi się macierzyński i niunią będzie opiekować się moja mama, a nie mogę na nią zwalać brudną robotę... już się przy nas naprała tych tetr. Olek, Ninia, dom, gotowanie, praca... choć trochę wolę sobie ulżyć ;-)

Wiem, że pampersy cholernie zanieczyszczają środowisko ale ogólnie przepisy w naszym kraju są daremne. Sklepy wprowadziły płatne reklamówki eko... a czemu by tak butelek plastikowych nie oddawać do sklepu?? :confused: albo dlaczego nie ma segregacji śmieci w mojej okolicy... wsio ląduje na jeden chasiok! ehh

dlaczego do sklepu nie oddajemy tez szklanych butelek, opakowan, sloikow...

wszystko mogloby byc lepiej zoorganizowane

Może i mi też chodzi o środowisko, ale bardziej o zdrowie mojego dziecka. Wiele się naczytałam na temat pampersów i jaki mają, mogą mieć wpływ na jąderka chłopców i związaną z tym ich płodność. Jedna z dziewczyn dobrze to ujęła, że nie wyobraża siebie w olwejsie założonnym na trzy lata na tyłek. Też sobie tego nie wyobrażam, ponieważ jak mam okres (kiedy to było;-)) chodzenie przez powedzmy tydzień w podpasce, jest dla mnie udręką. Nie chcę aby mój syn był zmuszony do noszenia plastiku non stop. NIe mówię nie jednorazówkom, ale sporadycznie.
Ale masz rację jeśli chodzi o powrót do pracy, to żaden żłobek, niania nie będzie bawił się w wielorazówki.

reklama
ccaroline85 o ja ale mi przypomniałaś moje ulubione piwko redsik malinowy :-) mniam, a tu jeszcze sobie poczekam :tak:

ja mam smaka na jabłkowego :-p:-p:-p

Kurcze to mój gin nigdy nie podaje mi długości szyjki hmmm tylko zawsze mówi że tam oki to chyba mój pulpetek jeszcze nie wybiera się na świat :tak:

mój też zawsze mówił że w porządku i tyle...nic o długościach :dry:

Do góry